Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

7 milliárdos fejlesztés a Swedwoodnál

Sopron - Mintegy 2,3 milliárd forintból új, húszezer négyzetméteres gyártócsarnokot épít a Ipar körúton a Swedwood kft. Az üzemet szeptemberben adják át és újabb 130 főnek adnak munkát.

Több hónapos tárgyalás és elemzés után az anyacég – a svéd IKEA – úgy döntött, hogy Sopronba helyezi át az Európában forgalmazott, furnérozott forgácslap alapú konyhafrontok gyártását. A fő ok az volt, hogy a különböző elemeket más helyeken gyártották, így előfordulhatott, hogy az adott színű konyhabútor egyes részei eltérő színárnyalatban jöttek le a gyártósorokról. A soproni Swedwood Sopron Bútor Kft. a szlovák és a horvát cégekkel versenyzett. A döntő szempont a minőség, a gyorsaság, valamint az alacsony ár volt, ebben tudtak jobbak lenni a soproniak. A döntést követően azonnal nekiláttak a tervek elkészítésének, az engedélyek beszerzésének, s a kivitelezésen jelenleg is gőzerővel dolgoznak. Úgy tudjuk, májusban már szeretnének próbaüzemet tartani.

Várhatóan szeptembertől kezdődik meg a termelés a húszezer négyzetméteres gyártócsarnokban.


– A gyártócsarnok kivitelezése októberben kezdődött és a terveink szerint szeptemberben már termelhetünk is – mondta el érdeklődésünkre
Dietrich Szilárd ügyvezető igazgató. – A beruházás összesen mintegy hétmilliárd forintba kerül és az első évben 130 új munkavállalót vehetünk fel. Terveink szerint ezt a létszámot 2012-re megduplázhatjuk. Jelenleg egyébként a cégünknél 520-an dolgoznak. A fejlesztés eredményeképpen négy év múlva elérhetjük azt, hogy éves szinten összesen négymillió négyzetméternyi konyhafrontot állíthatunk elő.

A Swedwood kft. Sopron egyik legnagyobb vállalkozása. A befizetett ipari és helyi adót tekintve az első három között szerepel. Emellett a jövőben szeretnének szerepet vállalni a közép- és felsőfokú oktatásban. A Nyugat-magyarországi Egyetemmel már hosszú évek óta jól működik a kapcsolat.

– Várhatóan még ebben a hónapban megállapodhatunk a Roth Gyula Erdészeti és Faipari Szakközépiskolával – vette át a szót Győri Eszter humánerőforrá-menedzser. – A tervünk az, hogy a diákok nálunk töltenék el a szakmai gyakorlatot és az iskola végén egyesek munkát is kaphatnának. Az új gyártósorokon a legmodernebb gépeket üzemeljük be, s ezek kezelése a jelenlegitől eltérő képzést, szaktudást igényel. Mi a gyakorlati hátteret biztosítanánk az iskolának. Az elkövetkezendő hónapokban faipari és gépészmérnököket,

automatizálási és elektronikai technikusokat fogunk felvenni.
– Azért tartjuk fontosnak az intézményekkel a kapcsolat kiszélesítését, hogy a jól képzett szakemberekből ne legyen hiány. Az egyetemnek és a szakközépiskolának szintén hasznos az együttműködés, hiszen tovább szélesíthetik a képzési kört – zárta Győri Eszter.

Olvasóink írták

  • 1. FREDDY/S 2008. január 14. 18:53
    „angol nyelvtudás a fontos, a szakértelem nem számít, nemde...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kezdetben volt a rózsaszín: kötet a Zsolnay termékekről

Sopron - Megjelent a soproni származású, Budapesten élő építész, Winkler Barnabás Kezdetben volt a… Tovább olvasom