Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 25°C Még több cikk.

Turi–Papp találkozó: a város érdekében félretették a vitákat

Csorna - A fideszes polgármester és a szocialista képviselő a jövőben együtt munkálkodnak Csorna fejlődéséért. Tegnap a pályázatokat nézték át, melyekért lobbizni lehet. 1,3 milliárd forint a tét.
1,3 milliárd forint sorsa miatt ült tárgyalóasztalhoz Turi György, Csorna fideszes polgármestere és Papp József szocialista országgyűlési képviselő. Összesen ekkora összegre pályázott ugyanis a város önkormányzata. Ígérete szerint a sikerért lobbizik Papp József.
A párbeszédet a jövőben is folytatják, mert úgy vélik: eredményt csak közösen érhetnek el.

A kormánypárti politikus, a település korábbi vezetője a Kisalföldnek úgy fogalmazott: ha többmilliós csornai pályázatokról van szó, a vitát félre kell tenni. Turi György elmondta, hét pályázatot adott be az önkormányzat a közelmúltban. Ezeket nézték át Papp Józseffel. A pályázatok: a Széchenyi-iskola és óvoda felújítása, a Laky Döme utca keleti oldalának, a Béke utca és a Thököly utca csapadékvíz-elvezető rendszerének rekonstrukciója, a volt községháza renoválása, a városközpont rehabilitációja, az egészségház kialakítása, a városi közmunkaprogram megvalósítása, illetve a szociális szolgáltatás minőségfejlesztése. A projektek támogatására összesen közel 1,3 milliárd forintot kért az önkormányzat. „Idén az eddig benyújtott pályázatok közül négyet elutasítottak a kiírók, kettőt találtak támogatásra méltónak" – tette hozzá a polgármester.

Turi György és Papp József a városi pályázatokat nézték át.
Turi György és Papp József a városi pályázatokat nézték át.


– Az összes lehetőséget ki kell használni, hogy források érkezzenek Csornára – jegyezte meg Papp József. – Én eddig is, felkérés nélkül is lobbiztam a háttérben a csornai pályázatokért. A siker esélye azonban nagyobb, ha kapcsolatban vagyunk a polgármester úrral és kellő időben a kellő információkkal rendelkezem egy-egy pályázatról. Jelentős a városközpont rehabilitációjára kidolgozott elképzelés és most a legégetőbb a Széchenyi-iskola felújítását célzó pályázat. A projektet jól ismerem, hiszen a mi időnkben elkészített tervek alapján nyújtotta be az önkormányzat. A pályázat jó úton van és esélyes is, rövid időn belül eredményt hirdetnek. A regionális fejlesztési tanács korábbi és jelenlegi elnökével, Molnár Csabával és Balogh Józseffel is jó kapcsolatban vagyok. Eddig is közösen figyeltük és segítettük a csornai pályázatokat. Nyilván a polgármester úrral vagy a képviselő-testülettel volt, van és lesz is vitánk, hiszen másképp gondolkodunk egyes kérdésekről. Ám ha több százmilliós csornai pályázat a tét, akkor csak a siker és a város fejlődése lehet fontos. Számomra ez eddig is természetes volt, most pedig az egyeztetés után talán még hatékonyabb lesz ez a munka.
Turi Györgynek és Papp Józsefnek felvetettük: a városban eddig hiányolták a jobb- és baloldal párbeszédét. Sokan a fejlődés legnagyobb gátjának tekintik, hogy a két párt helyben meghatározó vezetői nem állnak szóba egymással. Számíthatnak-e a csornaiak arra, hogy a találkozók rendszeresek lesznek és a jövőben együtt dolgoznak a településért?

Ilyen lesz a Széchenyi-iskola épülete a felújítás után, ha az önkormányzat elnyeri a támogatást.
Ilyen lesz a Széchenyi-iskola épülete a felújítás után, ha az önkormányzat elnyeri a támogatást.


– Mindig is nyitott voltam a párbeszédre és ezután is az leszek – reagált Papp József. – Arra persze nincs garancia, hogy most már minden pályázat nyer. Ha azonban ismerjük az elképzeléseket, a pályázatok tartalmát, tudjuk, hogy melyikre kell a legtöbb erőt összepontosítani, akkor a legfontosabbakat sikerre vihetjük. Ezt viszont csak közös munkával érjük el, hiszen helyben jó pályázatokat kell írni, melyekért aztán lobbizni is lehet.

Turi György szerint a városvezetés is kész az együttműködésre. Ezért kereste meg korábban Molnár Csaba államtitkárt és ezért kért találkozót Papp Józseftől is.

– Bízunk benne, hogy a párbeszéd a jövőben is megmarad és minél több sikerről tudunk beszámolni – tette hozzá a polgármester.

