Közélet

2022.09.04. 07:00

Testvértelepülés lett Kimle és Bős

kisalfold.hu

Huszonötmillió forintot nyert a Magyar Falu Programban a kimlei önkormányzat a művelődési ház nagytermének felújítására, de sikeresen pályáztak 7 millió forint értékben a Belügyminisztériumnál is. A falu 11 milliót tett hozzá a beruházáshoz, melynek részleteit Eller Gizella polgármester ismertette. A faluvezető felelevenítette az 1974-es építés óta eltelt, programokban gazdag időszakot. A mostani modernizálás során kicserélték többek között a falburkolatot, nagyszerű kiállításoknak tudnak helyet adni, új klimatizálást alakítottak ki, de megújult a hang- és fénytechnika is.

Elismerően szólt Széles Sándor főispán és Németh Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke is a fejlesztésekről és Kimle fejlődéséről. A beszédek után a település kulturális csoportjai vették birtokba a színpadot.

A szigetközi település 2010 óta ápol kapcsolatot Bőssel, melyet most testvértelepülési megállapodással erősített meg Fenes Iván bősi polgármester és Eller Gizella.

„Egy kapcsolat pillanatai” címmel Mészáros Angelika bősi és Talpas Balázs kimlei fotóiból nyílt kiállítás, gondolatait megosztotta az egybegyűltekkel Pető Péter, a megyei közgyűlés al­­elnöke is.

Dr. Ress Imrének, a történettudományok kandidátusának Kimle Község Díszpolgára címet adományoztak, a község hírnevének emelésében végzett kiemelkedő tudományos munkásságának elismeréséül.

Címkék#Bős#Kimle

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!