Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Véleménykérő ügyfélládák

A csornai önkormányzat döntött a bevezetendő ISO 9001:2000 szabvány alkalmazásáról.

Dr. Egresiné dr. Kiss Mária
A csornai önkormányzat képviselő-testülete a 2003-as év végén döntött a polgármesteri hivatalban bevezetendő ISO 9001:2000 szabvány alkalmazásáról.

A testület döntésének alapvető célja az volt, hogy a hivatal is az Európai Unió közigazgatási normáit alkalmazza, ezáltal is biztosítva az ügyfelek elégedettségét és a gyors ügyintézést.

A felkészülés több hónapos munkáját tavaly december elején az SGS Hungária Kft. szigorú közigazgatási felülvizsgálata zárta le, s a hivatal vezetői és munkatársai eredményes munkájukról kaptak visszajelzést. Idén március végén pedig Papp József polgármester és dr. Harsányi Ernő jegyző átvehette a közigazgatási feladatok ellátására vonatkozó tanúsítványt.

Dr. Egresiné dr. Kiss Mária aljegyző, minőségirányítási vezető elmondta: az önkormányzatnál a projekt keretében kapott kiemelt figyelmet az ügyfél-elégedettség, a képviselői elégedettség s az eredményekből való építkezés, az újabb feladatok meghatározása. Dokumentumokban rögzítették a munkafolyamatokat, s az iratkezelési szabályzatot is más alapokra helyezték. Így az ügyiratok nyomon követhetőek. Ez másféle gondolkodást igényel a hivatali dolgozók részéről. Létszámcsökkentést viszont nem von maga után, hisz jelentős a többletmunka.

– Teljesen nyitottá kell tennünk a működésünket – fűzte hozzá dr. Egresiné. – Építünk az ügyfelek véleményére, tőlük szerezzük be az információk jelentős részét. Ezért is helyeztük ki az úgynevezett ügyfélládákat – egyet a hivatal portájára, egyet az okmányirodába –, s az emberek ezekbe tehetik a kitöltött kérdőíveket. Időnként egy-egy osztálynál, csoportnál is elhelyezzük a ládát, és ott részletesebb véleményt kérünk. Sok egyéb mellett például arra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyi ideig kellett várakozniuk, udvariasak voltak-e velük szemben. Ugyanígy a beszállítóink is kapnak kérdőívet.

– Ma már más, úgymond ISO-szemlélettel intézzük az ügyeket és folytatjuk a munkánkat. A minőségre törekszünk. Ez plusz munkateher, ami viszont biztosítja a szabályozottságot.

Dr. Egresiné dr. Kiss Mária szerint a figyelem nem lankadhat, hisz a megkapott tanúsítvány három évre szól, de évente felülvizsgálják. Az osztály- és csoportvezetők pedig félévente értékelik beosztottjaik munkáját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szomszéd falu segített

A Mihályiban lakó Balka családban a fiatalon elhunyt apa után három kisgyermeket nevel az édesanya. A család öt éve költözött Kisfaludról Mihályiba. A magára maradt anyuka minden idejét gyermekei nevelésére fordítja, ám a család helyzete a félkész ház miatt sem könnyű. Segítségükre sietett azonban a szomszéd faluból a kisfaludi Ódor Ferenc. Tovább olvasom