Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Viharkárok miatt szünetel a tanítás

Csorna - A néptánciskola épületének helyreállításához a csornaiak segítségét kérik a táncos szülők. Az intézmény a hétvégi viharban sérült meg, a tanítás is szünetel.
A múlt hétvégi vihar a csornai alapfokú néptánciskola épületét is megrongálta. Kidöntötte a tűzfalat, megbontotta a tetőt. Az ingatlan az önkormányzaté, és mint tulajdonos, a város el is végezteti a javítást. Az intézménynek azonban ezenfelül is elkelne a segítség.

Dóczi Csabáné, a néptánciskola vezetőségi tagja a szülők nevében a Kisalföldön keresztül összefogást kér a helybeliektől.

– Az önkormányzat teljesíti tulajdonosi kötelezettségét, megjavíttatja a tetőszerkezetet, amit nagyon köszönünk – kezdte Dóczi Csabáné. – Ám vannak olyan károk is, melyeket a biztosító nem térít meg, ezért ezek költségeit saját erőből kell fedezni.

A hétvégi vihar az iskolaépület tűzfalát döntötte le és a tetőt bontotta meg. Fotó: Cs. Kovács Attila

Az iskola anyagi helyzete viszont nem teszi lehetővé, hogy biztosítsa a szükséges összeget, emiatt összefogásra buzdítom a csornaiakat.
Dóczi Csabáné

– Az intézmény növendékei, illetve a Pántlika együttes annyi szép estét, élményt adott már a városnak, hogy azt hiszem, méltán várják most a segítséget. Akik úgy érzik, hogy lehetőségük van a támogatásra, kérem, tegyék meg. Az iskola számlaszámára várjuk a felajánlásokat: 59600011-10017540 – mondta el az iskola vezetőségi tagja.

Az épületben a belső berendezés is károsodott. Bútorok törtek össze, függönytartók mentek tönkre. Egyelőre használhatatlan a színpad is és el kell végezni a festés-mázolást. A héten az intézményben szünetel a tanítás, várhatóan hétfőtől próbálhatnak újra a gyerekek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háziorvos vág bele a betegszállításba

Kóny - Egy rábaközi község, Kóny háziorvosa és férje pályázott és nyert is a csornai kistérség… Tovább olvasom