Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Trianon: Európa szégyene - megemlékezés Kapuváron

Trianon, mint Európa szégyene. Ez lehetne a vezérfonala a vasárnap megtartott ünnepségnek, melyet a kapuvári Jobbik alapszervezet rendezett a városi tűzoltóság mellett, a Wass Albert szobornál.

A megemlékezésen meglepően nagy számban megjelent nézők előtt a Jobbik országos alelnöke és helyi politikusok beszéltek a 91 évvel ezelőtti tragédiáról. Hangsúlyozták, a határon túli magyarság elemi érdeke az önrendelkezés mielőbbi megteremtése.

Fotók: T. A.

Olvasóink írták

 • 11. janika 2011. június 09. 08:13
  „"Trianon" a magyarok szégyene! Ugyan is a Magyar Nép mindég a semmirekellő vezetőséget verbuvált össze. Olyanokat, akik nemképesek a "Nagy-hatalmak szoknyáját" elengedve az önálló cselekedetekre,vezetésre.”
 • 10. elemér 2011. június 07. 21:15
  „Szerintem Gyurkó jobban konyit ilyesmihez. Charlienak ajánlottam hogy hivja meg interjura.
  http://www.youtube.com/watch?v=xdFQ-C0_Zyg”
 • 9. kerteszb 2011. június 07. 10:06
  „elemér, szerintem ne kergess hiú ábrándokat, a határokat soha nem fogják már visszaállítani
  akár tetszik, akár nem; amit meg a határon túliak szavazati jogával csinálnak, az vérlázító
  többre jutnánk, ha nem a Trianonos kesergéssel foglalkoznánk állandóan”
 • 8. elemér 2011. június 07. 09:56
  „Jerry teljessen egyetértek veled. Ez a kormány a jövöben néz, és saját jövöjét akarja biztositani a szavazatokkal. Trianon elözményei a nemzetiségek megosztása és azok szitása a Magyarok ellen akiktöl féltek. Igy tudták csak a birodalmat a Hapbsburgok tartani. Mo.-n ez nem érdekli az embereket, amin nem lehet csodálkozni. Rengeteg agymosást kaptak és ez nekik unalmas.”
 • 7. Jerry 2011. június 07. 07:28
  „Trianon: Európa szégyene ? Tessék már kicsit elgondolkodi azon is, hogy mi előzte meg ezta "Béke szerződést" na meg azon is, hogy azóta mitt tett a magyar nép Európáért,aminek eredményeként a trianoni határokat miért nem rendezték?Az tény, hogy hazán területét akkor idegenek felosztották, lakosságát megosztották, vagyonát elosztoitták.A z azóta eltelt évek során kis hazánkat a saját lakossága megosztja, kifossza, vagyonát újra osztja. Szégyen az, hogy nem tanultunk Trianonból. Lehet szépeket mondani határon túlra került magyarokról, amig ott élnek, és lehet állampolgárságot igérni is nekik,meg adni, ha kéri ha nem, és lehet lerománozni, szlovákozni,ha átjön a határon mert szülő hazájában, és nem kényszerhazájában akar dolgozni, boldogulni. Trianon Európa szégyene?Gondolkodjunk azon is el egy kicsit, hogy mi váltota ki azt a "szégyent" és azon, hogy mit tett,és tesz most azóta az ország, hogy ezt "lemossuk".”
 • 6. pancser 2011. június 06. 21:58
  „3! Teljesen egyetértek. Nem kívánok gyászolni ezen a napon. Az újrakezdés napja, ezzel lehet mit kezdeni, mondjuk az életerőt jelentheti. Nem lehetünk alkotó nemzet, amik túl nem tesszük magunkat a megbántottságon.”
 • 5. elemér 2011. június 06. 21:28
  „A határok átvizsgálása természetes az akkori adatok szerint és nem a mostani. Ilyen adatok léteztek és léteznek. Innen tudjuk hogy 1/3 a Magyaroknak határon tulra került.”
 • 4. elemér 2011. június 06. 21:15
  „Tévedés, mert a határ sávok átvizsgálása aktuális. Ezt persze Ámerikában kezdeményezték, mert Mo.-n ezt idáig nem merték kérni a szomszédok és a ruszki miatt. Az USA-ban viszont ezt az egyezményt és a ruszkit le se szarják.”
 • 3. kerteszb 2011. június 06. 09:32
  „Tragédia volt, de megváltoztatására már semmi esély, az etnikai arányok is kedvezőtlenül alakulnak. A jelennel és a jövővel kellene többet foglalkozni.”
 • 2. elemér 2011. június 06. 09:25
  „Trianon: Európa szégyene, igen ezzel tökéletessen egyetértek. Mo.-n viszont jópofát kell hozzá vágni és ezt államilag eröltetik.”
 • 1. pirosász 2011. június 06. 07:58
  „Ha a kisalföld előre jelezte volna az eseméyt,még többen lettek volna!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

10 éves a Monako Kapuváron - Galéria

Hatalmas tortával ünnepelte születésnapját a Monako cukrászda Kapuváron a hétvégén. Nézze meg fotós… Tovább olvasom