Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Vonat elé hajtott az autó, ketten meghaltak

Szilsárkány-Bogyoszló - Két halálos áldozatot követelő baleset történt vasárnap kora délután a Szilsárkány és Bogyoszló közti vasúti átjáróban. Személyautó ütközött mozdonnyal, a karambolban egy 14 éves fiú is megsérült súlyosan.


Ketten haltak meg vasárnap délután nem sokkal délután két óra előtt a Bogyoszló és Szilsárkány közti vasúti átjáróban. Személyautó ütközött mozdonnyal, az áldozatok egy 35 éves nő és egy 54 éves férfi. A halott asszony fiát súlyos sérülésekkel mentőhelikopter szállította kórházba. A kereszteződésben a rendőrök nem találtak féknyomot, a fényjelző működött, jelezte a vonat érkezését.

A sokatpróbált rendőri helyszínelőket és a tűzoltókat és elborzasztotta a látvány, ami az átjárónál fogadta őket. A mozdony mintegy 300 métert tolta maga előtt az utánfutós személyautót és teljesen maga alá gyűrte. A Ford a felismerhetetlenségig összeroncsolódott, benne a két áldozattal. A súlyosan sérült fiút a tűzoltók ki tudták emelni a roncsból, érte rövid időn belül mentőhelikopter érkezett. Miután a mentősök szállítható állapotba hozták a sérültet, felszállt a gép és a győri kórházba vitte.

GALÉRIA! Fotó: Cs. Kovács Attila

Eközben a tűzoltók a holttestek kiszabadításán fáradoztak. Hosszú ideig sikertelenül. A mozdony ugyanis az ütközés következtében meghibásodott és nem tudtak vele letolatni az autóról. Segítség kellett, a vasúttársaság intézkedett új mozdony küldéséről. Eközben természetesen a közlekedés állt a Szombathely-Csorna vonalon.

A helyszínelés során kiderült: a személyautó Szilsárkány felől érkezett az átjáróhoz, utánfutóján egy segédmotort szállítottak. Vezetője bizonyára nem vette észre a jelzőlámpa tilos jelzését, mert fékezés nélkül hajtott a sínekre. A mozdonyvezető a rendőröknek elmondta: látta, hogy a Ford a kereszteződéshez közelítve nem lassít. Hangjelzést adott, de ez sem segített és az ütközést nem kerülhette el. A személyautó utasai Pest megyéből érkeztek a Rábaközbe, hogy miért és hova igyekeztek, az nem derült ki.

GALÉRIA! Fotó: Cs. Kovács Attila

Rövidesen a segédmozdony is megérkezett. Rákapcsolták a karambolos szerelvényt és lehúzatták a személyautóról. A tűzoltók csak így férhettek hozzá a holttestekhez.

A vasúti forgalom délután négy órakor indulhatott meg újra a pályán. A baleset körülményeit a rendőrség munkatársai műszaki szakértők bevonásával vizsgálják.

GALÉRIA - Halálos vonatbaleset Szilsárkánynál (Fotó: Cs. Kovács Attila)

Olvasóink írták

76 hozzászólás
 • 76. kisgumis 2012. február 01. 10:06
  „itt tudok beszélni?????????”
 • 75. kisgumis 2009. február 03. 20:26
  „sziasztok. szia panii az email cimem: golfoskrisz@freemail.hu ird meg a telszámod és hivlak mert a számitógép nem az erősségem.”
 • 74. Goldmund 2009. február 02. 21:54
  „Tényleg nem tudjuk, nem pont akkor lett-e rosszul a sofőr. Habár a mellette ülő talán menthette volna a helyzetet.
  Mindenesetre kiváló baleseti statisztikáink lennének, ha mások nem hajtanának piros jelzésnél a vasúti átjáróra, csak akik hirtelen rosszul lettek.