Olvasóink írták

 • 12. Hajas69 2008. augusztus 19. 15:20
  „Az év poénja! Milyen "aranyosak" így együtt.Gondoljátok ,hogy ebből kisül valami?Hát ennyire naivak vagytok?
  Papp úrnak a 12 év sem volt elég ,hogy valami érdemit letegyen az asztalra.
  De Turi úr sem töri össze magát ,hogy bármit is tegyen a városért.
  Igaz nem csak az ő hibájuk hiszen ül mögöttük egy önkormányzat ami ugyanolyan tutyi mutyi mint a fent említett urak.
  Ezért is olyan Csorna amilyen.”
 • 11. Lacikó 2008. augusztus 18. 20:47
  „Ezt n el nem hiszem!Ennek valami kell!Ingyen ez még nem tett semmit!Biztos lesznek feltételei.Tessék figyeni!!!”
 • 10. Alapi 2008. augusztus 14. 19:32
  „Papp úr miért nem lobbizott akkor, amikor még polgármester volt? Ugyanez a kormány volt akkor is. Most az utódján kér számon jó pályázatokat, melyekért lobbizni lehet? Ez nekem nagyon felszínes és politikai lépés. Ha nem nyernek a pályázatok, ki lesz a hibás? Azt hiszem, Papp úr a lobbival elkésett néhány évet. Amikor lehetett, miért nem tett?”
 • 9. k.katalin 2008. augusztus 14. 15:29
  „Papp Úr most próbálja behozni az elkótyavetyélt éveit, amit a polgármesteri székben töltött eredmény nélkül!?!!”
 • 8. sziszifusz 2008. augusztus 14. 11:13
  „Cs.i-nek!
  A tudósítás szerint - a polgármester kért találkozót Papp Józseftől!
  Eszerint Turi György a kampányembere Papp Józsefnek.
  Attitüd:beállítódás,amely megakadályozza még a tények észlelését is!
  No,már ezért is jó volt,hogy találkoztak- tudnillik: ebből a negativ attitüdből sokaknak sok van!”
 • 7. Johnson88 2008. augusztus 13. 22:06
  „zodjoska:

  Azért ez Hihetetlen! Végre sikerült a két oldalnak elindítani egy közös együttműködést, erre megint jönnek az ilyen h.lye beszólások!
  Mi az hogy "még az ördöggel is cimborálni kell, ..."????
  Attól még, hogy nem jobboldali valaki, még nem feltétlen "ördög"!!! Pont az ilyen beszólások rontják el az ilyen kezdeményezéseket!

  Amúgy gratulálok az Úraknak, hogy végre sikerült egy asztalhoz leülni! Remélem, hosszú és eredményes munka lesz! És "a nagyok" is példát vehetnének róluk! :-)

  Üdv!”
 • 6. zodjoska 2008. augusztus 13. 17:17
  „Egyetértek a találkozóval, és nagyon remélem, hogy Papp Úr nem csak a politikai haszonszerzés reményében ült egy asztalhoz Dr. Turi Györggyel. Csornán mindig az volt a baj, hogy a két oldal nem tudott soha konstruktívan együttműködni, ez végre a jelenlegi városvezető jóvoltából megvalósult. A Város érdekében még az ördöggel is cimborálni kell, ha arról van szó, csak így tovább, Polgármester Úr!”
 • 5. fölsőszeri 2008. augusztus 13. 16:53
  „Gratulálunk a Polgármester Úrnak ezért a lépésért, az építő munka csak úgy folyhat, ha az ellentéteket a felek a megfelelő fórumon ütköztetik. Be kell látni, hogy amíg a szocialisták vannak hatalmon, tőlük függ, hogy mikor mire adnak forrást. Az ésszerű együttműködés nem jelenti a politikai meggyőződés és világszemlélet feladását, ezt az országos nagypolitikában is érvényre kellene juttatni. Őszintén remélem, hogy a szocik állják a szavukat, és nem szúrják ki a város polgárainak szemét az igényelt támogatás töredékével.”
 • 4. Cs.i 2008. augusztus 13. 12:44
  „Az elmúlt héten fehér por (ami nincs is), most meg hirtelen ez a fellobbanás Papp részéről. Csak nem elindult a kampány?!”
 • 3. Cady 2008. augusztus 13. 09:19
  „Talán észheztértek?! Jó lenne a Parlamentben is valami hasonlót látni... A sárdobálással csak nyakig leszünk a mocsokban, de összefogva kimászhatunk a ****ból!
  :)”
 • 2. Hm 2008. augusztus 13. 08:09
  „És az elmúlt tizensok évben mit csinált a Papp?”
 • 1. Putyilov 2008. augusztus 13. 06:54
  „Csakhogy rájöttek,hogy együtt talán többet tudnak a városért tenni.
  Dícséretes a dolog,csak így tovább,Uraim!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliárdok járóbeteg-ellátásra

Kapuvár, Pannonhalma - Kapuvár 791 millió, a pannonhalmi kistérség 806 millió forint uniós… Tovább olvasom