Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Az online regisztrálást ajánlják az ügyfeleknek

A hamarosan üzembe helyezendő online regisztrációt ajánlja a kereskedelmi és iparkamara azoknak az építőipari kivitelezést végző vállalkozóknak, akiknek kötelező a kamarai bejelentkezés.

Október elsejétől minden újonnan induló építőipari vagy e szférában kivitelezői tevékenységet folytató vállalkozásnak regisztrációs számot kell kérnie az illetékes iparkamaránál.

A korábbi, ilyen jellegű munkával foglalkozó magánvállalkozásoknak, cégeknek jövő év január 31-ig áll módjukban ezt megtenni.

– Az eddig eltelt idő során közel száz soproni, illetve környéki cég képviselője érdeklődött a regisztráció iránt – tudatta Kováts Árpád, a kamara titkára. – Mindnyájukat arra biztattuk, hogy várják meg a decemberben országosan létrehozandó online bejelentkezési módot.

Ennek oka, hogy a papíralapú regisztráció többoldalas nyomtatvány, amelyet Budapestre kell küldeni. Ha valaki a kitöltés során elront valamit, a kamara országos központja automatikusan érvénytelennek tekinti a regisztrációt, s az ötezer forintos díj sem igényelhető vissza. A számítógépes rendszerre viszont hibaszűrőt fognak telepíteni, amely szükség esetén azonnal jelez, s így könnyebb lesz a helyes kitöltés.


Új számítógép

A Soproni Kereskedelmi és Iparkamara Deák téri székházában december elején számítógépet állítanak üzembe az érintett kisvállalkozások regisztrációjának segítésére. A velük kapcsolatban álló könyvelőknek néhány héten belül tájékoztatót is tartanak ebben a témában.

Olvasóink írták

 • 3. Goldmund 2009. november 24. 23:00
  „Nem vagyok érintett, de egetverő disznóságnak tartom, hogy ha rosszul tölti ki a nyomtatványt, akkor érvénytelen a jelentkezés és elveszett a pénz. Normális országban küldenének egy levelet, hogy mi a hiba és hogy kéne kijavítani.
  Úgy látszik, ez a kamara is olyan gittegylet, mint általában minden felsőbb hatalom: csak pumpolni tudja a hozzá fordulókat, de érdemi tevékenysége nincs.”
 • 2. jánosi 2009. november 24. 17:43
  „Egy előző cikkben azt írták, hogy a tagok 1000 Ft !!!!! kedvezményt kapnak ..........”
 • 1. egysoproni_ 2009. november 23. 23:49
  „Én azért még bizakodom, hogy akik fizetik a kamarai díjat és ezáltal kamarai tagok azoknak díjmentes lesz ez a kis játék, főleg akkor ha már márciusban az egész éves tagdíjról küldtek csekket.
  "...minden újonnan induló építőipari vagy e szférában kivitelezői tevékenységet folytató vállalkozásnak regisztrációs számot kell kérnie az illetékes iparkamaránál. ..."
  Magyarul fizessenek 5 ezer Ftot azok akik nem kamarai tagok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kedvenc a Fórum Múzeum

Krisch Magdolna úgy véli, jó lenne néhány hagyományos soproni program, kőbe vésett dátumokkal, amit… Tovább olvasom