Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Új vezető a Király-tó Óvoda és Bölcsőde élén

Kapuvár - A kapuvári képviselő-testület új vezetőt nevezett ki a Király-tó Óvoda és Bölcsőde élére. Szanati Jánosné öt évre kapott mandátumot.
Választását politikai felhangok is kísérték, ám a város polgármestere szerint a szakmai és nevelőtestületi döntés megelőzte a képviselőkét.
Kapuvár képviselő-testülete legutóbb zárt ülésen tárgyalta a Király-tó Óvoda és Bölcsőde vezetői kinevezését. A vezetői posztra két jelölt adta be pályázatát, az eddigi vezető, Varga Endréné és Szanati Jánosné. A testület végül tizenöt támogató szavazattal kettő ellenében Szanatinénak szavazott bizalmat öt évre. Hámori György polgármester a kinevezés nyomán hangoztatta: az óvoda „szekerét" innentől kezdve egy irányba kell húzni, hiszen az oda járó gyermekek érdeke a legfontosabb.

Szanati Jánosné: A legfontosabb a gyermek.
Szanati Jánosné: A legfontosabb a gyermek.

Szanati Jánosné jelöltségét némi politikai felhang kísérte a városban. A polgármester a híresztelésekre reagálva úgy nyilatkozott: mindkét pályázó megfelelt a törvényi előírásoknak, ám a kérdést a nevelőtestület gyakorlatilag az óvodai meghallgatáson eldöntötte. – Az elmúlt időszak kinevezései során sok minden megtörtént. Előfordult, hogy a képviselő-testület nem vette figyelembe sem az intézményi, szakmai közösség, sem pedig az alkalmazotti közösség véleményét, de olyan még nem fordult elő, hogy ugyanezen közösségek nem álltak ki az éppen regnáló vezető mellett – jelentette ki a polgármester. Hozzátette, a szakmai program is nagy arányban kapott elutasító szavazatot és úgy véli, ez elgondolkodtató kellett volna hogy legyen a pályázók számára.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. kóbor kutya 2008. június 17. 19:50
  „Elképesztő mennyire okosak és bátrak vagytok, igy névtelenül, álnév mögé bújva! Ti vagytok azok akik becsmérelni mertek mindent és mindenkit, ha az utcán találkoztok a polgármesterrel meg a földig hajoltok előtte. Minden önkormányzati ülés nyilvános, miért nem mentek be, és mondjátok el ott a véleményeteket?Jaa? Oda GERINC kellene, ami nektek nincsen. Egyébként is, a képviselő testület csak az óvodai pedagógusok és dolgozók akaratára bólintott rá, mert őket kérdezték meg először, és ők akarták ezt a változást! Olvasgatva néhány hozzászólást akaratlanul is az örök igaszság jut eszembe:Nem abból szokott baj lenni mikor az okosok hülyéskednek, hanem az a gáz mikor a hülyék okoskodnak!”
 • 37. arany 2008. június 15. 20:44
  „Itt úgy is az a cél, hogy minden vezető jobboldali legyen a többi, nem számít. Így kezdődhet a népbutítás, többek között. És szépen mindent egymásnak osztogatnak. Milyen érdekes mikor a Horváth Feri volt az igazgató, akkor minden rossz lett, majd egy választás után hirtelen megjavult minden egy nap alatt, igaz semmi sem történt. Gondolok itt arra, amikor körmenet volt és nem voltak kivilágítva a gimi ablakai emiatt mindent fújtak rá és végül sikerült eltávolítani. Majd jött az új igazgató, akinél sem volt kivilágítva körmenetnél a gimi ablakai, de itt már nem számított. Egy a lényeg jobbos lett a vezető, milyen érdekes. És hol a híres keresztény szeretet, amikor templomban modjuk, béke veled kézfogás, majd mise után már megy is tovább az értelmetlen gyűlölködés. EZ TÉNY sajnos ez van. Tisztelet a kivételnek.”
 • 36. kapuvári8 2008. június 11. 15:30
  „A kapuvárosi hozzászólónak üzenem hogy szerintem nem sokára eljön azaz idő amikor a kse vezetésére is fideszes ül.Akik eddig becsületesen dolgoztak ingyen és bér mentve szivel és lélekkel most talán mehetnek.”
 • 35. P. mester 2008. június 08. 09:58
  „Rendben van, de ezzel még mindig nem mutattál rá, melyik mondatom arrogáns.”
 • 34. micikenaiv 2008. június 07. 14:45
  „Kedves P mester !:)Elnézést az elírásért ,bakiért már javítok is.ARROGÁNS.Jó volna,ha látnád a fától az erdőt.Te erre képes vagy ?:)”
 • 33. P. mester 2008. június 06. 17:45
  „Kedves Micikenaiv!

