Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Ági mama bekebelezi a soproni nyilvános WC-ket

Budapest és Siófok után Sopronban nyitott nyilvános WC-t, valamint az egyik szórakozóhely illemhelyét is Ági mama üzemelteteti.

Minőségi változás állhat be a soproni nyilvános illemhelyeken, miután a városban már megjelent Ági mama, aki 2007-ben elnyerte a legjobb WC-ért járó díjat. Sopronban az ő keze alatt és irányításával már az egyik szórakozóhelyen és egy nyilvános illemhelyiség működik.

- Nem teszek mást, mint korszerű és tiszta módon szolgálom ki az embereket, ám a papír és a kéztörlési lehetőség mellett többet nyújtunk - fogalmazott Ági mama. - Két-háromszázezer forintos összegből minden illemhelyiségben van gyógyszeres láda, tampon, betét, óvszer, hajlakk és egyéb kozmetikai szerek. A férfiakra is gondolunk akkor, amikor kukac törlőket helyeztünk ki.

Mindezek mellett megtalálhatók még a tiszta bugyik, alsónadrágok, harisnyanadrágok, ingek. Ha már megtörtént a baj, akkor az illetőnek ne kelljen disznó módon szórakoznia és hazamenni, hanem egyszerűen kicseréli a tisztára. Lényeges, ezekért pénzt nem kérünk. Az is fontos, hogy jelenleg tizenegy embernek tudok Sopronban munkát adni. Negyven-ötven éves, meglett asszonyoknak lett ezáltal munkahelyük.


Ági mama nem kertel ha a WC használatról van szó, megnevelné a fiatalokat, időseket.
Ági mama nem kertel ha a WC használatról van szó, megnevelné a fiatalokat, időseket.
Fotó: P. H. L.


- A szórakozóhely mellett a soproni belvárosban egy hete üzemel a nyilvános illemhelyiségünk - folytatta Ági mama. - Itt is megtalálhatók a már említett szolgáltatások. Az ülőkékre tiszta és higiénikus szövetet kell ráhúzni, és használat után egy gyűjtőedénybe dobni - ezzel is a növeljük a tisztaságot. Az emberek többsége megfelelő módon használta eddig ezt a WC-t. Ám egy osztrák nő a rendőrség kihívásával fenyegetőzött, azt hajtogatta, hogy milyen alapon kérünk pénzt? Egy másik esetben, a női helyiségben az ülőke és a fal közé kakált valaki. Azt veszem észre kozmetikumokra, élvezeti szerekre nem sajnálják az emberek a pénzt, míg az illemhelyiségre már soknak tartják a kettőszáz forintot.

Ági mama határozott célja, hogy hazánkban is elterjessze a kulturált WC használatot. Mint mondta, ne égjen a pofánk egymás és a külföldiek előtt, amikor a dolgunkat elvégzendő betértünk egy nyilvános WC-be.

Budapestről Sopronba költözött Ági mama, mert ha elkezdett valamit, akkor azt a lehető legjobban szeretné csinálni.

Tervei szerint újabb nyilvános illemhelyeket nyit, és üzemeltetné a Volán, illetve vasút pályaudvaron lévő WC-ket is. Bár, mint fogalmazott ez nem lesz egyszerű, hiszen a köztéri illemhelyiségek finoman is fogalmazva elhanyagoltak, és több millió forintba kerülne a felújításuk.

- Vallom, a fiatalok felé csak szeretettel és humorral lehet közeledni - mesélte Ági mama. - Nevelni kell őket, dehát anya és nagymamaként nem is lehet szebb és hálásabb feladatom.

Az alapok

Ági mama Budapesten 18 diszkóban, és 4 nyilvános helyen üzemeltet WC-t, emellett Siófokon 7 szórakozóhelyen is jelen van. WC Requiem néven könyvet írt a illemhelyiség helyes használatról.