  A jó vezetőkről eszembe jut egy történet. Rokonommal esett meg, ráadásul nő az illető. Még nagyon régen, egy szolgálati Moszkvics pick-up-pal szállított árut (jelzem, még ezt a kifejezést sem haszálták, olyan rég volt). A kocsi öreg volt, mint Lenin szakálla, nullára volt írva, műszaki állapota is ennek megfelelő volt. Egyszer egy sorompóval lezárt vasúti ájáró felé közeledett egy faluban, amikor rémülten vette észre, hogy nem fog a fék. Már több autó ott várt, előzni kezdte őket. Szerencsére nem ment gyorsan, de enyhén lejtett az út. Kereste oldalt a helyet, minek tudna viszonylag biztonságosan nekimenni. Végül sikerült egy kőkerítésnek nekimennie úgy, hogy sem neki, sem járdán beszélgető embereknek nem esett baja.
  Nekem azóta is ő a példa a jó vezetőre.”
 • 73. bati 2009. február 02. 21:46
  „Kisgumis,csak a véleményemet írtam le,egyszerűen felháborított ,hogy így ítélkezik.
  Ma volt a temetése ,Nyugodjon Békében!!
  Voltam már pár temetésen sajnos,de ez volt az első amire azt mondom,hogy végre odaillő,szépen összeszedett búcsúztatót mondott a pap.És a Máté Péter Elmegyek c.száma ami úgy kezdődik,hogy Vasárnap volt..........,az engem is megsíratott,pedig csak a szomszéd voltam,sajnos csak rövid ideig:(”
 • 72. panii 2009. február 02. 14:30
  „Imcsi, egyszer már szépen megkértelek, hogy ne maceráld tovább a témát. Még egyszer megköszönöm!

  Kisgumis! Mi hír Krisztiánról? Kérlek, ha tudsz valamit írd meg az 59. hozzászólásban megadott e-mail címemre. Nagyon szorítok neki a családommal együtt!”
 • 71. Imcsi 2009. február 02. 12:22
  „Természetesen nem voltam ott a balesetnél, sőt nem is ültem a kocsiban! Csak nem szeretem, mikor jönnek a szöveggel, hogy milyen régóta, mennyi km-t vezetett már baleset nélkül! Ugyanis egy balesetnél ezt nem vizsgálják!”
 • 70. kisgumis 2009. február 01. 22:26
  „sziasztok. köszönöm bati! ezekszerint van aki ottvolt ha ilyen pontosan tudja hogy a nagybáttyám hibázott csak nemtudom miért nemszolt neki hogy vigyázzon!!!!!”
 • 69. bati 2009. február 01. 18:02
  „És mi van akkor,ha rosszul lett????????????????
  Mi van,ha önhibáján kívül történt az egész???????????
  Imcsi,ott ültél az autóban és tudod,hogy mi történt?????Szerintem,nem biztos,hogy ő volt a hibás,csak ez sajnos már nem fog kiderülni.De,még,ha ő volt a hibás,akkor is,emberek vagyunk és hibázunk.Soha nem tudhatod,hogy mikor történik meg veled vagy mással ugyanez,annak ellenére,hogy lehet ,hogy egyébként máskor,mindig baromi óvatos és körültekintő vagy. ÉN sem tudom,hogy mi történt ,pont ezért nem török pálcát felette.Hányszor hallasz olyat,hogy rosszul lett a vezető és pl egy busznyi utassal borult fel.Az ugyanaz csak nem a vasúti átjárón haladt épp át,de mondhatnánk rá is,hogy ő volt a hibás,pedig csóri nem tehetett róla ,hogy épp akkor kapott infarktust.”
 • 68. Imcsi 2009. február 01. 17:43
  „Na látod, a sok vezetés ellenére (vagy inkább pont azért?) is balesetet szenvedett, amiben ráadásul Ő volt a hibás! A mindennap vezetőkkel az a baj, hogy:" naponta megyek errefelé és még sohasem jött akkor a vonat! Hát most meg jött! Sajnos!”
 • 67. kisgumis 2009. január 31. 23:19
  „sziasztok. a nagyon nagytudásúak kedvéért elmondom hogy az autóban nemvolt rádió és a nagybáttyám többet vezetett mint amennyi kenyeret mi eggyüt megeszünk!!!!!!!”
 • 66. zolikom 2009. január 31. 20:44
  „Jogos a vasúti szabályok enyhítése: képzeljék el, mi lenne, ha minden elsőbbséggel rendelkező autósnak dudálni kellene, valahányszor alárendelt útkereszteződéshez ér...
  Az enyhítés egyébként 2008. április 6-tól van érvényben Magyarországon. A mozdonykürtöt egyébként úgysem hallja meg, aki télen felhúzott ablakkal közlekedik és pl. rádiót hallgat... ja és az sem, aki meggondolatlan. Több figyelemre lenne szükség az autósoktól!”
 • 65. Goldmund 2009. január 30. 11:01
  „Az a szabály, hogy ha nem működik az átjáróban a jelzőberendezés (tehát van, csak nem működik), akkor köteles dudálni.
  Ha mindig dudálna, az lakott területen és annak közelében levő átjáróknál elviselhetetlen lenne az ott lakóknak.
  Szerintem egyszerűbb lenne kamerát felszerelni, és aki piroson áthajt (akkor is ha nem történt baleset), kapjon magas összegű bírságot. Ha állandóan megy a kamera, esély se lenne megúszni a szabálytalanságot, és hirtelen minden autós megtanulna közlekedni a vasúti átjárókban.”
 • 64. gicus 2009. január 29. 18:14
  „Jó estét mindenkinek!

