Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Tizenegy igen a vita után a programokra

A Kapuvári Rendőrkapitányság fejlesztése nem a csornai kárára történt – jelentette ki dr. Gorgosilits Fábián ezredes, megbízott megyei rendőr-főkapitány a csornai önkormányzati képviselők ülésén.
A szabadságát töltő Turi György polgármester helyett Gyopáros Alpár alpolgármester vezette a csornai képviselő-testület hétfő délutáni ülését. A kezdés után a teremben lévők az alpolgármester javaslatára egyperces felállással adóztak a közelmúltban tragikus hirtelenséggel elhunyt Pájer Imre, a Csornai Nevelési és Oktatási Központ igazgatója emlékének.
A napirendre tűzött témák közül elsőként a város 2006. évi közbiztonságának helyzetéről készült beszámoló került terítékre. Az írásos előterjesztéshez Kiss József alezredes, a Csornai Rendőrkapitányság vezetője fűzött szóbeli kiegészítést. Dr. Gorgosilits Fábián ezredes, megbízott megyei rendőr-főkapitány arról is beszélt, hogy a Csornai Rendőrkapitányság kiegyensúlyozott szakmai munkát végzett.

Abdai Imre (SZDSZ) azt kérdezte a főkapitánytól, miért épült Kapuváron egy nagy kapitánysági épület, holott a csornai akkora, hogy el tudná látni az egész megyét is. Gorgosilits ezredes válaszként elmondta, hogy Kapuváron méltatlan körülmények között dolgoztak a rendőrök, ezért szükség van az új épületre. Kijelentette: a kapuvári kapitányság fejlesztése nem a csornai kárára történt. A képviselők az önkormányzat 2007–2010. évekre szóló gazdasági és humán programját vita után tizenegy igen szavazattal, kettő ellenében, egy tartózkodással elfogadták.
Üzleti érdekekre hivatkozva zárt körben tárgyalták a Csornahő Kft. 2006. évi mérlegét és idei üzleti tervét. Miután ismét nyilvános lett az ülés, dr. Döbrössy Adrienn jegyző bejelentette: a Csornahő Kft. éves beszámolóját 401 ezer forint mérleg szerinti eredménnyel fogadták el.

A társaság idei üzleti tervét 733 millió 240 ezer forint árbevétellel és 160 ezer forint adózás előtti eredménnyel hagyták jóvá.
A Csornai Nevelési és Oktatási központ igazgatói tevékenységének ellátásával augusztus 15-ig Kovács Istvánnét, a Hunyadi János Gimnázium és Szakközépiskola intézményegység-vezetőjét bízták meg. Az acsalagi óvoda vezetőjévé Balogh Árpádné jelenlegi vezető kinevezését támogatta a testület.

Abdai Imre (SZDSZ) javaslatára az önkéntes tűzoltó-egyesületet – a csornai Ki mit tud? terhére – 500 ezer forinttal támogatják. Ahhoz viszont nem járultak hozzá a képviselők, hogy a Csornai Teke Klub az általa befizetett bérleti díjat támogatásként visszakapja.

Haszonits József

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Faluszépítés a szavakon túl

Idén februárban faluszépítő egyesület alakult Enesén, melynek még tart a cégbírósági bejegyzése. Az ötlet egy helybeli vállalkozótól, Szabó Tamástól és Mesterházy József polgár mestertől származik. – Úgy gondoltuk, ez példaértékű kezdeményezés lehet a településen – válaszolta érdeklődésünkre Szabó Tamás, akit az egyesület vezetőjévé választottak. Tovább olvasom