Olvasóink írták

69 hozzászólás
 • 69. Goldman 2010. április 01. 19:56
  „elemér: nyugaton is kell fizetni a benzinkutaknál. Egyes német kutaknál 50 cent a beugró, viszont a blokk ellenében ha veszel vagy fogyasztasz valamit ennek az árát levonják.”
 • 68. Swani 2010. március 29. 19:05
  „Ha en az Agi mama helyeben lennek, inkabb az egeszsegemmel lennek elfoglalva nem pedig a WC-k nyitasaval.
  Ilyen alkattal nem sok szuletesnapi tortara lesz szuksege. Requiem lesz a vege es most nem a konyvenek a cimere gondoltam!”
 • 67. Swani 2010. március 29. 18:47
  „Meglepodtem mikor e cikket olvastam. Miert kell egy WC-bol es tulajdonosabol ekkora felhajtast csinalni?? Egy civilizalt orszagban a tiszta csillogo nyilvanos ingyenes WC az termeszetes jelenseg!!! Ahol elek a varos minden reszen talalhatok nyilvanos ingyenes WC-k es ezeket a helybeli tanacs tartja fenn. Sot, az aruhazak is ingyenes WC-ket biztositanak a vasarloknak . Itt meglepodnenek, ha egy "Agi mama" vagy ottani alkalmazott a kezet nyujtana penzert.”
 • 66. kicsilány11 2010. március 28. 17:04
  „Fúú több ilyen néni/bácsi kellene..
  pl Győr Plaza Wc inkább hazavittem a pisit!!!!!!!!!!! Böööeeeh!!
  Viszont a moziban nagyon fullos a mosdó! De oda csak azok mehetnek akik moziba is.
  Pl nyaralni megyek pl Balatonra v Pestre megyek, rettegek h ne kelljen wcre mennem mert hányni lehet egyes wcktől!”
 • 65. Argathron 2010. március 26. 23:13
  „A gysev wc-jét köszönöm szépen ne üzemeltesse, az kulturált és ingyenes.”
 • 64. fortuna54 2010. március 26. 15:11
  „59-es pc.És ha hasmenésed van?”
 • 63. elemér 2010. március 26. 11:41
  „Én a Mekiben voltam W.C.-n a Baross uton. Oda adták a kulcsot és fizetni kellet. Az USA-ban nem kell kulcsot kérni senkinek, és fizetni se kell. Skype telefonáltam, mert Wifi is ingyenes volt, mint az USA-ban.”
 • 62. elemér 2010. március 26. 02:40
  „Minden közhelyen kell hogy legyen, habár ezt nem mindenki tudja. Például bevásárló csarnok, restaurant, benzinkut, stb. Tehát Ági mamára szükség nincs. Olyan nem lehet hogy az embert nem engedik be. Engedéjt a város adja nekik az üzletre, és a W.C. használata és karbantartása áz ö kötelességük. Igy van ez nyugaton is. Lehet hogy kell kérni a kulcsot, de ez igy müxik és W.C. papir is kell hogy legyen.”
 • 61. Adeleida 2010. március 25. 22:41
  „Különben hol van a belvárosban nyilvános WC?”
 • 60. MTT 2010. március 25. 19:29
  „Legalább lesz a legelemibb emberi szükségletnek is végre kultúrált formája! Grat.”
 • 59. pc 2010. március 25. 13:31
  „obama! "az hogy mennyibe kerul az nem szamit "-ez a beszéd! Lehet, hogy csak egy sza...sra telik, de azt legalább nagyképűen tegyük, nem igaz?”
 • 58. neuhauser 2010. március 25. 12:36
  „54. fortuna54: oké, van benne némi túlzás, de az már igaz, hogy a wc, a mosdókagyló vagy a mosogató mindent elárul. Én bizony egyszer egy nagyobb vendégségben a kínált nagyon finomnak ígérkező sütit elfogadtam, de mivel sokan voltunk nem volt elég villa, mire a vendéglátó azt mondta, vegyél csak ki egyet az elmosottak közül az evőeszköz szárítóból...kivettem, a nyelén barnás-zöldes penészes nyák volt, belenéztem a szárogatóba és irdatlan hányingerem lett a látványtól...Aztán a wc-n sem csalódtam, ahogy bementem úgy fordultam ki. Soha többet nem fogadtam el semmit az emberkétől vagy ha igen, az a kukában landolt.
  Vagyunk így páran, azt hiszem §:)”
 • 57. elemér 2010. március 25. 12:34
