Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Átadták a műfüves pályát Fertőszentmiklóson

Mintegy 23 millió forintból (ebből 15 millió volt a támogatás), készült el Fertőszentmiklóson a műfüves pályát, a Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola udvarában.

A létesítményt csütörtökön adták át. Az új helyén korábban egy 20X40 méteres, eredetileg kézilabdázásra, kispályás labdarúgásra használt, de azsfalt borítású pálya volt, amely már egyre kevésbé felelt meg a kor elvárásainak.

Fertőszentmiklós város életében a sportnak és a gyermekek egészséges életmódra nevelésének kiemelkedő szerepe van. Az iskolai oktatásban fontos a tanulók egészségének megőrzése, biológiai fejlődésük elősegítése, ennek részeként sportos életmódra, rendszeres fizikai aktivitásra nevelésük, továbbá a rendszeres sportolás és versenyzés iránti igényük felkeltése. ezért is döntött az önkormányzat a fejlesztés mellett.

A új pálya lehetőséget ad a tanórán kívüli sportolásra, valamint a lakosság, civil szervezetek délutáni sport és szabadidő tevékenységére. A műfüves pálya új sportágak bevezetését is megoldja, helyi és kistérségi szintű rendezvények megtartását is lehetővé teszi. Fenntartás az iskolai karbantartó munkaidején belül megoldható. Plusz költségként a sportvilágítás áramdíja jelentkezik.

Olvasóink írták

 • 4. nemeszisz 2012. július 09. 10:49
  „Tetszik az összehasonlítás, és hogy a városvezetés szerepe mekkora, nézzük más példán keresztül. A szomszéd 10 évvel idősebb városban épp az elmúlt héten döntöttek egy már elnyert 540 milliós pályázat visszaadásáról, mert a Kultúrális Központra állítólag nincs szükség, fenntarthatatlan, felesleges. Fertőszentmiklóson folyamatosan bővítik a kultúrközpontot, amelyet programokkal is megtöltenek. A műfüves pálya sem volt létkérdés, sőt még a pályázati támogatás sem volt olyan mérvű mint Fertőd esetében, mégis megvalósulhatott. Biztosan másként gondolkoznak. Amíg Fertőszentmiklós vezetése 1 alpolgármesterrel is jó döntéseket hoz, addig Fertődöt klinikai esetű, magát Istennek képzelő polgármestere 2 jól fizetett helyettessével biztos kézzel kormányoz a csődbemenetel felé.”
 • 3. 1120 2012. július 07. 11:26
  „2. Tapmancs

  Ha bármit kimásolok, akkor mindig linket adok, szóval ez saját. :)
  Nem nagy "cucc" amúgy szerintem. Két dolog kell hozzá: egyfelől (legalább alapszintű) tárgyismeret, valamint ihlet.
  Tegnap a két dolog nálam "együttállásba" került - ennyi.
  (Gyanítom, hogy az írás "nyomokban" tárgyi tévedéseket is tartalmaz(hat), de talán a "termék" élvezeti értékét ez nem csökkenti. Na, ez pl. nem saját gondolat volt - úgy rémlik, hogy a Macskanyelvben volt egy figyelmeztető címke ilyen szöveggel, persze ott a (1)csokoládéban "nyomokban" fellelhető (2)mogyoróra figyelmeztettek... :)”
 • 2. Tapmancs 2012. július 07. 06:17
  „1. 1120

  Ezt te írtad vagy vagy valahonnan kimásoltad? Nagyon jó összefoglaló!”
 • 1. 1120 2012. július 06. 12:51
  „Két város - két műfüves pálya -két világ...

  Fertőszentmiklóson az utak jó állapotban vannak, a járdák úgyszintén. Lehetnek is, hiszen 1978 (!) óta a mostani polgármester még csak a második. Ez azért eléggé beszédes... Szerencsés ez a fiatal (csak 2008 óta) város, hiszen 2002-ig is igazán rátermett vezetése volt, azóta meg (ha lehet) még inkább az! A dolgok valamiért "működnek" ott. A rendszerváltozást követően nem siránkoztak azon, hogy bezárt előbb a műbőrgyár, majd (nem olyan régen) a sok szentmiklósinak is munkát adó petőházi cukorgyár, hanem elkezdték "kitalálni" az (akkor még) falut. Sikeresen "becsalogattak" a településre több ipari középvállalkozást (Velux, Wolfplastics, Hungaropro), leginkább úgy, hogy nem akarták rögtön "megfejni" őket, sőt az egyiknek (talán a Veluxnak?) 5 évig iparűzési adót sem kellett fizetnie... A szentmiklósiak tehát távlatokban gondolkodtak, mert nem szerették volna, ha egy munkanélküliséggel küszködő, adósságokat felhalmozó, majd azokat maguk előtt görgető településsé válik lakóhelyük. Fontos még hozzátenni, hogy a településen nem (vagy alig) működnek pártok, civil szervezetekből viszont van jó pár! Minden esetre a képviselő testületben egyetlen "pártember" sincs! Abban a képviselő testületben, amelynek a tagjai (a polgármestert leszámítva) ma is pusztán "szerelemből" dolgoznak! (A képviselők többsége persze köztudottan jobbközép irányultságú - de tényleg ez minden...)

  Két város - két műfüves pálya - két világ...