  Panii-ék ott voltak a baleset bekövetkeztekor, és a vonat csak egy minimális dudálás engedett el, és a kevés kis dudálás után egyszerre már ütköztek is. Egyébként nem nagyon belátható az a rész, legalább is az egyik irányba. Szerintem célszerű lenne, ha minden vonat jelezne ha megközelítette az átjárót, de nem csak itt, hanem máshol is.”
 • 63. Judytka 2009. január 29. 10:13
  „"A mozdonyvezető a rendőröknek elmondta: látta, hogy a Ford a kereszteződéshez közelítve nem lassít. Hangjelzést adott, de ez sem segített és az ütközést nem kerülhette el."
  Erre céloztam a hozzászólásomban..”
 • 62. Judytka 2009. január 29. 10:12
  „Én azt olvastam,hogy az a vonat azért dudált,mert észlelte,hogy az autó nem lassít,rá fog hajtani a sínekre,viszont megállni már a vonat sem tudott.(gondolom ezért dudált)
  Azt nem tudom,hogy vasúti átjáró előtt amúgy kötelező e hangjelzést adni..Elképzelhető,hogy nem.”
 • 61. panii 2009. január 28. 18:28
  „Szép jó napot mindenkinek!

  Judytka hozzászólásához annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy a balesetet követő kedden egész nap ott dolgoztunk ismételten a baleset helyszínének közelében. Egész nap jöttek mentek a vonatok. A sok vonat közül egyetlen egy dudált csak az ominózus átjárónál. Direkt figyeltük a testvéremmel. Miért van ez?”
 • 60. Imcsi 2009. január 27. 18:09
  „panii! Köszönöm, hogy rám szóltál! Még csak annyit: részvétem a hozzátartozóknak és barátoknak, gyógyulást a srácnak!”
 • 59. panii 2009. január 27. 16:24
  „Szia Kisgumis!

  Persze, tudunk beszélni telefonon, megírom az e-mail címem, aztán telefonszámot is cserélhetünk. e-mailem: panii@freemail.hu”
 • 58. kisgumis 2009. január 27. 15:19
  „Szia Panii. köszönjük a Krisztián jolvan a körülményekhez képest(nincs életveszéjben) műtéteksokasága vár még rá mert mindkét keze eltört és az arcais sérült az álkapcsais megrepedt. ha lehetne rolla szo hogy tudjunk telefonon beszélni megköszönném. most mennemkell. elörreis köszönöm.”
 • 57. gicus 2009. január 27. 11:40
  „Szép jó napot mindenkinek!

  Én is csatlakozom azon véleményekhez, akik szerint, már nincs értelme azt boncolgatni, hogy hogyan is történhetett ilyesmi! Sajnos elég nagy baj, ami történt, de szerencse a szerencsétlenségben, hogy Krisztián életben maradt! ezen kívül senkinek nincs semmi joga bírálni az elhunytakat! Mély megdöbbenéssel vettem tudomásul, hogy sokan ezt nem veszik figyelembe! Mihamarabbi gyógyulást kívánok!”
76 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A saját vezetéke csapta agyon

A saját maga által kihúzott elektromos vezeték miatt lelte halálát egy hatvankilenc éves férfi… Tovább olvasom