Kisalföld logö

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -8°C | -1°C Még több cikk.

A Lövérekben idén sem kezdik el építeni az új templomot

Sopron - Az Árpád-házi Szent Margit-plébánia fölötti telken új templom létrehozásáról határozott a Győri Egyházmegyei Hivatal. Az előkészületek 2006-ban kezdődtek el, de idén sem foghatnak még az építkezéshez.
Közel másfél év telt el azóta, hogy a soproni Szent Margit-plébánia fölötti telekre tervezett templomépítésről tudósítottunk, de gyakorlatilag előrehaladásról nem számolhatunk be. „A hosszú hónapok óta tartó telekkorrekció befejezésére várunk, hogy építési engedélyhez juthassunk" – nyilatkozta tavaly júliusban Gábor Jenő, a Győri Egyházmegyei Hivatal főépítésze.

– Ez a bizonyos telekkorrekció még mindig folyamatban van, annak dacára, hogy a földhivatali és az építésügyi hatóság által záradékolt telekmegosztási vázrajzot a szükséges nyolc példányban fél éve személyesen adtuk be a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-hez – tudtuk meg Kerekes Attilától, a Szent Margit-plébánia egyházközség tagjától. – Birtokunkban van a Szent Margit Idősek Otthona felügyeleti szerve, mint a szóban forgó 230 négyzetméteres, állami tulajdonban lévő terület kezelőjének elvi hozzájáruló nyilatkozata is.

Várjuk a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. válaszát, csak ez alapján jöhet létre az adásvételi szerződés, amely végeredményben az adott területet építési telekké minősíti.

Ugyanakkor az építési engedélykérelmet már 2008 elején beadtuk, de az építéshatósági eljárás befejezése – éppen a telek kérdése okán – nem jósolható meg.

Az sem tudható, hogy az eredetileg kétszázötvenmillió forintos beruházás mekkora végösszegű lesz a csúszás miatt, hiszen az árak általában fölfelé kúsznak. Az érintettek remélik, jövő tavasszal már elkezdődhet Sopron új templomának építése.

Olvasóink írták

 • 8. matriné 2008. december 08. 14:25
  „Van akiknek nem számít a közvagyon és a közpénz átjátszása. De még el is mondja, sőt van, aki el is tud képzelni egy hálistenkedésre szolgáló épületet! Mit neki hisz nem is jár templomba!Lényeg a nyálverés és a bámészkodás!”
 • 7. Telepathia 2008. december 08. 10:02
  „Mind en építkezés üdvözölendő, pláne ha azt egy FIDESZ-KNDP városvezetés közreműködésével és támogatásval valóítják me Sopronban.”
 • 6. TancsKaszabell 2008. december 08. 09:51
  „Olvasva a hozzászólásokat,vegyes érzelmeim támadtak.Valószínűleg nem egy nagy tornyos
  templomról lehet szó.Ebbe az épített környezetbe nagyon eltudnék képzelni egy Fertődi
  stilusú gyönyörű templomot.Pedig nem is járunk templomba.”
 • 5. civac 2008. december 07. 14:43
  „Vajon az épülő plázák, "hipermarketek" építésére szükség van-e?
  Ha templomot akarnak építeni, miért ne tegyék?
  Ha nem tetszik, ne menjetek el oda. Másnak meg erre van igénye!”
 • 4. xen 2008. december 06. 19:57
  „A muck-i, és a Hátsókapu u.-i projekt gazdáját kell felkérni. majd ő jó kapcsolatai alapján beszerzi a szükséges engedélyeket és megígéri az építkezést...”
 • 3. xen 2008. december 06. 19:44
  „Vajon ki engedélyezte a Lövérek látványának jelentős és meghatározó mértékű megváltoztatását?
  szép csendben megépítették volna...”
 • 2. Boróka 2008. december 06. 18:47
  „´Ez szörnyű´ !!! Ennyire "kevés" templom van Sopronban??- nane már... Túlságosan is gazdag ez az Egyházmegye!!! Templomépítés helyett inkább támogassák a szegényeket, nagycsaládosokat, rászorulókat, egyházi iskoláikba tanuló diákjaikat!!”
 • 1. matriné 2008. december 06. 16:37
  „No még, hogy nem akarnak munkahelyet teremteni e rendszerben? Hány milliárdba fog kerülni egy csuhás újabb munkahelye? A "terület kezelője" -neki vajmi kevés jog van a tulajdoni váltáshoz.Igaz az állami vagyonokat átjátszani ma már megszokott dolog, hisz ebben nincs bűnüldözés! A hatóságok fel sem ismerik az efféle eseményeket bűnként!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eladni a magyar bort

Sopron - A hazai borászszakma képviselői kilencedik alkalommal találkoztak Sopronban. A szakemberek… Tovább olvasom