  A mindösszesen 30 km-re lévő Csornán az utak járhatatlanok. Vagy azért, mert olyanok, mint amelyeken mintha nem is 1945-ben, hanem tavaly vonult volna végig a vörös hadsereg, vagy pedig azért, mert a két rendkívüli forgalommal bíró tranzitút (85, 86) - mit tesz Isten - éppen a város két szélén lévő körforgalomnál egyesül és ez az egyesült forgalom az, amit a csornaiak naponta "élveznek" - gyalogosként, autósként egyaránt! (Azt elfelejtettem mondani, hogy a szentmiklósi elkerülő tizenvalahány éve létezik, pedig ott "csak" a valamivel kisebb forgalmat lebonyolító 85-ös ment át a településen...) Ha (gyanúsan drágán) egy-egy út új borítást kap (Toldi utca), akkor arról "kolumnás cikk" jelenik meg e lap hasábjain! Hát igen: a csornaiak számára igen-igen nagy dolog egy ilyen, hiszen ritka eseményről van szó!
  A csornai járdák (már ahol vannak) toldozottak, foltozottak. Ezt nem is ragozom tovább, hiszen ezt minden csornai naponta látja, "szenvedi". (A dolog onnantól válik különösen érzékelhető, ha az embernek születik egy gyereke és megpróbálja a lehetetlent: balesetveszély-mentesen "leküzdeni" akár csak a legkisebb távolságot is babakocsival. A csornai gyerek jobban teszi, ha mielőbb megtanul járni, mert ez szülőnek, gyereknek egyben egy "tortúra" végét jelenti. Hurrá! (Aztán persze jön a következő gyerek...és minden kezdődik elölről.)
  Csornán szinte minden létező párt képviselői megtalálhatóak - igazán nagy a választék! Fidesz, KDNP, Jobbik, LMP, MSZP, sőt van itt már DK is! (Gyurcsány párt). A rendszerváltozás után "csípőből" elzavarták a "bolsevik" városvezetést, aztán a (valóban alkalmatlan) újat le is váltották egy volt ifjúkommunista titánra, akinek 12 teljes év jutott arra, hogy a Fertőszentmiklós "helyzeti energiáihoz" képest nagyságrendekkel előnyösebb városból kihozzon "valamit". (Utolsó 4 évében még parlamenti képviselő is volt.) Csorna a megye mértani központjában van, Csorna Rábaköz mértani központjában van, 5 (!!!) irányba megy a vasút és ahogy már írtam, igazi "tranzitvárosról" van szó. Ha én befektető lettem volna és a megyetérképre nézek, legelőször Csornán érdeklődök, az biztos. Az összehasonlíthatatlanul jobb "helyzeti energiáknak" köszönhetően a komolynak nevezhető befektetők jöttek is, aztán tárgyaltak...végül pedig odébbálltak - az összes! (Nagyon remélem, hogy egyszer majd a "miértekre" is választ kapunk...sejtéseim szörnyűségesek, ezért ezt a témát inkább itt és most be is fejezném.)
  2006-ban aztán (végre) megbukott az értékelhető teljesítmény nélküli polgármester, hogy átadja a helyét egy olyannak, aki még nála is alkalmatlanabbnak bizonyult... (Nem kis teljesítmény!)
  A "városban" ami van: munkanélküliség, illetve ingázó munkaerők tömege (közülük sokan Veszkényre, meg Enesére ingáznak...), horribilis mértékű adósság, jól fizetett polgármester és 2(!) alpolgármester, valamint ugyancsak tisztes összegeket maguknak megszavazó, zömében pártok által delegált képviselők, elképesztő átmenő forgalom (1 főre számolva a legnagyobb az országban), sokszor és hosszú ideig pirosan villogó lámpa a vasúti átjáróban (szóval se elkerülő az átmenőforgalomnak, se alul (vagy felül)-járó a városban közlekedőknek), egy-egy nyári zápor után több "földközi" tenger (pl. az Ifjúsági ltp, Arany J. utca sarkán - az ott lakók ilyenkor vajon hogyan mennek haza? Nyilván várnak egy kicsit...), van továbbá kommunális adó, ugyanakkor önköltség-alapú terv a járdák felújítására (van tehát "vastagbőr" is rendesen), van még hosszú idő után 3 napja ismét megnyílt termálfürdő (a kút tulajdonjoga ugyanakkor továbbra is - finoman szólva - "kusza"), továbbá egy ún. "Vilmos-parki projekt" - egy halom ráköltött pénzzel! A dolognak csak az az egyetlen szépséghibája, hogy a "projekt" a mai napig pusztán csak papíron létezik... Van egy immár "megcsonkított" kórház is (a realitásokkal számoló Kapuvár már hosszú évek óta így üzemel, itt meg a "partizánharcok" eredményeképpen végül...ugyanaz valósult meg.) Az (értelmetlen) közadakozásból befolyt milliók vajon hol vannak...? Nulla az elképzelés a középiskolák további működése tekintetében - sokkal inkább várják az állami átvételt, mint a messiást! Nem folytatom...
  Jaj, majdnem elfelejtettem az írásom "apropóját": VAN MŰFÜVES PÁÁÁLYAAA! (Illetve...még nincs, de készül - a pénz mindenesetre megvan rá, azt tudom.)

  Két város - (majdnem) két műfüves pálya -két világ...egymástól 30 km-re!
  Hihetetlen? Az. De sajnos igaz... :(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A villám mellett szivárvány is látszott Sopronban - fotó

"Csütörtök este Sopronban a vihar után készítettem a fotót a teraszomról amin egy szivárvány és… Tovább olvasom