Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Autós üldözés után fogták el a peresztegi gyanúsítottat

Négymillió forintot követelt egy fertőszentmiklósi vállalkozótól egy peresztegi férfi – a rendőrök szerdán kapták el a gyanúsítottat.

Krimifilmbe illő autós üldözési jelenetnek lehettek szemtanúi a járművezetők szerdán délelőtt Peresztegtől Balfig: öt rendőrautó tapadt egy Opelre. Miután a balfi Fő utcában a rendőrség két járműve keresztbe fordulva megállásra késztette a menekülő kocsiját, a zsaruk kikapták a volán mögül a peresztegi férfit, akinek csuklóján bilincs kattant.

– Zsarolási ügy végére tettünk pontot – tudatta Aranyos Gábor alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője.

Az elfogás pillanata: A zsarolással gyanúsított személy négymillió forint helyett bilincset kapott. fotó: Rendőrségi felvétel
Az elfogás pillanata: A zsarolással gyanúsított személy négymillió forint helyett bilincset kapott. fotó: Rendőrségi felvétel


Aranyos Gábor alezredes elmondta: – Néhány nappal ezelőtt egy fertőszentmiklósi autókereskedő bejelentést tett, hogy életveszélyesen megzsarolták. A mobiltelefonjára érkezett nyomatékosító SMS-ek szerint négymillió forintot követeltek tőle, s őt, valamint családját is megfenyegették. Az átadás helyszíne az egyik közeli benzinkút lett volna.
A kereskedő azonban a rendőrség segítségét kérte – tudatta az alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője.
Mivel az idő rövidsége miatt már nem lehetett megszervezni a „csaliátadás" rendőri biztosítását, a nyomozók arra intették a kereskedőt, ne menjen a benzinkúthoz, inkább egy későbbi időpontot kérve húzza az időt. A fenyegető SMS-ek ellenére ez járható útnak bizonyult.

A rendőrség pedig hozzáfogott a gyanúsított személyének felderítéséhez. A nyomozók sikerrel jártak. Amikor tegnap délelőtt az 1975-ös születésű peresztegi illető házához értek, a gyanúsított épp akkor indult el gépkocsijával. Megpróbálták ugyan megállítani a rendőrök, de a férfi gázt adott, így kezdődött az autós üldözés, amely Balfon véget ért.
– Az illető a meghallgatáson elismerte a bűncselekményt.

Mint kiderült, a megfenyegetett közeli ismerőse a gyanúsítottnak, aki így akart pénzhez jutni. Elszámolási vagy hasonló vita nincs közöttük. Őrizetbe vettük és kezdeményezzük előzetes letartóztatását – folytatta az alezredes.

– Ellene élet vagy testi épség elleni, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás miatt indítottunk büntetőeljárást. Kettőtől nyolc évig terjedő börtönbüntetést kaphat. A rendőrség előtt nem ismeretlen személyről van szó, korábban vagyon elleni bűncselekmény gyanúja miatt indult eljárás ellene, de ez ügyben a bírósági ítélethirdetés még várat magára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az iskolát átadják, a múzeumot megtartanák

A nagycenki képviselő testület arról döntött, hogy kérvényezik a Széchenyi Emlékkiállítás… Tovább olvasom