Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Új buszpályaudvar Kapuváron

Átadták Kapuvár új buszpályaudvarát, amely csaknem 120 millió forintos beruházással épült meg.

Pénteken adták át Kapuvár új buszpályaudvarát. A csaknem százhúszmillió forintos beruházást a Kisalföld Volán saját erőből valósította meg.

Pénteken délelőtt, a beruházó közlekedési részvénytársaság vezetői, a szakminisztérium képviselői és Kapuvár elöljáróinak részvételével, ünnepélyesen átadták a város nemrég elkészült buszpályaudvarát. Pócza Mihály, a Kisalföld Volán vezérigazgatója kijelentette: hosszú idő telt el azóta, hogy ’79-ben hozzájutottak az akkor Kalin-gödörnek nevezett területhez. Ezután egy fa felvonulási épület adott otthont a forgalomirányításnak és a váróteremnek. Napjainkban nemcsak a tömegközlekedés – hanem ahogy azt Biró Péter polgármester hangsúlyozta –, a város is megkövetelte egy modern épület kialakítását.

A száztizenhétmillió forintos beruházás során a létesítménybe a legmodernebb utas- és jármű-irányítási rendszereket építették be. Csak az informatikára csaknem huszonötmilliót költöttek. A buszváró megközelítése akadálymentesített, szociális helyiségei már EU-norma szerint készültek. Horváth Zsolt Csaba közlekedési helyettes államtitkár beszédében a beruházás saját erőből történő megvalósítását emelte ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vilmos park: szabad préda

A csornai Vilmos parkban szabadon burjánzik a gaz, a parlagfű. Az önkormányzat kiadta bérbe a park gondozását, de csak a terület széleit nyírják. A szélső sáv gondozását minden évben kiadják egy vállalkozónak, azonban a park belsejét nem adták szerződésbe sosem. A lakók közül többen megjegyezték, évekkel ezelőtt más volt a helyzet a Vilmos parkban. Tovább olvasom