Sopron és környéke

2018.06.05. 08:38

Sopronból tűnt el János bácsi - fotó

Kétségbeesetten keresik családtagjai, ismerősei, sőt, már minden jóérzésű ember a 83 éves Boda Jánost, aki még múlt hét csütörtökön tűnt el Sopronból, s azóta semmit sem tudni róla. Sopronban él, de látták a csornai buszon.

Nagy Márta

Az idős férfi valószínűleg buszra ült, napok óta nem tud róla semmit a családja


A rendőrség pénteken adta ki a keresést a soproni Boda János eltűnése miatt, de családja már csütörtök óta keresi mindenütt az eltűnt nagypapát. Még sohasem történt vele ilyen, a 83 éves János bácsi szellemileg teljesen ép, éppen ezért érthetetlen mindenki számára, hová tűnhetett.

Ha valaki felismeri János bácsit, azonnal értesítse a hatóságokat és segítsen az idős férfinek!

– Nagyapámat a fia kísérte el csütörtökön orvoshoz, nem volt vele semmi baj, csak gyógyszert akart felíratni. Nagyon sokan voltak a váróban, így papa azt mondta, majd egyedül kivárja a sorát, nem kell vele órákig ott ülni, majd hazamegy a Ravazd utcai lakóparkba, ahogy máskor is, ha másként nem, hát taxival – mondta el a Kisalföldnek a bácsi Budapesten élő unokája, Boda Ádám, aki napok óta izgul és gyötrődik nagypapája miatt.


Miután Boda János végzett az orvosnál, átment a gyógyszertárba kiváltani a felírt gyógyszereket.

Boda Jánosért nagyon aggódik a családja, az idős férfi múlt hét csütörtökön tűnt el nyomtalanul.

– Látni a patika kameráin, tehát itt még minden rendben volt, feltűnik a felvételeken, ahogy az Állomás utcában elindul, nem a taxik felé, hanem a buszmegálló irányába. De aztán nyoma veszik... Azt már nem tudtuk kideríteni, hogy fel is szállt-e egy buszra, de elképzelhető. Egyet tudunk biztosan, azt, hogy nem ment haza és fogalmunk sincs, hol lehet – aggódik az unoka. A hozzátartozók úgy tudják, egy buszsofőr felismerte a bácsit, elmondása szerint felszállt 9.30-kor egy Csornára induló buszra, így a keresését ebbe az irányba is kiterjesztették.


Boda János 175 centiméter magas, 65 kilós, szikár, kellemes modorú, ősz hajú férfi. Eltűnésekor barna nadrágot, szürke felsőt és szürke mellényt viselt, volt nála egy alumínium járóbot és az iratai is nála vannak. Jobb karján, a bicepszén és az alkarján második világháborús sérülés nyomai láthatóak, forradások, amiket fiatal korában egy repeszgránát okozott. Idős korából adódóan több betegsége is van, köztük veseelégtelenség, ami miatt veszélybe kerülhet, de tudata teljesen ép, nem szenved demenciában. Családja úgy gondolja, felbukkanhat Csornán, ahol családtagjai vannak eltemetve, de bárhol lehet a környéken. Ha valaki felismeri János bácsit, azonnal értesítse a hatóságokat és segítsen az idős férfinek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!