Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Új üzemcsarnok 3,5 millió euróból

3.5 millió eurós beruházást hajt végre Veszkényben az AGI Hungária Kft, kétszer annyi dolgozóval.

Három és fél millió eurós beruházást hajt végre Veszkényben az AGI Hungária Kft. A már évek óta a faluban működő cég magyarországi központját telepíti a Rábaközbe. Az üzem elkészülte után százötvenre bővül a jelenlegi nyolcvanfős dolgozói létszám.

Roman Hafner ügyvezető, Friedrich Krugot üzemvezető és Firtl Mátyás helyezte el a csarnok alapkövét.
Csütörtök délben új üzemcsarnok alapkövét tették le Veszkény határában. Ezzel a már két éve a faluba települt AGI Hungária Kft. új  magyarországi központját hozza létre a Rábaközben.
Az alapkő letétele kapcsán rendezett ünnepségen Firtl Mátyás, a megyei közgyűlés alelnöke kijelentette: soha nem volt ennyire szükség az ehhez hasonló üzemek nyitására, mint napjainkban, amikor a Rábaköz ilyen rossz munkaerő-piaci mutatókkal rendelkezik. Veszkény polgármestere, Matzkó János elmondta, a jelenleg nyolcvan embert foglalkoztató, ám a beruházásnak köszönhetően 150 fősre bővülő cég elődje már 1994 óta jelen van Veszkényben, de két évvel ezelőtt a megszűnés határára jutott. Az AGI Hungária Kft. az üzemvezető, Friedrich Krugot kapcsolatai révén került Veszkénybe. A település életében nagy változást hozhat az új üzemcsarnok. Bár a mostani dolgozóknak csak mintegy fele a helybéli, a kapuvári ruhaipari rt. leépülése miatt várhatóan megnövekedik a veszkényiek aránya  a létszámbővítés után. „Remélem, a cég fejlődése magával húzza a falut is" – jegyezte meg Matzkó János.
Az osztrák anyavállalat képviselője kiemelte: nem csak a veszkényiek részesednek a fejlesztésből. A Kapuvári Építőipari Rt. alvállalkozóként vesz részt az új üzemcsarnok építésében. Csorba Ernő cégvezető büszkén jelentette ki: a szerkezet állításán kívül minden építőipari munkát a kapuváriak kaptak meg.

A cég minőségbiztosítási vezetőjétől, Herczig Judithtól megtudtuk: anyacégük fő profilja a kaszinók üzemeltetése, szinte egész Európában jelen vannak. Gépeiket maguk állítják elő: Ausztriában a tervezést végzik, Csehországban a gépek vázát, Magyarországon ezek elektronikáját gyártják. Az építendő veszkényi üzemben teljesen új gyártósorokon dolgoznak az emberek, az ötszintes irodaházban az országos központ kap helyet. A jelenlegi veszkényi üzemben a későbbiekben raktárbázis lesz. Friedrich Krugot üzemvezető jelezte: bár az év elején is bővítették a veszkényi üzemet, megrendeléseik volumene már kinőtte a jelenlegi kereteket, így mindenképpen szükséges az új csarnok felépítése.

A beruházás – a gépsorok nélkül – három és fél millió
euróba kerül. A több mint kétezer négyzetméteres alapterületen már idén novemberben termelnek. A többszintes iroda építését a jövő év februárjában fejezik be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fűben-fában orvosságok ismerője

A csornai Horváth István gyerekkora óta foglalkozik gyógynövényekkel. Közel háromszáz füvet ismer. Tovább olvasom