Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Vetélkedő a zöld Rábaközért

A beledi Egyesített Szociális Központ (ESZK) és a Beled Ifjúságáért Egyesület közös szervezésében többfordulós, környezetvédelmi vetélkedősorozatot rendeznek ˝Zöld a Rábaköz˝ címmel.

 E vetélkedő ötlete a hasonló alapokon nyugvó drogellenes programot követően merült fel a Dél-Rábaközben.

– A program célja a környezettudatos magatartás elsajátítása, a környezetvédelem lehetőségeinek megismerése – monda Odoricsné Buthi Krisztina, az ESZK vezetője. A meghirdetett programra tizenhét település negyvenhárom gyermek- és hat felnőttcsapata jelentkezett. A vetélkedősorozaton március végétől a csapatok hetente kapnak egy-egy feladatot, melyet egy hét alatt oldanak meg. A vetélkedő során tizenkét feladat vár megoldásra.

– A sorozat zárását júniusra tervezzük nagyszabású program keretén belül, melyen felkészült előadók, témában érintett szakemberek lesznek jelen – tette hozzá az intézményvezető.

A programban vannak ismeretterjesztő, információt nyújtó, kreativitásra épülő feladatok, melyekből az egyik leglátványosabb a háromdimenziós parkmakett készítése természetes anyagok felhasználásával. A kész munkákból kiállítás látható a beledi művelődési házban. A minap minden csapat öt évelő növényt ültetett el az általa képviselt településen.

A program célja a környezettudatos magatartás elsajátítása, a környezetvédelem lehetőségeinek megismerése.
A beledi egyesület az idén felkarolta a környezetvédelmet. A szakminisztérium által meghirdetett mosó- és hűtőgépcsere-programra tizenhat család környezettudatosabb életvitele céljából nyújtott be pályázatot. Következő lépés, hogy a most meghirdetett izzócsereprogramra is pályázzanak.

Olvasóink írták

  • 1. reális 2010. április 27. 11:57
    „A beledi egyesület az idén végre felkarolhatná a várost, mert minden túlzást nélkülözve a megye legrendetlenebb települése. Most már illő lenne valamit tenni , ami változtatna a város megítélésén és látványán. Az újságban sok mindent meglehet írni, hokúsz- pokúsz az egész iromány. A gyermekek kitartása és aktívitása viszont kiválló.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Becsúszhatnak apró hibák

Egy kettős kapuvári betörés kapcsán a helyi rendőrök kiderítették, az egyik elkövető élettársa, az… Tovább olvasom