Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

A GySEV is sztrájkol április végén

Április 30-án kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak a GYSEV dolgozói is. Ezen a napon egyáltalán nem közlekednek a társaság InterCity járatai és több vonalon is vonatpótló autóbuszokkal szállítják majd az utasokat.
Jövő héten csütörtökön kétórás figyelmeztető sztrájk lesz a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasútnál. Április 30-án délelőtt 10 és 12 óra között egyetlen szerelvényt sem indít el a GYSEV és ez idő alatt nem járnak majd a vonatpótló autóbuszok sem.

A MÁV sztrájkja miatt a Győr-Sopron vonalon a Győr-GYSEV állomásra érkeznek a vonatok és onnan is indulnak.

A Sopron-Szombathely vonalon csak az utolsó GYESV állomásig, azaz Acsádig járnak majd a vonatok, onnan pótlóbuszok szállítják az utasokat.

Szombathely és Szentgotthárd közötti vonalon csak Ják-Balogunyomig tud eljutni a szerelvény, onnan Szombathely felé szintén vonatpótló autóbuszokat indít a társaság.

Április 30-án a társaság InterCity járatai egyáltalán nem közlekednek, mivel csak Győrig tudnának eljutni, onnan tovább nem - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Stöckert Dávid, a GYSEV ZRt. kommunikációs munkatársa.

Április 30-ra a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete hirdetett sztrájkot a MÁV-nál. Azt a munkabeszüntetést nulla órától 18 óráig hirdették meg - közölte múlt hét keddi sajtótájékoztatóján Gaskó István, a VDSzSz elnöke. Az érdekvédelmi vezető akkor elmondta: a sztrájk folytatásának aktualitását az adja, hogy a szakszervezet szerint a Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt által ismertetett tervek elfogadhatatlanok a vasutasok számára.

Olvasóink írták

 • 7. jhongrissamhelyetese 2009. május 04. 20:47
  „Gaskó szelleme lebegi be a a gysev legnagyobb szakszervezetét így öt szidjátok .
  ja itt tényleg nem sztrájkoltak mert azért nem volt miért ,megelégedett dolgozok még jobban megelégedett főnökök és most ez a kártyavár összeborulni látszik .”
 • 6. xen 2009. április 28. 21:08
  „Miért is sztrájkolnak? Munkahelyük van, viszonylag stabil a személyszállításuk,hamarosan indul a 30 egy-két milliárdos átépítés....mit akarnak? Ki ellen és miért sztrájkolnak...?!”
 • 5. miracle 2009. április 24. 14:03
  „http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=&daddr=47.671774,17.630396&geocode=&hl=hu&mra=mi&mrsp=0&sz=15&sll=47.671023,17.638164&sspn=0.018293,0.037208&ie=UTF8&z=15”
 • 4. arany 2009. április 23. 22:13
  „egy útvonalat leírok: Szent István útról a felüljáron átmenni legszélső forgalmi sávban menni, elér egy keresztződéshez jobbra lekanyarodni eza Pápai utca ez vezet ki Győr-Gysev állomásra (útkereszteződéstől kb 800méter). Ez igazából teherfogadó állomás, iparvágányokkal telve.”
 • 3. katalinka 2009. április 23. 17:05
  „Az rendbe van hogy a gyesv állomásig megy györbe a vonat. Arra viszont még nemjöttem rá 10év alatt hogy holvan az állomása. Több embertöl kérdeztem de mindenki tapogatozva mondta,merre .Györ térképén nincs feltüntetve. Valaki pontosan tudja hogy lehet megközeliteni meg irhatja ide köszönöm.”
 • 2. hard 2009. április 23. 13:38
  „éljen a Volánbusz!”
 • 1. arany 2009. április 22. 18:41
  „A vasutasoknak semmi sem felel meg, Máv-nál kedves gaskoka húzza fel a dolgozókat, de a gysev-nél ki kezdte el mindig is a gysev kimaradt a sztrájkokból. Kinek a keze van ebbe? És ugyan már mi nem tetszik nekik? Mert ha a bért nézem elég jó helyen állnak a jól keresettek között. Menjenek el dolgozni valamely kis vállalathoz, vagy globális áruházakba, ott megtudnák mennyit kell dolgozni azért a bérért és ők mennyit kapnak és minderre még tegyük rá az utazási kedvezményt is (igaz már újabban dolgozóknak csak a munkahely és otthona között kap) ám a régebben elhelyezkedettek országosan ingyen utazhatnak vonattal. Visszatérve az utazási kedvezményre, a vasúttársaságnál mindig is járt a kedvezmény országszerte. Miért is kellett ezt megszüntetni?

  Nem az a jó, ha a dolgozót megbecsülik?

  Szerintem ez lett volna a követendő példa! És nem csak vasúttársaságnál, hanem minden munkahelyen, kellene olyan plusz megbecsülést adni, mint a vasútnál! Volánnál a dolgozóknak ugyanezt , húsüzemben dolgozóknak húst, pékségnél pékárut, tejüzemben tejterméket, eon-nál vill kedvezmény, víznél vízkedvezményt, gázosoknál gázra kedvezmény, építőiparban építőanyag kedvezményt, útkarbantartóknál pl lakás előtti karbantartást, és lehetne sorolni. Ez lenne a megbecsülés egyik formája. De ebben a kapitalista ütötte világban dolgozói megbecsülésről, nem lehet szót ejteni jelenleg semmi téren. Törvénybe foglaltakon kívül még max annyit kaphat, örülj, hogy még van munkahelyed. Ostoba kifacsart világ, olyan mit egy megzavart hangyaboly, vagy méhkaptár...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Higgadt hangvétellel a szocialisták

– Az MSZP a kiabálás helyett a higgadt, nyugodt hangnemet tartja a legfontosabb képviseleti… Tovább olvasom