Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Tizenegymilliós felújítás az edvei faluházon

A hét végén adták át Edvén a felújított faluházat, melyre hatmillió forintot pályázatból kapott a község. Az építkezés során előkerült hibák megoldására több mint hárommilliós hitelt vettek fel.
A helyi népdalkör közreműködésével a hét végén adták át az edvei faluházat. Imre László polgármestertől megtudtuk, a felújításra hatmillió forint pályázati pénzhez jutott az önkormányzat.

Kóczán Zoltán megyei alelnök, Imre László polgármester és Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő (b-j) avatta fel a megújult faluházat.
Kóczán Zoltán megyei alelnök, Imre László polgármester és Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő (b-j) avatta fel a megújult faluházat.


– A tető felújításakor azonban kiderült, a vártnál több a hiba, így összetettebb munka várt ránk a tervezettnél. A felújítás költségei is megugrottak – mondta a falu vezetője. A tetőszerkezet javítása miatt a község 3,5 millió forint hitel felvételére kényszerült, a munkálatok összértéke pedig elérte a 11 millió forintot. A munkák során a teljes tetőszerkezetet felújították, emellett többek közt új nyílászárókat is kapott a közösségi épület. A faluházban lesz a község hivatala, a könyvtár, az orvosi rendelő, egy nagyterem és egy klubszoba is. Utóbbit mind az ifjúsági, mind a nyugdíjasklub használja. Ahogy Imre László elmondta, a faluházat utoljára 1989-ben újították fel, akkoriban toldottak is hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árpás: A mezőgazdaságon a hangsúly jövőre

A falu szépítése, a környezet rendben tartása volt idén a feladata az árpási Start… Tovább olvasom