Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

A magyarok is örülnek a schengeni csatlakozásnak

Mmagyarország - A magyarok is pozitívan értékelik hazánk schengeni csatlakozását. December 21-én 0 órától okmányellenőrzésre már nem, de ünnepségre lehet számítani a soproni átkelőnél.
Immár eldőlt, Magyarország december 21-ével csatlakozik a schengeni övezethez, ami azt jelenti, attól a naptól kezdve megszűnik az okmányellenőrzés az átlépőkön és a „zöldben" közlekedve sem fordítanak vissza senkit, aki igazolni tudja személyazonosságát.

– A Magyar Közút Kht. rövidesen elvégzi azt a vizsgálatot, hogy milyen terelőbójákra, felfestésre és jelzőtáblákra lesz szükség a mostani átkelő szakaszán – mondta el a Kisalföld érdeklődésére Halász Imre alezredes, a határőrség soproni határőrizeti kirendeltség vezetője. – Itt tehát nem, de a turisztikai határátlépési pontoknál (mint például Fertőrákos és Szentmargitbánya között) a későbbiekben szúrópróbaszerűen kell számítani okmányellenőrzésre. A határőrség 2008. január elsejével olvad össze a rendőrséggel.

Selyem Attiláék Nyárligeten, a határközeli településen élnek, és mint mondják, gyermekeik szempontjából is szerencsés a csatlakozás.

– Örülök a schengeni csatlakozásnak, hiszen mezőgazdászként könnyebbé válik a mindennapi munkám – mondta el a Kisalföld érdeklődésére Fejes Attila. A vállalkozónak a határ közelében fekszenek földjei, melyeken gabonát és kukoricát termeszt. – Közelebb kerülök az átvevőkhöz, hiszen Ausztriába is szállítunk az áruból, és az átjárást megkönnyíti, hogy nem lesznek határok.

Hasonlóan látja a kérdést a nyárligeti Selyem Attila. Feleségével a határközeli településen élnek, és mint mondják, gyermekeik szempontjából is szerencsés a csatlakozás. – Kicsi fiam másfél éves, elképzelhető, hogy Ausztriába kerül majd óvodába – mondta Selyem Attila. – Egyébként is gyakran járunk át a szomszédos országba és örülünk, ha nem kell nap mint nap várni a határon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenkét tenyészbika talált gazdára

Sarród - Nemcsak a régióból, de az Alföldről és Magyarország más területeiről is érkeztek érdeklődők… Tovább olvasom