Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

A MÁV START és a GYSEV közös közbeszerzésen

A közbeszerzés becsült költsége nettó 75,437 milliárd forint a MÁV-START és nettó 10,777 milliárd forint a GYSEV járművek esetében.

A MÁV-START és a GYSEV részére beszerzendő motorvonatok finanszírozásának kérdésében a közeljövőben születhet kormányzati döntés - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI érdeklődésére.

A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. közös ajánlatkérőként tavaly novemberben indított nyílt közbeszerzési eljárást villamos motorvonatok beszerzésére. Ennek keretében a MÁV-START 42, a GYSEV hat részlegesen alacsonypadlós regionális villamos motorvonatot kíván beszerezni, amelyek legalább 200 ülőhelyesek, óránként 160 kilométer sebességűek, akadálymentesek. Az ajánlattételi szakaszban határidőre a Stadler Bussnang AG tett ajánlatot a tenderdokumentációt megvásárló nyolc érdeklődő közül.

A tenderkiírás szerint a motorvonatok szállítási végső határideje 2015. szeptember 30. A beszerzést európai uniós forrásból, a Közlekedési Operatív Program keretében tervezi finanszírozni a két vasúttársaság. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az MTI érdeklődésére közölte: az Európai Bizottsághoz a projekt támogatási kérelmét még nem küldték el, tekintettel arra, hogy a MÁV és a GYSEV motorvonat beszerzés finanszírozásához, továbbá a támogatási kérelem Brüsszelbe történő továbbításhoz kormányzati jóváhagyása szükséges.

A közbeszerzés becsült költsége nettó 75,437 milliárd forint a MÁV-START és nettó 10,777 milliárd forint a GYSEV járművek esetében. Amennyiben a kormány meghozza támogatói döntést, a projekt finanszírozásához szükséges fedezet rendelkezésre áll. A projekt Európai Bizottsághoz történő benyújtásától kezdődően megnyílik a lehetőség az uniós források lehívására - közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SingSingSing: musical show a soproni színházban

"Kedvcsinálónak is szánjuk a produkciót" - mondta Pataki András igazgató. Tovább olvasom