  Mutass rá, légy szíves szövegszerűen, hol voltam arrogáns (merthogy az arrogáns szót így írják - helyesírást ugye te hoztad szóba?).

  Micikenaiv? (Nick)nomen est omen?”
 • 32. Micikenaiv 2008. június 06. 00:11
  „Kedves P.Mester!Mester????????????????????????????????????????????????????No comment.............Szánalmas az aroganciád”
 • 31. Micikének 2008. június 04. 15:10
  „Kedves Micikenaív - mellesleg naív.
  Ki kérte, hogy ilyen szemen szedett hazugságot írj, a te érdeked, vagy valaki másé? Hogy szakmailag, és emberileg ki az alkalmasabb, remélem nem te fogod eldönteni. Az idő mindent megold.
  Mellesleg olvasd el a szülőik véleményét is. Jobb lenne, ha olyanba ütnéd az orrodat, amihez értesz!!! Neked is üdv, és máskor tájékozódj egy kicsit bővebben mindegyik oldalról.”
 • 30. Micikenaiv 2008. június 04. 13:36
  „Kedves P.mester!A választás nem meccs és nincsenek gólok.Egyszerűen a jobb kapta meg a kinevezést. Miért? Az új vezető Szanati Jánosné szakmailag,emberileg maximálisan alkalmas a pozició betöltésére.A régi vezető"Márti néni" kapott egy lehetőséget ami 5 évre szólt .Bizonyíthatott volna ......Üdv mindenkinek :)Micike”
 • 29. P. mester 2008. június 04. 00:39
  „Ja, így már teljesen más a perspektíva, hogy 15:2-es gólarány született, és ebben sikerült megnyerni még az abszolút, valóban ténylegaztánnagyon független Kapuvárért Egyesület támogatását. természetesen a város iránti önzetlen szeretetből, semmiféle háttérmunka, alku, opportunizmus nélkül. Érdekes módon, a fideszesek fura módon mind egyirányba szavaztak. Persze nyilván véletlenül. De nem baj, naiv ember vagyok.

  Ha neked Hámori a "legnormálisabb tanár", akkor erre azt tudom mondani, mindenki olyan tanárt kap, amilyet megérdemel. Ahogyan a város is olyan polgármestert kap, ameilyet megérdemel.

  Merjünk kicsik lenni.

  Üdvözlet”
 • 28. mekong70 2008. június 03. 17:24
  „Kedves P.mester!

  Naivitásról: Az óvodavezetőt valóban meg tudta volna választani a fidesz egyedül is, de nem ez volt a helyzet. A szavazatarány : 15:2, ami azt jelenti, hogy valószínűleg a két mszp-s kép-viselő szavazott a régi igazgatóra, a fidesz, az mdf és a Kapuvárért Egyesület képviselői pedig az újra. Tehát nemcsak a fidesz, hanem a vele mostanában nem túl jó kapcsolatokat ápoló mdf, és a pártoktól független egyesület is úgy látta jónak, hogy váltani kell. A szakmai fórumon pedig döntő többséggel az óvónők is így foglaltak állást.
  A fidesz (vagy a polgármester) ebben az ügyben szerintem egyetlen politikai hibát követett el, nevezetesen azt, hogy indokolták a döntésüket. Elég lett volna annyi is, hogy így látták jónak és kész. Az ő döntésük, az ő felelősségük. Majd 5 év múlva lesz érdemes arról vitatkoznunk, hogy helyes volt-e ez a döntés vagy sem.
  A Hámoriról: én egész máshogy emlékszem rá mint Ön / Te. Szerintem az egyik legnormálisabb tanár volt a Széchenyiben. De ebben az esetben is igaz: senki sem lehet próféta a saját hazájában. Egyébként a 2006-os polgármester-választáson melyik jelölt lett volna jobb választás, mint ő? Szerintem a többiek elég rendesen le voltak maradva hozzá képest (nemcsak a szavazatok számában).”
 • 27. P. mester 2008. június 01. 23:09
  „Kedves mekong70

