Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 21°C Még több cikk.

A nagylózsi óvisok részt vesznek a rekord kísérletben

Nagylózs - A nagylózsi óvodások máris választottak magunknak verset a készülő Télkergető című CD-ről. Ottjártunkkor szólt a Kisalföld honlapjáról letöltött zene és a gyerekek vidámam énekelték Sarkady Sándor T. Horváth József által megzenésített verseit.
A nagylózsi óvoda az elsők között jelentkezett, hogy szeretnének részt venni a Tálkergető című CD elkészítésében.

 – Amikor olvastam a felhívást, arra gondoltam, a Guinness-rekord kísérletben mindenképpen részt veszünk a gyerekekkel – mondta mosolyogva Lőkkös Jánosné óvodavezető. – Megbeszéltük a munkatársaimmal, s letöltöttük a Kisalföld internetes oldaláról a megzenésített verseket. A gyerek szinte azonnal megkedvelték a dalokat, s rendszeresen kérik, hogy énekeljük őket.

– Természetesen a szülőkkel is megbeszéljük, mert számítunk támogatásukra – kapcsolódik a beszélgetésbe Hajtóné Gajda Rita óvónő. –  Sok jó hallású gyerek jár hozzánk. Nagy valószínűséggel pályázunk a versmondásra és egy kis kórust is összeállítunk, remélve, hogy sikeresek leszünk.

Miközben mi a legújabb Kisalföld-kampányról váltunk szót, a gyerekek ebédelnek, de néhány perc múlva felcsendült a zene és a két csoport együtt énekelte a  dalokat. Német Anita (októberben lesz hat éves) és kistestvére, a négy éves Lőrinc Ágoston kedvence a Hóember című vers. Anita már kívülről tudja, s egyedül is elénekelte. Persze a Hóember a többi kicsinek is nagyon tetszik, de szinte mindegyikük kedveli az összes verset.

Nem véletlenül – folytatja a beszélgetést az óvodavezető – hiszen Sarkady Sándor gyermekversei megtalálhatók szinte minden óvodában. –  Nekünk is megvan a Télkergető című kötete. Versei egyszerűek, ritmusosak,  olyan szavakat ismertet meg a gyerekekkel, amelyeket egyre ritkábban használunk.  A kollégák is nagyon lelkesek, ezért – ha rajtunk múlik – mindenképpen ott leszünk a Guinness-rekord kíséreten Sopronban. 


Horváth Ferenc
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rádonyi László: A jobb pályázat nyert

Sopron - A jelenleg működő városi internetes honlap már nem felel meg a törvényi és szakmai… Tovább olvasom