Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Uniós pénzből épülő városok közti kapcsolatok

Kapuvár–Bad Liebenzell - Testvérvárosi kapcsolat kiépítésén fáradozik a kapuvári önkormányzat. A németországi Bad Liebenzell turisztikai tapasztalatait hasznosítanák a rábaköziek, a németek pedig a kulturális kapcsolatokat erősítik.
Népes küldöttség élén hivatalos látogatást tett Németországban Hámori György kapuvári polgármester. A rábaközi kisváros vezetői és kulturális csoportjai egy kilencezer lakosú kisvárossal, Bad Liebenzellel kötendő testvérvárosi kapcsolat részleteit tárgyalták, valamint ízelítőt adtak Kapuvár kulturális életéből.

– A németországi, háromoldalú találkozó (Bad Liebenzell, Kapuvár és a franciaországi Villaines La-Juhel) teljes hátterét uniós forrásokból fedezték vendéglátóink – tudatta Hámori György. Mint azt Volker Bäuerle, Bad Liebenzell polgármestere elmondta, az unió „előszeretettel" támogatja a határokon átnyúló kapcsolatokat.

A Bad Liebenzell-i fesztiválon nagy sikert arattak a kapuvári fellépők.
A Bad Liebenzell-i fesztiválon nagy sikert arattak a kapuvári fellépők.

A kapuvári polgármester szerint az együttműködés betetőzéseképpen, vélhetően a jövő nyáron sor kerül a testvérvárosi szerződés aláírására. Mivel a franciák is érdeklődnek Kapuvár iránt, ez előrevetítheti egy újabb kapcsolatrendszer kialakulását. Hámori György szerint a német fürdőváros több száz éves tapasztalatait Kapuváron is hasznosíthatják, a liebenzelliek pedig élénken érdeklődnek a rábaközi kulturális csoportok iránt.

Utóbbira jó példa a Kapuvár néptáncegyüttes és a Kapuvár Város Fúvószenekarának németországi vendégszereplése. A Bad Liebenzell-i fesztiválon nagy sikert aratott mindkét csoport, megalapozva ezzel más civil szervezetek németországi vendégszereplését is.

Olvasóink írták

  • 1. 44 2008. július 02. 17:18
    „A német Kurort-októl csak tanulhatunk. Csak az a baj, hogy nem egyről beszélünk! Nekik többszáz éves előnyük van nemcsak az infrastruktúrában,hanem a fürdőkultúrában (és a hétköznapok kultúrájában) is.
    Ráadásul a kisváros a sváb Feketeerdő közepén fekszik. Különben más minden hasonló. Legközelebb valami délspanyol kisvárosba látogassunk tapasztalatot szerezni, onnan meg már csak egy lépés Pápua-Újginea. Mindenhol láthatunk csodát, azaz ötletet. De erre meg ott van a TV.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tárlatok Bogyoszlón

Bogyoszló - Négy kiállítás látható a bogyoszlói iskolában július 31-ig, szombaton és vasárnap… Tovább olvasom