  Nem baj, ha naivnak tetteted magadat azzal, hogy azt állítod, a képviselőtestület hozza a döntéseket, nem a Fidesz. És nem fogom elárulni, hogy miért naiv ez a meglátásod.

  Ami Hámori személyét illeti, van "szerencsém" ismerni közelről, tudniiilik a III-as iskolában volt technikatanárom. Volt alkalmam meggyőződni félműveltségről, amelyet már mi akkori tizenpárévesek megmosolytunk. Volt alkalmam néhányszor meggyőződni arról, hogy mennyire kötődik a József Attila Úttörőcsapat mozgalmi zászlajához. Volt alkalmam meggyőződni, hogy ha nem tiszetelegtél, nem volt piros nyakkendőd, vagy nem énekelted a valamelyik népidemokratikus dalt, milyen szép sallereket görgetett. Hogyan van az, hogy -sokakhoz hasonlóan - hirtelen magyar lett? Vagy akkor volt oppportunista vagy most? Vagy - ami még rosszabb: akkor is, most is.

  Ki felelős Papp György öngyilkosságáért?”
 • 26. P. mester 2008. június 01. 22:55
  „Kedves kapuvárosi!

  Ha hiszed, ha nem, hozzászólásomkor éppen gondoltam Devecserire. Csak úgy döntöttem nem akarok bántani egy beteg embert, mert még bánatában a pohár febnekére nézbne :(((

  Ő Fideszes? Ja, múltkor még emdéefes volt. de hát nem baj, vannak kívüle még opportusnisták, akik a damaszkuszi utat nem szégyelllik félévente bejárni.”
 • 25. Honpolgár 2008. május 31. 12:41
  „Szoci!

  A fórum egy olyan hely,ahol nem köteles felfedni magát.Ezek alapján megérzésem is lehet olyan,h Ön nem is szoci,nem is nyugdíjas és nem is dolgozott Ausztriában.Tehát ez vica-verza működik mivel Ön is így jelentkezett be.

  Önnek igaza van abban,h most is politikai döntések tömkelege zajlik az országban és ezután is így lesz.Azonban így nem megyünk előbbre.

  Visszatérve erre a fórumra.Valóban ha tényleg szakmailag megfelelő az új vezető, hagyni kell dolgozni.Ha nem akkor nem csak neki kell felelnie a döntéseiért.

  egyébként menjen rá egy két más jellegű fórumra!(országos újság,politikai stb) ott keményebb dolgokkal is találkozhat.Ez itt kismiska azokhoz,de ez sem helyes ami itt folyik

  Honpolgár”
 • 24. szoci 2008. május 31. 11:05
  „Emberek, én tagja vagyok a szocpártnak (elnézést, ezért tudom, hogy kapok itt, mert nem túl barátságos ez a fórum). Ezzel együtt mondom, a városnak normálisabb vezetője, mint a Gyuri, még nem volt. Lehet azon keseregni, hogy lehetett volna, de nem volt. Sőt, még a jelöltek között sem volt soha normálisabb. Ez egyben önkritika is:( Én amúúgy emlékszem arra, hogy azelőtt is ugyanígy zajlottak a választások (intézményvezető) meg ezután is így fognak. Dolgoztam Ausztriában, már nyugdíjas vagyok. Ott is ugyanígy pártelvek alaján választottak. Ez mindenhol így van. A baj az, ha ez az egyetlen szempont. Ha az új vezető szakmailag rendben van, miért volna baj a váltás? Hagyni kel dolgozni, aztán ha nem bizonyít majd akkor elővenni, nem most nekiesni.

