Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Útfelújítás után: Még a csillárok is mozognak?

Kapuvár - Ötmilló foriéntért kátyúztak az elmúlt héten Kapuváron. A Szent István úti aszfaltozás azonban olvasóink szerint borzalmas munka. A közútkezelő szerint viszont jobb lett az út minősége. Utánajártunk.

A kisalfold.hu kedden számolt be arról, hogy új aszfaltszőnyeget kap a 85-ös főút Kapuvár Veszkény közötti négy kilométeres szakasza. Cikkünk hozzászólói közül többen kifogásolták, hogy a nemrégiben kátyúzott (fő tértől a település nyugati határáig) szakaszon "csapnivaló munkát végeztek". "A csillárok is mozognak" - állítja olvasónk.

KOMMENT

kapuvári 2008.10.14. 15:55

"Na nézze meg már az újságíró azt a felújítást amit végeztek Kapuvár nyugati részén. Kérem fényképezze is le, okádék munka. Ha ezt meglátják a "sogorok", biztos hülyére röhögik magukat. Azóta csak úgy mozognak a csillárok az út menti házakban. Igaz nem annak a háza megy tönkre aki ezt kivitelezte."

Utánajártunk

A szakaszt körülbelül tíz éve újították fel, a városban azonban megnőtt az átmenő teherforgalom, emiatt a burkolat több helyen összetört.

"A burkolat további romlásának megakadályozása, valamint a téli útüzemeltetésre való felkészülés érdekében az üzemmérnökség a legveszélyesebb helyeken foltszerűen kimarta és meleg aszfalttal helyreállította a burkolatot" - tájékoztatta a kisalfold.hu-t Légrádi Veronika, a Magyar Közút Kht. szóvivője. Az elkészült munka mintegy ötmillió forint volt.

"A beavatkozás következtében egyértelműen javult a burkolat állapota. Az elkövetkezendő két napban munkatársaink felületzárási munkát végeznek, melynek következtében egységesebb lesz a felület az érintett szakaszon" - közölte a szóvivő. Hozzátette: "a kátyúzási munkákat csakúgy, mint valamennyi tevékenységünket a minőségirányítási rendszer szerint, az érvényes technológiai utasítások és útügyi műszaki előírások alapján végezzük. A felhasznált aszfaltot a közbeszerzésen nyertes vállalkozótól szállítjuk. A munkák elkészültét és megfelelőségét minden esetben a KKK (Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ) független műszaki ellenőre igazolja le. Ez a folyamat megfelel a minőségirányítási rendszer folyamat megfelelőségi előírásainak."

Bejelentés

Amennyiben a közlekedő úthibát, egyéb közlekedést nehezítő helyzetet (pl. balesetek, közúti jelzőtáblákkal kapcsolatos problémák, elhullott állatok, az útra ömlött veszélyes anyag, forgalmat akadályozó letört faág) észlel, 0640-188866-os helyi tarifával hívható „Út-vonal" ügyfélszolgálati telefonszámon várjuk a bejelentést a nap 24 órájában, illetve az ugyfelszolgalat@kozut.hu email címen.
 

Olvasóink írták

 • 9. Egy kapuvári 2008. október 23. 10:51
  „Volt szerencsém részt venni út felújítási munkákban Magyarországon és elmondhatom,hogy amit műveltünk az egy rakás sz..r volt. Ez az igazság,csak a jó öreg munkások azt mondták,hogy "jó az komám". Hát nevetséges ami itt folyik az biztos.(csak azért dolgoztam ott 6 hónapot,mert nem volt más). Németországban is jártam dolgozni és hát ott mikor 100-as tempóval áthajtottunk egy javított szakaszon még csak hangváltozás sem volt,nem hogy fizikai behatás. A gond a fejekben van nem a technikában.”
 • 8. arra lakó 2008. október 22. 23:07
  „Veronika!!! Várom a válaszod!!!”
 • 7. arra lakó 2008. október 21. 22:06
  „Kedves Légrádi Veronika! Mint a nick nevemből is kiderül,arra lakom. Naponta "ellenőrzöm" a felületzárási munkáikat, semmi javulást nem tapasztaltam. Ezek szerint az Önök részéről le van tudva a munka.Szar munka elkészült,szakértő átvette, számla kiküldve, mi meg évekig szívhatjuk a ....t. Ön szerint ez így rendben van??? Várom a válaszát, akár a Kisalföld oldalain is! ps: ha az ön járdáját a kőműves igy csinálná meg,Ön átvenné és kifizetné?”
 • 6. Csóró 2008. október 16. 21:23
  „Tisztelt Légrádi Veronika!

  Nem tisztem senki munkáját,vagy a hozzáértését kritizálni.De ami tény az tény ,az út minősége rossz,és ellenőrizheti bármilyen szakértő.....
  Javaslom menjen át a Pomogyi átkelőnél,és nézzen meg egy Ausztribán elvégzett útjavítást,feltünő lesz a különbség.
  Mert amig nálunk ,a javítandó luk ,a javítás után pup lesz,ott a luk helyén sima felület lesz...”
 • 5. jettike 2008. október 16. 18:22
  „ohh hiba....vége..felé”
 • 4. jettike 2008. október 16. 18:20
  „mondjuk *** moderálva *** ahogy megcsinálták az utat ez igaz!dobja a suzukimat ,képzeljük el ha pl havas vagy jeges lesz az út,mivel ilyen dombos a munka..hát lehet vagy fejelünk vagy valami más....egyébként ez rohadtul ki lett foltozva,,széle van ami kissé magaska!!rohadtul utálok erre lakni..ez kapuvár véga vitnyéd fele,,meg egy kis kanyar!!(valmelyik utca)”
 • 3. szemlélődő 2008. október 16. 15:52
  „A kakatornyot az összedőlés ellen jobbról-balról támogatni kényszerülő közútkezelőt azért kicsit sajnálom is. Ők is kapnak hideget, meleget. Ha engedik kivágni a fákat az a baj, ha nem akkor meg az! Elég kellemetlen, csikic-suki helyzet. A felületzárás szerintem a nyomvályús régi és a sima új aszfalt közötti lépcső eltüntetését jelenti, amit nyomvályús út kátyúzásánál nem lehet elkerülni, mert nyomvályúsra hengerlő úthenger még nincs. A Kapuváriak persze az összes útmellett élőhöz hasonlóan, megérdemelnék hogy nyugodtan alhassanak. Ehhez az utakra az országnak a jelenleginél jóval többet kellene tudni költeni.”
 • 2. arra lakó 2008. október 16. 15:09
  „Kedves Légrádi Veronika! Két kérdésem lenne Önhöz:1.: ön járt-e a kérdéses szakaszon? 2.:mi az a felületzárási munka? Szerintem Ön azt nyilatkozta,amit egy szóvivőnek hivatalból nyilatkoznia kell. Ha majd végeznek a "felületzárási munkákkal", szóljanak nekünk is, hogy mi a véleményünk. A közbeszerzésen nyertes vállalkozó aszfaltjára kérem ne hivatkozzon, ön is tudja, hogy folynak az ilyen pályázatok.Ki is ballagok az utcára, megnézem folynak-e már a felületzárási munkák...”
 • 1. közlekedő 2008. október 16. 10:28
  „Üdv!

  A KKK (Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ) független műszaki ellenőrének érdemes lenne egyszer egy délutánt eltölteni valamelyik Szent István úti házban.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újjászületik a volt községháza

Csorna - Pályázati támogatást nyert a csornai önkormányzat a Laky Döme utcai, volt községháza… Tovább olvasom