Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Zárt ülésen újra az iskolákról

Zárt ülésen tárgyalt kedden a csornai képviselő-testület az oktatási intézmények állami működtetésbe adásának részleteiről.
Szerdán a Kisalföldet nem tájékoztatták a városvezetők a döntésekről. Az MSZP kivizsgálást kezdeményezett a zárt ülés miatt.

Ülést tartott kedden a város képviselő-testülete. Módosították a járási megállapodásukat, növelték a járási hivatalnak átadott dolgozók létszámát és az átengedett irodahelyiségek számát. Arról is határoztak, hogy vállalkozással végeztetik el a belső ellenőrzési feladatokat.
Napirenden szerepelt a tankerületek kialakításával kapcsolatos megállapodás elfogadása és az oktatási intézmények működtetési hozzájárulásának megtárgyalása. E két napirendi pont tárgyalásakor zárt ülést rendeltek el. Ma kértük Turi György polgármestert, tájékoztassa lapunkat a meghozott döntésekről. A városvezető elzárkózott ez elől, mondván: a december 17-i, hétfői képviselő-testületi ülésen majd a város aljegyzője mondja el a részleteket.

A helyi MSZP szervezete azonban kifejtette véleményét a zárt ülésről. A Papp József elnök által jegyzett közleményben leírják: a zárt ülés elrendelése az önkormányzati törvénybe és az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatába ütközik. Emiatt a megyei kormányhivatalhoz fordultak és kivizsgálást kértek.

– Meggyőződésünk, hogy a tankerület mint állami szerv és a helyi önkormányzat költségvetését és az önkormányzati vagyont érintő vitája semmiképpen sem sorolható „üzleti érdek" vagy „személyi döntés" kategó-
riájába. A jogszabályok szerint más alapja viszont a zárt ülés elrendelésének nem lehet. Megítélésünk szerint Csorna közvéleményének jogában áll tudni arról, hogy a helyi önkormányzat milyen érvek és ellenérvek mentén döntött arról, hogy részt vállal-e a város államosított iskoláinak üzemeltetéséből. A képviselő-testület arról már novemberben döntést hozott, hogy az iskolák működtetésében nem kíván – anyagi helyzete miatt nem tud – részt venni. Most mégis újra napirendre vették a kérdést – írták.

Az MSZP kérdéseket is megfogalmazott: Mi indokolta zárt ülés elrendelését? Mik voltak az alternatívák? Pontosan milyen határozatot hozott a testület, milyen szavazati arányban és ez milyen következményekkel jár a tanulókra, tanárokra, szülőkre és az önkormányzatra nézve?

Olvasóink írták

 • 12. nagytibi 2012. december 16. 13:05
  „Köszörűs a lőtéri kutyát sem érdekli, hogy te mire gondolsz vagy mikor nevetsz.”
 • 11. Köszörűs 2012. december 15. 19:29
  „nagytibi!

  Pedig érdekelhetne!
  Mert tudod ugye?
  Sírni csak a győztesnek szabad!
  Ha érted mire gondolok.”
 • 10. nagytibi 2012. december 15. 19:02
  „Köszörűs! Miért fogalmazol múlt időbe?Neked csak a remény marad, hogy csak jön majd valami kretén,aki felemeli 2014-ben a komcsikat.Neked a tényleg a világ vége lenne a megváltás!Különben meg kit érdekel mikor nevetsz?”
 • 9. Köszörűs 2012. december 15. 11:24
  „"Vicces egy csapat ez!"
  Írja nagytibi.
  Tudjátok mi a vicces?
  Az a vicces ahogyan ő és csornafc lelkendeztek, tapsikoltak itt, Gyopáros Alpár, Becsey Zsolt és Áder János által beharangozott napelemgyár (!) hírére.
  Bárki meggyőződhet róla, elég csak visszatekinteni: Rábaközi hírek 2011.07.19. Napelemgyár épül Csornán.
  Hozzászólások.
  Én mégsem nevettem. :(”
 • 8. csornafc 2012. december 15. 10:21
  „Köszörűs te agyatlan, téged kellene visszacsin?lni, de nagyon gyorsan!!!!!!”
 • 7. Köszörűs 2012. december 14. 13:21
  „Hiszel benne nagytibi?
  Igen?
  A Fidesznek is hittél...
  Boldog világvégét! :)”
 • 6. nagytibi 2012. december 14. 11:03
  „Nyugi köszörűs, nemsokára jön a világvége és nem kell tovább szenvedned!”
 • 5. Köszörűs 2012. december 14. 08:22
  „"Visszacsináljuk a kis postákat, kis iskolákat, kis vasutakat. "
  Ja.
  Belecsináltak.
  Mindjárt összecsinálok.”
 • 4. nagytibi 2012. december 13. 12:25
  „Mi az, hogy az mszp helyi szervezete? Nem is létezik olyan! Vagy a P. Józsi-Köszörűs-Jerry féle triót hívják így? Vicces egy csapat ez!”
 • 3. hajracsorna 2012. december 13. 11:32
  „Nocsak, összekaptak a régi jó szövetségesek? Hát hogy lesz így Papp J.-Turi Gy. szövetség 2014-ben?”
 • 2. hekus 2012. december 13. 10:44
  „Sajnos nem csak a Kisalfölddel van baj. A polgármester sincs a helyzet magaslatán. A médiával folytatott kommunikációjuk egyenlő a nullával. A Fidesz szorgosan nyilatkozgat, a másik oldal úgy látszik nem tartja fontosnak a nép tájékoztatását..”
 • 1. nagytibi 2012. december 13. 09:40
  „" Csornának nem kellenek az iskolái" címmel megjelent cikk alatt volt egy elgondolkodtató hozzászólás, így szólt : kultura :"Talán valaki figyelmeztethetné az urat hogy a hangzatos cím mögött valami más van.Mintha ő lenne a legnagyobb ellendrukkere a városnak,vagy csak én látom így? A szomszéd városoknak sem ,csak másként van megírva.
  Az utolsó mondat "az önkormányzat még visszakozhat"mintha nem a címet takarná." Szóval van ebben igazság!

  Sajnálatos, hogy ilyen szintre süllyedt a Kisalföld...., hogy már a Csornai Polgármester sem áll velük szóba.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékony koncert Egyeden

Óvodások, iskolások és külföldi zenészek közreműködésével jótékonysági adventi koncertet tartanak… Tovább olvasom