  Amúgy meg az az érezésem a szóhasználat alapján, hogy ennek a fórumnak a bejegyzéseit mindenféle álneveken a sértett óvónők meg a barátnőik irogatják.”
 • 23. Honpolgár 2008. május 31. 06:39
  „Jelzem függetlenként kérdéseim, észrevételeim lennének:

  1. Ha a Polgármester jelen volt egy koncerten és annak jótékonysági célzata volt és abba Ő is esetleg beszállt a belépő megvételével (ami haladó gondolkodásra vall), azzal mi a baj?mert akkor azonosult a fizető szülőkkel, résztvevőkkel is nem?Kényszerítette-e Őt és a szülőket valaki,h megjelenjenek?többen terrorista megbélyegzést kaptak utána?

  2.Mennyi szülőtől szereztek pénzt?Ha soktól akkor nincs ok a
  felvetésre,ha kevéstől, akkor sincs ha jó helyre ment a bevétel.Nyugaton is így működnek az alapítványok,egyesületek.

  3.A nagy vita olyanból alakul ki, aminek van valóságalapja.Tehát vagy annak,hogy a volt Óvodavezető semmit nem csinált jól (és ez valóban igaz-e?) vagy jól csinált valamit (és ez valóban igaz-e?) ami irigységet szül és unszimpátiát.

  4.Várom, hogy a régi és az új vezető új programját megismerhessem.Eddig még nem tudtam meg mi az.Reálisan így lehet vélekedni valamiről.Ehhez hozzá lehet férni akár nyílvánosan is?

  5. Ha nem politikai döntés született, miért vannak védő egyperces novellák, mert én nem foglalkoznék a reklamálásokkal, hiszen egy körrel beljebb vagyok és a kinntiek nem érdekelnek.

  6. Ha politikai döntés született, akkor tudnom kell magamat megvédeni szakmailag, emberileg, mindkét oldalon, mind a győztesen, mint a vesztesen.

  7.Ez az én véleményem: itt valami olyan is lehet a háttérben amiről egyszerű halandó nem tudhat.

  8.Várom a pro/kontra érveket.

  Tisztelettel:

  Tisztán látni akaró Honpolgár”
 • 22. FÜGGETLEN jóakaratú édesapa 2008. május 30. 19:38
  „Sárdobálás és mindenféle kritika helyett mindenki nézze meg azt mi volt és mi lett ebből az óvodából 5 év alatt!
  Mindenki döntsön magaszerint ki hogy végezte és ki, hogy fogja végezni a munkáját!
  Szégyenteljes dolog ez ami itt folyik ezen a forumon!Ami a cikkben levan írva az minősíthetetlen a polgármeserünk részéről!
  Köszönte volna meg tisztelettel a Márti néni munkáját és azt amit tett az óvodáért /és mindenki itt a fórumon/ ahelyett, hogy mégegyett rúgott volna
  belé ezzel a cikkel!Felelőtlen és átgondolatlan kijelentéseket tett, ezzel megbántva Márti nénit szerény véleményem szerint!
  Ez a szócsata ami itt folyik legfőképpen ezért robbant ki.

  Én mint családapa sajnálom, hogy nem ő maradt a vezető de remélem, hogy a következő, tiszteletben tartja majd amit elkezdett, elért és folytatni fogja
  azt a tiszteletre méltó munkát amit ő elkezdett! Mint alapítványi támogató elmondhatom, hogy amit adományoztam az jó helyre került! Felvirágoztatta az
  óvodát a poraiból! Öröm látni azt egy apának és egyben jó érzés is, hogy gyermeke megfelelő körülmények között nevelkedhet.

  Én leszek az első aki a legnagyobb TISZTELETTEL és SZERETETTEL megköszönöm az ő munkáját amit gyermekeink érdekében és egy jobb óvodai jövő érdekében tett!
  KÖSZÖNÖM mégegyszer!

  U.I: hozzászólásomhoz nem kérek kritikát, inkább szálljon mindenki magába és gondolkozzon el politikától függyetlenül! bár ez nehéz mert lassan mindenkit behálóz a kisvárosi maffia!


