Sopron térsége

2021.12.19. 13:00

Együttműködnek a nemzetiségiek

Hagyományteremtő céllal tartottak Sopron és környéki nemzetiségi találkozót a Kópháza Horvát Nemzetiségi Önkormányzat kezdeményezésére.

kisalfold.hu

A nemzetiségi önkormányzatok képviselői, valamint az intézmények vezetői Szent Borbála napján virtuá­lisan tartottak megbeszélést. A résztvevők konkrét helyzetekről és problémákról beszélgettek, s üdvözölték a kezdeményezést, hiszen ez a közös gondolkodás és információcsere kezdete lehet. A megbeszélésen újabb és újabb ötletek születtek arra, hogy miképpen lehetne még szorosabban és eredményesebben együttműködni. Mindenki azon a véleményen volt, a jövőben konkrétan fel kell vázolni a megoldandó feladatokat. Sopron és környéke nemzetiségei számára magától értetődő, hogy ne csak a „jubileumi évben”, hanem továbbra is rendületlenül törekedjenek arra, hogy többnyelvű maradjon a térség. Ez a találkozó lélekben mindenkit megerősített abban, hogy igenis megéri harcolni a fennmaradásért, és hogy mindenekelőtt rajtuk múlik, hogy milyen lesz Sopron és környéke nyelvi „térképe”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!