Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

A megye legnépszerűbb védőnője

Ágfalva - A legnagyobb titokban gyűjtötték össze az ajánlószelvényeket Ágfalván az anyukák, hogy benevezzék a község védőnőjét egy országos versenyre. Artner Hajnalka így lett az ország negyedik, s a megye legnépszerűbb szakembere.
– Nem is értem, hogy csinálták. Mindennap itt voltam, s még csak nem is sejtettem, miben mesterkednek a hátam mögött – mondja mosolyogva Artner Hajnalka, Ágfalva fiatal védőnője, akit a falu apraja-nagyja ajánlott „Az év védőnője" versenyre. Az országos megmérettetésre 5364 jelölés érkezett 265 védőnőre. Artner Hajnalka 408 szavazattal a negyedik legtöbb jelölést kapta. Harmincezer forintos könyvutalvány tulajdonosa lett, s valamié még, ami ennél sokkal fontosabb...

– A bizalom jelének tekintem ezt a helyezést és nagyon-nagyon jó érzéssel tölt el az az összefogás, ami a verseny mögött áll. Még négy éve sincs, hogy ide kerültem a főiskolát elvégezve, ez az első munkahelyem. Még csak ágfalvi sem vagyok, Fertőszentmiklósról járok be. De a szívem egy része most már mindig ágfalvi lesz – mondja a védőnő.
Artner Hajnalka a négy esztendő alatt 76 ágfalvi baba születésénél segítette a várandós, majd szoptatós mamákat és gyermekeiket. Összesen 150 kicsi tartozik szakmai védőszárnyai alá, s ő az ovisoknak és az iskolásoknak is a védőnője.

– Nagyon szeretem a gyerekeket, s talán a korom is hozzájárul az elfogadáshoz, hiszen közel egyidős vagyok az anyukákkal. De úgy gondolom, még ez is kevés a sikerhez. Ebben benne van az ágfalvi háziorvos és a polgármesteri hivatal együttműködése és támogatása. Ha kitalálunk valamit az anyukákkal, mindig számíthatunk a segítségükre – vélekedik a fiatal szakember, aki most éppen a hétvégi ikerfesztivál szervezésére fordítja a figyelmét.

– A Kisalföldben olvastam a védőnők versenyéről, s rögtön tudtam, nekünk ebben részt kell vennünk – meséli Vargáné Thomann Katalin ágfalvi anyuka, aki a meglepetés főszervezője volt. – Letöltöttem az internetről a szavazólapot és a hivatalban sokszorosítottuk. Adtam belőle minden ismerősnek, vitték az iskolában, az óvodában, a rendelőben. Összesen 408-at postáztunk. Örülünk a helyezésnek, mert Hajnalkára mindig számíthatunk, bármikor hívhatjuk. Az pedig külön siker, hogy a titok az utolsó pillanatig titok maradt...

Artner Hajnalka `Az év védőnője` versenyben a negyedik legtöbb ajánlást kapta. Egész Ágfalva összefogott a sikeréért.
Artner Hajnalka `Az év védőnője` versenyben a negyedik legtöbb ajánlást kapta. Egész Ágfalva összefogott a sikeréért.

Artner Hajnalkának a hétvégi ikerfesztiválon hivatalosan is átadják a nyereményét.

Olvasóink írták

 • 5. 1 anyuka 2008. július 14. 13:25
  „Hajni GRATULÁLOK! A legjobb helyre került ez a díj. Minden anyukának ilyen védőnőt kívánok! Kedves, mindig lehet rá számítani, szakmailag és emberileg is kifogástalan! Szeretünk Hajni! Levike és anyukája.”
 • 4. cikk-cakk 2008. július 12. 21:58
  „És ráadásul roppant csinos is! ;-)
  Gratulálok neki!”
 • 3. G.I 2008. július 11. 19:59
  „Engem is "védhetne" :)))”
 • 2. farkass 2008. július 11. 15:06
  „<moderálva>”
 • 1. Fejes Márta 2008. július 11. 09:59
  „Jó látni, ezt az összefogást! Gratulálok a szakmai sikeredhez Hajni! Én is ilyen védőnőt szeretnék majd a gyermekeim mellé!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feljelentették a tanodát, nyomoznak

Sopron - A rendőrség is vizsgálatot indított egy magániskola ügyében, ahol a dajkaképző tanfolyam… Tovább olvasom