  üdvözlettel és mély Tisztelettel:

  Egy még független jóakaratú édesapa!”
 • 21. még egy kapuvári 2008. május 30. 19:23
  „Ingert érzek, hogy válaszoljak az ,,egy szülő" mindenképpen agresszív, és ellenséges véleményére. Valóban nem kellene mindig mindenben a politikáát keresni , mert sajnos akaratlanul, tőlünk függetlenül ott van. Az én gyermekem most óvodás ebben az óvodában. A nagyobbik gyermekem már iskolás, így össze is tudom hasonlítani az ön rágalmait a valós tényekkel.
  A Márti néni, ahogy ön nevezte - mellesleg meg is érdemli ezt a kedves megszólítást - semmit nem szüntetett meg egy tollvonással. Csupán jobban odafigyelt arra, hogy mi az, ami a gyermekeinknek ebben a ,,világban" jobban a fejlődését szolgálja.
  Minden hagyomány, ami régen megvolt, most is jelen van az óvodában, ezt nap, mint nap tapasztalom. Aki ennek az ellenkezőjét állítja, az talán messziről nézegeti az óvodát.
  Én is járok szülői értekezletre, nap mint nap kapcsolatban vagyok azokkal a szülőtársaimmal, akik minden nap tapasztalhatják mindazoknak az ellenkezőjét, amelyekkel Ön vádolja az óvoda vezetőjét.
  Nekünk az óvónénik a szülői értekezleten elmondták hogy mit miért így, és miért másképp csinálnak, mint a régi rendszerben. Elmagyarázták, hogy mindez - amellett, hogy számukra több feladatot, odafigyelést jelent, - a gyermekeinknek mindenképpen a javát szolgálja.
  Én megköszönöm nekik mindennapos lelkiismeretes munkájukat. Az anyák napjáról pedig csak annyit, hogy a régi egy kirakat volt, hetekig készültek, most pedig egy meghitt, bensőséges hangulatban arra is módunk van, hogy megismerjük azokat a gyermekeket, aki gyermekeink barátai, és azokat a szülőket, akikkel egyébként soha nem találkoznánk. Én erről csak jó véleményt hallottam.
  Még egyszer köszönöm a munkájukat, a nyárra pedig jó pihenést kívánok nekik! Megérdemlik!”
 • 20. mekong70 2008. május 30. 18:58
  „Az intézményvezetőket a képviselőtestület nevezi ki (ki más tenné?) és nem a fidesz. Még jó, hogy olyanokat választanak, akikben emberileg és szakmailag(!) is megbíznak. Ha mszp-s képviselőket és polgármestert választottunk volna, akkor az mszp nevezné ki őket? Vagy az egyeseket nem zavarna ennyire?
  Az én gyerekeim is a ,,Márti néni" regnálása alatt voltak ovisok. Sztem az anyák napja nem meghittebb lett, hanem silányabb. Bezzeg amikor pénz akartak szerezni a szülőktől, akkor tudtak nagyszabású programokat szervezni (családi nap, óvónők koncertje stb.), és ha az ember azt mondta, hogy nem érek rá nem megyek el, úgy néztek rá mintha legalábbis terrorcselekményre készülne. Aki ismeri a ,,Márti nénit" az tudja, hogy a stílusa finoman szólva is érdekes, talán nem véletlen, hogy a kollégái nem őt támogatták. A Szanatiné sztem legalább olyan jó szakember, mint ő, de ezt most majd bebizonyíthatja.
  Kedves P.mester! Az a kijelentésed, hogy a Hámori félművelt arról tanúskodik, hogy vagy egyáltalán nem ismered (én még tanár korából igen), vagy csak egyet rúgni akartál rajta, mert más a politikai irányultságod, mint neki. De ez már a sárdobálás kategória és ebbe nem akarok részt venni :)”
 • 19. Bárki 2008. május 30. 18:12
  „Amikor a - remek Bíró doktor összedarálta az óvódákat, - idézet vége, nem a Márti néni pottyant bele. Az valaki más volt. Rossz az infód, vagy a memóriád.”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Más napon viszik el a hulladékot Vitnyéden

Vitnyéd - A Rekultív kft. júniustól csütörtöki napokon szállítja el a lakossági hulladékot a… Tovább olvasom