Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Vasúti tolvajok

Rábapordány - Fémtolvajok rongálták meg Rábapordány külterületén a vasúti berendezéseket.
A MÁV Zrt. tulajdonában lévő, Pápa és Csorna közötti vasútvonalon a közút és vasút kereszteződésének biztosítására szolgáló sorompó szigetelt sínátkötőit lopták el. Emiatt a biztosítóberendezés biztonságos üzemeltetése veszélyben volt. A bűncselekménnyel – lopással – okozott kár 10 ezer forint, a helyreállítás költsége 37 ezer forint. Az ismeretlen tettesek elkövették a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntettét is.

Olvasóink írták

 • 9. matriné 2009. január 22. 14:00
  „Kedves " ecris" ! Van a Magyar Gárdának nyomozó csoportja? No és,ha van, akkor azok is Pató Pál módon nyomoznak? Vagy csak menetelnek és kis cigány gyerekeket ijesztgetik?”
 • 8. ecris 2009. január 21. 16:57
  „Áhh! Itt a megyében már nem igen szólnak a rendőrségnek vagy a katasztrófa vádelemnek ha baj van az emberek már jobban bíznak a Magyar Gárdában. Lásd. győrújbaráti fiú eltűnése,szentiváni falopások vagy a papréti viharkárok. Csak ugye erről a kisalföld nem íre meg a tv se mondja.”
 • 7. matriné 2009. január 21. 06:11
  „No már a vasúti berendezéseknek is lába kél nem csak a rábapordányi kocáknak! No most aztán ide lesz már a körzet rendőreinek kivonulási a jó meleg irodából és a bűnözők után kajtatni. No és közben egy botot is vételezni amivel ütni tudják a tettesek nyomát,ha máshoz nem értenek.”
 • 6. Primax 2009. január 20. 21:28
  „Egyszer már példát kellene statuálni az ilyen esetekben.
  Nagyon-nagyon kemény börtönéveket kiosztani az ilyen szemétládáknak.”
 • 5. Szilágyi_Zsolt 2009. január 20. 21:16
  „Így van. Pedig szerintem az ország fehér bőrű lakossága legalább 80 %-ának tele van már a hócipője ezzel a "cigány = szent tehén" helyzettel, és nem csak a vasúti közlekedést érintő kérdésekben! De csak ha azt vesszük is: nem elég, hogy felpofátlankodnak a vonatokra a bálnaméretű, ocsmány szagú puttonyaikkal, nem elég, hogy nem fizetnek a szolgáltatásért, nem elég, hogy kulturálatlanul hangoskodnak, italoznak, szotyiznak, dohányoznak, elfoglalják a helyeket, ellehetetlenítve ezzel a FIZETŐ utasok nyugodt utazását, nem elég, hogy esetenként fenyegetik, ki is rabolják azokat, nem elég, hogy megdobálják kővel a száguldó vonatot az isten barmai, még azon is aggódjunk, hogy éppen mikor válunk közlekedési baleset áldozataivá, mert a drága "tezsvírek" megfújták a "vasat", amely normál körülmények között a mi biztonságunkról gondoskodna. A monorierdei vasúti balesetről is azóta tart a hallgatás: felelősök sehol, elégtétel sehol, csak kussol mindenki! Ezeknek (a túlnyomó többségüknek) csak a sínekre kötözve vagy a marhavagonban tudnék megfelelő "vasutas" helyet elképzelni!”
 • 4. ecris 2009. január 20. 20:24
  „Igazad van Zsolt. Nagyon kemény letöltendő börtönbüntetésre van szükség az ilyen esetekben. De hát hiába károgunk mi itt, fent is tudják mit kéne tenni csak nem teszik, mert még fentebbről azt mondják nekik hogy nem szabad bántani a bűnöző cigányokat. Ez van.”
 • 3. ecris 2009. január 20. 20:21
  „Csak az a baj hogy az elmúlt évben több vasúti baleset is volt ebből kettő halálos és sok ember életét követelte. És ezeknél a tragédiáknál nagyrészt az volt az ok hogy meghibásodott vagy nem jelzett a biztosító berendezés. Azért nem jelzett mert megrongálták-ellopták. Ez most 47 ezer forint kár de e mögött sokkal több van-ember életek. A fémtolvajok meg cigányok. Ez nem rasszizmus ezt mindenki tudja. Ezt a vajda oldotta meg régen..........”
 • 2. Szilágyi_Zsolt 2009. január 20. 20:19
  „Persze. Papíron felelősségre vonják közlekedésbiztonsági bűncselekmény miatt, a gyakorlatban viszont csak rongálásért és lopásért veszik elő őket (három hónap felfüggesztett), mert köztudott, hogy melyik népcsoport szokta szűkös megélhetését fémtolvajlásból (is) biztosítani... És mi lett volna, ha 47 ezer forint ára lopásért-rongálásért cserébe meghal 10 ember és megsebesül 50? Úgy tudom, éppen ezért tőlünk nyugatabbra az ilyesmit terrorcselekményként fogják fel, és úgy is kezelik, nem pedig ejnye-bejnyével, mint idehaza.”
 • 1. 13.István 2009. január 20. 19:15
  „Ez már elvetemültség ,akkor is ha személyvonatok nem is közlekednek arra.
  Bár nemtudom ez azzonnal észrevehető-e.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezernyolcszáz adományozó összesen nyolcmilliót fizetett be

Csorna - Közel 1800 csekken összesen 8,1 millió forintot fizettek be a csornai Margit Kórház javára… Tovább olvasom