  „Ez sokmindent elárul az ottani társadalomrol. Igy lehet sikeres egy diplomás. Ági mama kell mindenhol, hogy rendet teremtsen utánatok. Akkor mit vártok a fidesztöl ?”
 • 56. www0325 2010. március 25. 11:57
  „Ági mama!
  Egy gondolat: Mi lenne, ha ezt a bulit kiterjesztené a korházakra is. Katasztrófa, ahogy kinéznek. Ott szerintem sokan még a kétszáz forintot is kifizetnék, hogy kultúrált körülmények közt végezhessék a dolgukat és talán még egy zuhanyozás is beleférne. Biztos nem fordulna elő, hogy rendetlen állapotot hagyna valaki maga után. Persze a használatra csak a beteg lenne jogosult és a személyzet.”
 • 55. Pempőke 2010. március 25. 09:01
  „Hajrá Ági mama!!! Győrbe és Mosonmagyaróvárra is szeretettel várjuk! Jó lenne, ha mindenütt lennének tiszta nyilvános illemhelyek, hiszen bármikor bárkire rájöhet a szükség. És egy tiszta illemhelyért nem sokallnám a 200 Forintot. ezt nyugodtan támogathatnák az önkormányzatok is!!! Már csak az emberek hozzállásán kellene változtatni, mert egyesek nagyon igénytelenek. Felháborító, amit csinálni tudnak egy-egy illemhelyen. Otthon nem lehet, ezért máshol élik ki magukat, vagy mi? Tisztelet a kivételnek.”
 • 54. fortuna54 2010. március 25. 08:52
  „41-es ungi.Ekkora marhaságot irni. Gondolod,hogy ezt valaki elhiszi? Talán otthon porcelán tálban ürited magad?”
 • 53. muskátli 2010. március 25. 08:42
  „Buta paraszt mindenhol van. Mindegy hogy osztrák vagy magyar. Viszont a magyarokat sem kell félteni, tudnak azok is viselkedni. Amúgy meg a fiatalságnak nincs kultúrája. Azt hiszik, ha mellész...k, melléhu...k akkor ÖK valakik. Mindent csak kiparodizálnak, azt hiszik akkor ÖK COOL-ok. A sok fiatal tini meg szánalomra méltó. A mai fiataloknak csak a bulizás fontos, tisztelet a kivételnek, mert azért az is akad. De a többség szörnyü. A legfontosabb, hogy a frizura szép legyen, frissen sminkeltek legyenek, jó alakjuk legyen, de egy tojást megfözni vagy tésztát kifözni ahhoz már hülyék. Ez mind amerikai jelenség ami sajna világszerte elterjed. A fiúk meg föleg azt hiszik, hogy minél nagyobb baromságot csinálnak annál menöbbek. Szánalomra méltó ez a nemzedék. Én feltröröltetném velük amit csinálnak. Végülis otthon sem szarnak a wc mellé, nem? És az hogy nöi wcben mit találnak az még nem biztos, hogy nö is volt aki csinálta! Szörnyü ez a mai világ!”
 • 52. sharapova2008 2010. március 25. 06:23
  „Ági mama jó lenne,ha Pécsre is betelpülne,mert "Európa Kultúrális Fővárosában" katasztrófális a WC-helyzet,a Belvárosban a régebbi három WC- nem működtetik,a kertvárosi Berek utcában tüneti kezeléssel rendbehozták a hajléktalanok búvóhelyének számító WC-t,ami szintén működésképtelen.Úgy tűnik,hogy sem a szoci,sem a fideszes vezetésnek nem szívügye a wc-k működtetése("mindenki vigye haza,amit termel!")...”
 • 51. meir 2010. március 25. 01:27
  „36-os!!
  -es ki beszel az USA-rol?? vagy Neked csak az letezik?? arrol kerdezd az Elemert!!
  En IZRAEL-rol beszlek!!”
 • 50. Nooormális? 2010. március 25. 00:05
  „"a női helységben "
  Bravó nagyon kisalföld, semmi komoly, csak a szokásos színvonal.
  Ez egy újságtól, körülbelül annyi, mintha Ági mama összerondítaná a wc-t.”
69 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diáksiker, avagy sárkányok harca a lovagokkal

A napokban tartották a soproni Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium… Tovább olvasom