Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Tizennégy játszótérből csak egy felel meg

Csorna - Csorna alpolgármestere szerint az önkormányzat önerőből egy időben nem lesz képes a város összes játszóterét felújítani, de lépésről lépésre és külső források bevonásával rendbe teszik azokat.
Csornán több millió forintot kellene költeni a játszóterek felújítására. Az önkormányzat jelenlegi anyagi helyzetében erre kevés esély látszik, valamilyen megoldást azonban – a gyerekek biztonsága érdekében – találni kell.

– A városban összesen tizennégy játszótér van, s ezek közül csak egy, a Park utcai felel meg az EU-s szabványoknak – válaszolta érdeklődésünkre Gyopáros Alpár alpolgármester. – A nem szabványos játszóterek felülvizsgálatát idén márciusban az AGMI Anyagvizsgáló és Minőségellenőrző Zrt. végezte el, és megállapította, hogy a játszóeszközök nem felelnek meg a jelenlegi szabványoknak. Mindössze egy – az Ifjúsági lakótelepen lévő, a lakók által tavaly készített – homokozó kapott megfelelő minősítést.

Ezért – miként az alpolgármester fogalmazott – a játszóeszközök nagy része javításra, cserére szorul: így a Petőfi-lakótelep elején, végén, a Soproni úton a Hantech előtt, az Ifjúsági lakótelepen, az OTP-udvaron, az Erzsébet királyné utcában, a Kossuth Lajos utcában, a Toldi utcai KRESZ-parkban, a Felsőszeri-lakótelepen, a Lehel téren, a Táncsics utca elején, végén, a Kisfaludy utcában.

A Park utcai, tavalyelőtt átadott játszóteret idén áprilisban vizsgálták felül. A játékok jelenleg szabványossági szempontból kifogástalan állapotban vannak, de az ütéscsillapító talaj karbantartására, tereprendezésre folyamatosan szükség van. Javítják a játszótér bejáratait, egy újabb ajtót pedig elhelyeznek a sportpálya felőli oldalon. Itt szükséges a kerítés helyreállítása is.

– A játszótéri eszközök biztonságosságáról szóló GKM-rendelet alapján az ellenőrzést évente legalább egyszer, 2009-től legalább kétévente kell elvégeztetni arra kijelölt szervezettel. A fenti jogszabály szerint a nem megfelelőnek értékelt játszótéri eszközt annak tulajdonosa, illetve üzemeltetője köteles legkésőbb 2008. december 31-ig a rendelet követelményeinek megfelelő állapotúra alakítani – mondta az alpolgármester.

Gyopáros Alpár kifejtette: az önkormányzat önerőből egy időben nem lesz képes az összes játszóteret felújítani, de lépésről lépésre és külső források bevonásával – pályázati támogatásokból, szponzorok segítségével – rendbe teszik azokat. Ennek első kézzelfogható eredménye lesz, hogy a Rekultív kft. jóvoltából – a cég ötmillió forinttal járul hozzá a munkához – megújul két csornai játszótér. A Petőfi-lakótelep északi felén lévő, illetve a Táncsics utcai játszótér eszközeit cserélik ki.

Haszonits József

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autók a közbiztonságért

Kóny - Aller Imre polgármester és Kiss József alezredes, csornai rendőrkapitány jelenlétében két gépkocsit adott át szerda délelőtt Kónyban Gorgosilits Fábián rendőr ezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság megbízott vezetője. Egyet Németh Gyula törzszászlós körzeti megbízottnak, egyet pedig Csányi Gábor polgárőrparancsnoknak. Tovább olvasom