Sopron és környéke

2015.06.19. 13:44

Ön is megnézheti a cápát Fertőrákoson - Megszépült a barlangszínház - fotók

Befejeződött a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház kétmilliárd forintos felújítása. Este már koncert is lesz.

kisalfold.hu

  
A teljes egészében megújult Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházat pénteken este avatják a Kocsis Zoltán vezényelte Nemzeti Filharmonikus Zenekar nagyszabású hangversenyével. A színházi szezon szeptember 12-ig tart, amelynek során koncertek, operák, operettek, musicalek és táncjátékok szerepelnek a kínálatban.

Délelőtt sajtóbejárást tartottak. Az eseményen részt vett Fodor Tamás Sopron illetve, Palkovits János Fertőrákos polgármestere, valamint Józsa Dávid építész-tervező.

Mint azt korábban megírtuk, a felújítás részeként modern, külső fogadóépületet emeltek, amely magában foglalja a turisztikai információs pontot, pénztárat, egyéb kiszolgáló egységeket. A kőfejtőben lévő, 760 nézőt befogadó színháztér teljesen megszépült.

Bejárás a barlangszínházban



Korszerű világítás- és hangtechnikát építettek ki, a szükséges kiszolgáló egységekkel.A színpad melletti térben témapark születik ismeretterjesztő céllal, interaktív, a barlang kialakulásának történetét, a kőzeteket és keletkezésük történetét, körülményeit bemutató felületekkel.

Látogatható
2015. június 20. – november 15., naponta 10.00-18.00
Belépőjegyek a kőfejtő - témaparkba
Felnőtt  1.500 Ft
Diák, nyugdíjas 1.000 Ft
Családi (2 felnőtt, 2 gyermek) 3.000 Ft
6 éven aluliaknak a belépés díjtalan.
A belépőjegyek kizárólag készpénzzel fizethetők.
(Kártyás fizetési lehetőség hamarosan.)

További információk itt érhetők el >>


A kőfejtő egy másik traktusában - de viszonylag közel a barlangszínházi nézőtérhez - Miocén tenger a kőfejtőben elnevezéssel kőzettani és őslénytani értékeket bemutató állandó kiállítás nyílt.

A hétszáz négyzetméteres területen - a Magyar Természettudományi Múzeum közreműködésével - egyebek mellett ősbálna, őscápa, ősdelfin és tengeri tehén életnagyságú test-rekonstrukciói, illetve őscápa állkapocs látható majd. A Kőfaragás csarnokában pedig a mészkő hasznosításának példáit fogják bemutatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!