Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Világméretű összefogás a klímavédelem érdekében Csornán is

Csornán július 12-ig szerda délelőttönként a csornai piacon, szombaton az Erzsébet királyné utcai SPAR előtt felállított standoknál mindenkinek lehetősége lesz csatlakozni a kezdeményezéshez.
Csorna Város Önkormányzata Képviselő-testülete június 25-i ülésén egyhangúan határozott arról, hogy csatlakozik dr. Áder János köztársasági elnök úr által felkarolt - az egész világon átívelő-, klímavédelmi kezdeményezéshez, amely megelőzi a 2015. decemberi párizsi klímacsúcsot.

A klímavédelmi kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy klímánk védelme a XXI. század legfontosabb kérdésévé lépett elő. A szélsőséges időjárási viszonyok és az egyre gyakoribb természeti katasztrófák már jelzik a helyzet súlyosságát.

Al Gore volt amerikai alelnök indította el ezt a kezdeményezést, amelyben 1 milliárd ember támogatását gyűjtik össze. S mindez arra irányul, hogy klímánk védelme érdekében egységre és cselekvésre ösztönözzék a 2015-ben, Párizsban összegyűlő vezetőket.

Nekünk, magyaroknak, rábaközieknek vagy csornaiaknak sem kell messze mennünk az időben, hogy felidézhessük milyen pusztítást végzett szűkebb,- tágabb környezetünkben is a napjainkra egyre szélsőségesebbé változott időjárás. Gondoljunk a két esztendővel ezelőtti árvízre a Dunán vagy a Rábán, s nem sokkal később pedig a belvíz támadt Csornára. Veszélyeztetve utcákat, utakat, ingatlanokat, megművelt földeket, s nem egyszer emberéletet. Akkor is csak rajtunk múlott, az emberek összefogásának volt köszönhető, hogy nem lett nagyobb baj.

Csak a megelőzés, az összefogás és a felelősségteljes viselkedés a megoldás, hogy megóvjuk környezetünket és lakóhelyünket. A szélsőségessé váló időjárásunk azt mutatja, hogy ha most nem lépünk, néhány év múlva egy visszafordíthatatlan folyamat részesei leszünk. Most kell cselekednünk, amíg nem késő.

Csorna Város Önkormányzata Képviselő-testülete arra kéri a lakosságot, hogy minél többen nyilvánítsák ki egyetértésüket a klímavédelem fontosságáról és csatlakozzanak a kezdeményezéshez.

A következő 2 hétben (július 12-ig) szerda délelőttönként a csornai piacon, szombaton pedig az Erzsébet királyné utcai SPAR előtt felállított standoknál mindenkinek lehetősége lesz csatlakozni a kezdeményezéshez.

Ezen kívül www.elobolygo.hu honlapon is lehet regisztrálni és egyben megtekinthetik a részleteket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Osliban nyolc búcsú maradt a két tucatból

Napjainkban számos kegyhely várja a zarándokokat a Rábaközben. Néhol nemzeti ünnepeket is tartanak,… Tovább olvasom