Sopron és környéke

2016.03.01. 11:49

Győrben és Sopronban a kórházak előtt demonstrált a Munkáspárt - fotó

Megyénkben két városban, Győrben és Sopronban a kórházak előtt tartott demonstrációt a Munkáspárt.

kisalfold.hu

Akció Győrben


Pár száz szórólapot, melyben az egészségügy jelenlegi helyzetére hívják fel a figyelmet, osztott ki a győri kórház előtt Belovitz Károly, a Munkáspárt megyei szervezetének korábbi vezetője.


Mint azt a Kisalföld érdeklődésére elmondta, a propaganda anyagban az egészségügyi rendszer szükséges kívánalmait sorakoztatták fel, megfogalmazva a "tünetek elleni gyógyszert" is.


Sopronban is demonstráltak


Országszerte nyolcvan városban, megyénkben pedig három helyszínen demonstrált kedden délelőtt a Munkáspárt. A megmozdulással a kórházi dolgozók, az orvosok és a betegek helyzetére hívták fel a figyelmet. A közelgő nőnap alkalmából pedig a hölgyek külön kis ajándékot kaptak.


– Az állam költse a GDP tíz százalékát az egészségügyre – fejtette ki az egyik céljukról szólva munkatársunknak Sopronban Horváth Lajos, a párt megyei elnökhelyettese. – Az ellátás, beleértve a fogászatot is, mindenki számára legyen ingyenes!


A gyógyszerek árát is csökkenteni kell, miként elvárás, hogy a betegek a tiszta, korszerű kórházakban kapják meg a gyors és szakszerű kezelést.


A Munkáspárt a programjáról az aktivisták szórólapot is osztottak az arra járóknak, valamint egy filmet is levetítettek.


Mosonmagyaróváron elmaradt az ilyen jellegű figyelemfelhívás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!