Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

A Heineken Hungária támogatja a soproni civil szervezeteket

Sopronban idén a három jelölt: Sopron Városi Tábor Alapítvány, a Soproni Erdőkért Környezetkultúra Alapítvány és a Soproni Polgárőr Egyesület.

A 2008-ban elindított jótékonysági program alapja, hogy a HEINEKEN Hungária ne csak gyáraival, hanem társadalmi szerepvállalásával is erősítse jelenlétét a helyi közösségek életében. Ezért sörgyártásának egyik fellegvárában, Sopronban a helyi városvezetéssel együttműködve, a városok civil kezdeményezéseit kívánják támogatni.

A program fővédnökével, Fodor Tamás polgármesterrel évről-évre közösen választják ki azt a három civil szervezetet, amelyek közül aztán a Sopron lakosai internetes szavazás során döntik el, kik kapják a milliós nagyságrendű támogatást.

A program növekvő népszerűsége tavaly indokolttá tette, hogy a vállalat megduplázza a felajánlott támogatás összegét és a lehetséges nyertesek számát is. Ez azt jelenti, hogy ma már Sopronban 4 millió forint a támogatás összértéke. A három kijelölt szervezet közül ketten pedig idén is biztosan nyerni fognak mindkét városban.

Ebben az évben újítás, hogy a természetvédelem jegyében zajlik majd a program, azaz a versengő szervezetek alaptevékenysége és célkitűzései is e téma köré épülnek.

„Felelős vállalatként fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk a figyelmet a természetvédelem fontosságára. Környezetünkért, a körülöttünk levő élőlényekért mindannyian felelősek vagyunk. Szeretnénk, ha a program hatására ez a gondolatmenet elindulna és beékelődne az emberek mindennapjaiba." – fűzte hozzá Diós László, a HEINEKEN Hungária humán erőforrás igazgatója.

A támogatásra jelölés hosszas kiválasztási folyamat, ahol számos tényező mellett figyelembe veszik a pályázók addigi tevékenységét, a városiak életére gyakorolt pozitív hatását, valamint a megjelölt célkitűzést is.
Sopronban idén a három jelölt: Sopron Városi Tábor Alapítvány, a Soproni Erdőkért Környezetkultúra Alapítvány és a Soproni Polgárőr Egyesület, akikre a szavazók leadhatják voksaikat.

A jelöltekre szavazni 2012. december 8-án éjfélig lehet a program hivatalos weboldalán, a www.heinekensopronert.hu oldalon, ahol az egyes szervezetek, illetve a megvalósítandó célok részletes bemutatása is megtalálható.

A nyeremények átadása Sopronban december 12-én lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új ravatalozó épült Lövőn - fotók

A Lövőn élők nagy igénye volt, hogy az elhunyt hozzátartozóiktól méltó körülmények között vehessenek… Tovább olvasom