Kisalföld logö

2018. 09. 19. szerda - Vilhelmina 13°C | 27°C Még több cikk.

˝A józanság elhalkul˝

Sopron - „Teli szájjal röhög az ország, miközben elfelejtette, hogyan kell kacagni. Ma az a nyerő, aki harsány és durva" – adott rövid helyzetértékelést közhangulatból Boross Péter volt miniszterelnök, aki ennek ellenére a politikai kultúráról beszélgetett a soproniakkal az MDF helyi szervezetének meghívására.

A politikai kultúráról mondta el markáns véleményét, többek között a Kisalföldnek is dr. Boross Péter volt miniszterelnök az MDF soproni szervezete által szervezett  kötetlen találkozón. 

– A parlamentben ma azé a taps és a figyelem, aki a leghangosabb, a legdurvább. Ezt a nívót, az ostoba interpellációkat, az improvizáló, semmitmondó válaszokat én már nehezen viseltem, ráadásul túl is vállaltam magam, ezért inkább lemondtam. Hogy mégis itt vagyok, az elsősorban Nagy Tamás helyi elnök  invitálásának az eredménye – mondta el a politikus, aki szerint olyan, hogy politikai kultúra, tulajdonképpen nem is létezik. Kultúra van, magatartás és viselkedésforma, amit elsősorban a családból hozunk, s nagyon nehéz felnőttként megtanulni. Hogy mégis beszélni kell róla, annak éppen az az oka, hogy a választók felismerjék és észrevegyék a kulturált, kiegyensúlyozott politikust, akikből nagyon kevés van...

Boross Péter
Boross Péter

– Két nagy párt gigászi csatája zajlik évek óta, erre megy rá az ország – festett érzékletes képet a helyzetről Boross Péter. – Amikor az érzelmek ilyen magasra csapnak, nem kifizetődő és nem is népszerű mérsékeltnek maradni. A józanság elhalkul. Ugyanakkor meggyőződésem, hogy az MDF-nek ez az útja, ez a feladata: megpróbálja a vágtató, habzó szájú lovakat visszafogni.

Olvasóink írták

 • 10. Fedayn 2009. február 28. 12:47
  „Antall József forog a sírjában!”
 • 9. thurvj97 2009. február 27. 19:32
  „"A parlamentben ma azé a taps és a figyelem, aki a leghangosabb, a legdurvább. Ezt a nívót, az ostoba interpellációkat, az improvizáló, semmitmondó válaszokat én már nehezen viseltem, ráadásul túl is vállaltam magam, ezért inkább lemondtam."
  Az idézet gondolat igaz! De, tessék mondani ki van mögötte? Ki teremtett egy ilyen bunkó légkört az országban? 2002 óta fenyegetések, hisztizések uralják a közéletet. Miért nem mondja ki Boross úr, hogy Ön is tudja kit illet a kritikával? Segítek, Orbán Viktor többszörösen bukott miniszterelnökről van szó.Ma egyik korábbi honvédelmi miniszter kergének nevezte a miniszterelnököt. Az az ember, aki Boross párttársa volt. Ma A Magyar Gárda elnöke. Erről is hallgat Boross úr! Nem volt egy rossz szava sem ez ügyben sem. Akkor meg minek szórja az igét? A hallgatás sokszor cinkossá teszi az embert!”
 • 8. nocomment41 2009. február 27. 19:20
  „Nektek van is mit megköszönni neki..”
 • 7. Telepathia 2009. február 27. 13:24
  „BOROSS ÚR !TELJES EGÉSZÉBEN MEGÉRTETTEM, HOGY MIÉRT VÁLT MEG PARLAMENTI MANDÁTUMÁTÓL. jÓL TETTE, MAJD AZ IDŐ BIZONY IGAZOLNI FOGJAMEGALAPOZOTT DÖNTÉSÉT.
  NAGYON SOK EGÉSZÉSGET ÉS HOSSZÚ ÉLETET KIVÁNUNK CSALÁDJA KÖRÉBEN.”
 • 6. SAmu 2009. február 27. 09:41
  „Előre a "nagy" Bokrossal a teljes vereségig!”
 • 5. szilver 2009. február 27. 06:40
  „A Hornt is hívja meg valaki!”
 • 4. TancsKaszabell 2009. február 26. 22:03
  „Így igaz!
  Ő szerintem a mértékadó kevesek közé tartozik,vallom ezt én a baloldalról!!
  Jó egészséget kívánok és jó pihenést Miniszter elnök Úr!”
 • 3. Intel 2009. február 26. 19:55
  „Boross Péter szavai teljesen a valóságot tükrözik...
  Egy hiba van vele, ha akkoriba egy nagy reformot csináltak volna, akkor ezen két nagy párt nem lenne ilyen helyzetbe, mint most...”
 • 2. FREDDY/S 2009. február 26. 19:22
  „A rendszerváltáskor kisebb parlamenti létszámmal eredményesebb munkát lehetett volna végezni, de ez akkor nagyon elrontották, nemde...”
 • 1. istván51 2009. február 26. 17:53
  „Ha én szálodalánc igazgato lennék én is hinteném az igét.De nefelejtse el a nyugdijas miniszterelnők ur,hogy ami jelenleg van az neki is kőszőnhető.Nem most kell birálni hogy miért nem teszik meg az átalakitásokat/egészségügy stb/mikor neki is ott volt a lehetőség,de nem élt vele.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hiába gyengült a forint

Sopron - Fellendülést is hozhatna a gyenge forint a határ menti kereskedők forgalmában,… Tovább olvasom