Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Új óvodavezetőt választott és összevonásról döntött a kapuvári képviselő-testület

Csökkenő költségvetési hiánnyal számol a kapuvári képviselő-testület. Legutóbbi ülésükön új óvodavezetőt is választottak. A város eladja befektetői cégét és összevonja az iskolai és óvodai konyhát. Nem lesz emiatt elbocsátás.
Hétfőn délután örömteli bejelentéssel nyitotta meg a helyi képviselő-testület ülését Hámori György polgármester. A város kiváló eredményeit elért diákjainak köszöntése után a politikus bejelentette, Kapuvár a pályázat második fordulójában is eredményesnek bizonyult, ezzel megnyílt az út a város központjának fejlesztése előtt, melyre 528,6 millió forint támogatást kap a városháza. A belváros legnagyobb fejlesztésében megújul többek közt a városháza, a művelődési központ és a parkok is.

A bejelentést követően Pócza Mihály, a Kisalföld Volán vezérigazgatója számolt be a közlekedési cég munkájáról. Mint elhangzott, az országban is korszerűnek számító buszpályaudvar hétköznapokon 221 járatot indít és fogad, ami több mint napi 9000 utast jelent. Hétvégén és ünnepnapokon a 90–100 járaton közel 3000-en utaznak. Ez éves szinten 2,8 millió utast jelent a kapuvári állomáson, amelynek autóparkolója már nem bír a növekvő forgalommal. A vállalat kapuvári telepein (a javítóbázissal együtt) 33 busz és 120–122 munkatárs teljesít szolgálatot.

Az idei költségvetésről szóló napirend kapcsán elhangzott, az év eleji hiányt immár 7,5 millióval csökkentette a város, cél az év végére lenullázni a költségvetés hiányát.

Fő tér: A városháza is megújul a hatszázmillióból.
Fő tér: A városháza is megújul a hatszázmillióból.


A képviselők tárgyalták a város többségi tulajdonában álló Consult-Kapuvár Kft. előző évi tevékenységét és a cég eladását is. A 2007-ben létrehozott városi céget a befektetők felkutatására hozták létre. Németh Csóka Gábor alpolgármester elmondta, egy arab–svájci befektetői csoporttal tárgyalnak a kapuvári illetékesek, a befektetők megvásárolnák a Consult-Kapuvár Kft.-t. A képviselők végül megszavazták az indítványt.
A képviselő-testület bérbeadásra hirdeti a Fő tér 7. szám alatti ingatlant, 1370 (bolt) és 900 forintos (raktárak) négyzetméterenkénti áron.

Egy névhasználati kérelem is befutott a plénum ülésére. A beledi amatőr tűzoltóversenyen már jól szerepelt gartai ifjú önkéntesek felveszik a Kapuvár-gartai Tűzoltó Egyesület nevet.

A testület döntött a városban található óvodai és iskolai (Széchenyi-tagiskola) konyhák összevonásáról. A Széchenyi 900 fős teljesítményre képes konyhája működik egyedüliként tovább, amely az óvodai konyha dolgozóiból kettőt át is vesz. Az ötös létszámból ketten nyugdíjba mennek, egy munkatársról pedig a Berg-szakiskola gondoskodik.
Pályázat benyújtásáról is határoztak a képviselők, a geotermikus energia felhasználásához a város saját kihasználatlan termálkútját hasznosítanák. Egyelőre a tervezés zajlik e témában.

A plénum döntött a Király-tó Óvoda és Bölcsőde vezetői pályázatáról is. A három pályaműből az eddigi megbízott vezető, Boros Imréné elképzeléseit fogadta el a testület, az új igazgatónő öt évig látja el feladatát.

Megnyílt az út a város központjának fejlesztése előtt, amelyre 528,6 millió forint támogatást kap a városháza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kis-Rába híd építés Kapuváron - Kútgyűrűk érkeztek

Halvány remény arra, hogy hamarosan folytatódik a Kis-Rába híd építése a városközpontban. Nézze meg… Tovább olvasom