Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

A soproni adó még sugároz analóg jelet

A megye nagy részében július 31-től megszűnt az analóg sugárzás és átvette helyét a digitális. A korábban közöltektől eltérően azonban a soproni tornyot nem kapcsolták le.


– Néhány brennbergbányai lakos háza jó helyen fekszik, "rálát" a Kab-hegyi adóra. Ők szerencsés helyzetben vannak, mert Kab-hegyről tudják fogni a digitális adást – nyilatkozta Turzay György, vezeték nélküli távközlési technikus, aki több helybélinek is segített átállítani a televízióját.

– A többi háztartás esetében azonban nem mértünk digitális jelet. Hiába van közel a soproni torony, nem sugározza be a települést, az ott élők elestek a lehetőségtől, hogy ingyenesen foghassák a hét magyar nyelvű tv adást.

Egy átjátszóállomás kiépítésével eljuthatna a jel Brennbergbányára. Erre egyébként van már példa, augusztus elsejétől hat ilyen kezdte meg működését országszerte.

A megye többi részével ellentétben a soproni toronyban egyelőre nem szűnt meg az analóg sugárzás. Még három hónapig, október 31-ig fogható a három magyar adás: a Magyar 1, RTL Klub, TV2.

– Július 31-el, a győri, a Kab-hegyi, a szegedi, a budapesti, a szentesi adótornyok, illetve a hozzájuk tartozó átjátszótornyok esetében szűnt meg az analóg sugárzás – nyilatkozta portálunknak Zsuppán Attila, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), kommunikációs igazgatója.

– Az NMHH ugyanakkor a brennbergbányaiaknak is segít az átállásban és még most is várjuk azok jelentkezését, akik önerejükből nem tudják megvalósítani a digitális átállást. A támogatás a 06-80/38-39-40-es zöldszámon, illetve a www.digitalisatallas.hu oldalról letöltött igénylőlap beküldésével kérhető.

Ez a lehetőség még ebben hónapban érvényes.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Informális V4-találkozó lesz augusztus végén Fertődön

A tervek szerint augusztus 24-én délelőtt a fertődi kastélyban tanácskoznak a miniszterelnökök. Tovább olvasom