Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

A Villa sor 22.-t jutalmazták idén a városszépítők

Sopron - Az eredeti állapotát visszanyert Villa sor 22. számú épületet díjazták idén a Soproni Városszépítő Egyesület Winkler Oszkárról elnevezett építészeti elismerésével.
– Az évenként kiírt díjra idén öt épületet javasoltak – mondta dr. Józan Tibor, a Soproni Városszépítő Egyesület elnöke.

– Az elismerésre ajánlott tömböket az építészeti szakbizottság és a műemlékvédelem helyi képviselői járták be, a döntés közösen született.

A Winkler Oszkár építészeti díjjal jutalmazott, felújított villánál az eredeti értékek megőrzése érdemelt dicséretet. Fotó: Magasi
A Winkler Oszkár építészeti díjjal jutalmazott, felújított villánál az eredeti értékek megőrzése érdemelt dicséretet. Fotó: Magasi

– A nyertes épületnél, a Villa sor 22-es számúnál leginkább az a törekvés érdemelt elismerést, hogy mind a tulajdonos, mind a tervező – anyagiakat és fáradságot nem kímélve – nagy gondot fordított a klasszikus lövéri villa eredeti állapotának visszaállítására. Mint megtudtuk, ez rengeteg kutatómunkát vett igénybe. A végeredmény példaértékű lett: a múlt század elején felhúzott villa ismét eredeti értékeiben pompázik. Reméljük, nemcsak üde színfolttá vált ezzel az épület, hanem követendő stílust is jelent a lövéreki építészeti emlékek megóvásában, megszépítésében.

A néhai kiváló építészről, az Ybl-díjas Winkler Oszkárról elnevezett építészeti díjat a város védőszentje, Szent Mihály napján adták át a villa tulajdonosának, Domonkos Szilárdnak.

Olvasóink írták

  • 1. fma 2008. október 03. 10:28
    „Gratulálok! Bárcsak mindenki így állna hozzá az értékes házaink felújításának... :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A munkaügyi bírósághoz fordult a polgármester

Fertőrákos - A munkaügyi bírósághoz fordult Palkovits János fertőrákosi polgármester, hogy… Tovább olvasom