Pályaorientációs nap

2022.06.04. 09:00

Az egészségüggyel ismerkedtek Sopronban a széchenyis diákok

Pályaorientációs céllal látogattak el a Széchenyi István Gimnázium diákjai a New Medical Centerbe.

Tama István

A Széchenyi István Gimnázium biológia fakultációra járó tanulói izgatottan gyülekeztek a diagnosztikai központ előtt, pedig most nem orvosi kivizsgálásra érkeztek, hanem azért, hogy betekintést kapjanak egy modern eszközökkel rendelkező helyen folyó gyakorlati munkába. 
– Az elmúlt néhány évben azt tapasztaltuk, hogy az egészségipar rendkívüli fejlődésen ment keresztül, új egyetemi szakok és technológiák jelentek meg, ezekkel az újdonságokkal ismertetjük meg a diákokat. Az egészségügyi területen folytatott tanulmányok mindig hosszú távú befektetések. Rendkívül szép hivatás az emberek gyógyítása, beszélhetünk akár orvosról, gyógyszerészről, fizikusról vagy biológusról – mondta el dr. Kovács Gábor, a New Medical Center ügyvezetője. 
– Bemutatjuk a tanulóknak, hogy milyen képesítéseket tudnak megszerezni. Az egészségügy nem korlátozható a közvetlen betegellátásra, sokkal szélesebb spektrumot kínál, mint hogy valaki orvos vagy ápoló. Számos kisegítő szakma is választható, mint például gyógytornász, dietetikus vagy mentőtiszt – ismertette Égető-Erdélyi Bianka, a központ vezető asszisztense. A látogatás során a diákok kipróbálhatták különböző vizsgálatok elvégzését is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!