Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Tanári túlkapás egy csornai gimnáziumban

Csornai olvasó-tudósítónk jelezte portálunknak: tanítási óra közben bántalmazta diákját az egyik tanár a kisváros gimnáziumában.
Igazat kell adnunk Kovács Istvánnénak, a csornai Hunyadi János Gimnázium igazgatójának, hogy a negatívumok napjainkban sajnos mind jobban előtérbe kerülnek. Sok szépség és jó dolog történik életünkben. Az iskola diákjai is számos szép eredményét értek, érnek el, ám vannak történések, amelyek mellett meglátásunk szerint mégsem
lehet elmenni szó nélkül.

Csornai olvasó-tudósítónk jelezte, hogy a kisváros gimnáziumában tanítási órán a fizikatanár bántalmazta az egyik diákját.

Képünk illusztráció.
Képünk illusztráció.


A tanulónak sorozatos fegyelmezetlensége, és házirend megszegése miatt büntetésül azon az órán társainak háttal kellett ülnie. Ám közben engedély nélkül elhagyta helyét. Ezek miatt a pedagógus nem megfelelőképpen reagált, többször meglegyintette a diákot, közben néhány osztálytárs sírt.

Az ügyben természetesen megkerestük az intézmény igazgatóját.

Kovács Istvánné elmondta, hivatalos írásbeli bejelentést nem kapott. Ennek ellenére a tanulóval és a pedagógussal már tisztázták az esetet.

A pedagógus túlreagálását nem indokolja, de talán magyarázhatja a családjában történt tragédia - emelte ki.

Az igazgató hozzátette, feltehetően személyes ellentétek állhattak a nagy sajtónyilvánosság háttérben.

Olvasóink írták

500 hozzászólás
 • 500. GYMS 2010. március 11. 23:02
  „500

  (Nnnnnnnnna, milyen szép kerek szám lett...és mennyi ostobaság elhangzott itt pro és kontra-félelmetes!)”
 • 499. GYMS 2010. március 11. 23:00
  „499”
 • 498. Marcalváros 2010. március 06. 16:44
  „Ennyi!

  End”
 • 497. Dru 2010. március 05. 18:19
  „Én szerintem nem fikáztalak, sött azzal amit eddig irtam senkit sem !”
 • 496. Marcalváros 2010. március 05. 15:58
  „Nem megoldás, de az se, hogy egymást fikázzuk itt... fikázás (kibeszélés), meg vélemény nyilvánítás két különböző dolog
  A problémákról meg igen is beszélni kell... És nem ferdíteni a tényeken. Azért jutottunkide ahol most vagyunk mert
  1. Mindenki baszott mindenre
  2. Elferdítették a tényeket
  3. Mára a külföldiek jobban szolidárisak hozzánk mint mi magyarok egymással!

  GRATULÁLOK!

  Aki meg nem érti meg ezt, az mást sem fog!”
 • 495. Dru 2010. március 05. 11:30
  „Nemértem h erre a sirás hol megoldáss...dde ha neked azakkor (Y)”
 • 494. Marcalváros 2010. március 05. 07:30
  „Már mint mi vicc, azt hogy a mai fiatalok elvannak kapatva és azt hiszik mindent megcsinálhatnak, vagy az hogy ez a cikk egy rakás .... és valaki csak tönkre akart tenni valakit, vagy az hogy az egész rendszerünk egy rakás szar. Ez nem vicces ! EZEN SÍRNI KELL!!!!!!!!!!!”
 • 493. Mankapunka 2010. március 04. 23:47
  „Én se szeretem a "szadó-mazót"!!!!!!!!!!!!”
 • 492. hatvanfölött 2010. március 04. 11:24
  „Azt látom,hogy a cikk nem új keletű,-mégis néhány gondolatot fűznék hozzá
  Nem vagyok pedagógus,csak neveltem két gyereket. Ha bármiért beírást kaptak nem rohantam az iskolába,hanem kérdőre vontam őket. Azt hiszem minden szülő ismeri annyira a gyermekét,hogy látja mikor nem mond igazat. Na én a füllentésért kétszer olyan büntetést sóztam az enyémek nyakába mint a tanár. Megtanulták,hogy nem melegedni járnak az iskolába. Ma az a baj,hogy tizennyolc éves korig tanköteles a gyerek és a tanárnak nincs eszköze a büntetésre. Volt munkahelyem három műszakos és tanultam munka mellett,-mert kellett.Mégis tudtam mindent,//-legalább is azt reméltem,//-amit a gyerek tett.
  A tanár is ember,-lehetnek magánéleti gondjai. Van aki túl tudja tenni magát és van aki nem.Nem minden gondot lehet a kapuban hagyni.
  A gyereknek viszont bármilyen korban van az a kötelessége,hogy tisztelje a felnőttet.A Makarenkói pofontól még eddig senki nem sántult meg. // egyébként nem szeretem az agressziót .//”
 • 491. Dru 2010. március 03. 23:03
  „Munkapunka

  Azt gondolom...
  Azis vicc amit végig kellett itt olvasnom.”
 • 490. Mankapunka 2010. március 03. 22:55
  „Dru
  Aznap nekem felért egy viccel!!!!!!!!!!!!! Heeeeeeee Nap Vicce rovat volt.”
 • 489. Dru 2010. március 03. 09:44
  „Hát... alig tudok megszólalni a kommentek olvasása után... Szerintem itt csupa olyan ember van aki életében most hallott erről az iskoláról elösször...
  Szeretem az olyan embereket, akik ha elolvasnak valamit rögtön itélkeznek mindenki felett...
  Az én véleményem az, hogy 1. A tanárúr magán életét nem itt sött SEHOL nem illik kitárgyalni.... ehhez végkép senkinek semmi köze. 2.Az illető diákot nem hiszem, hogy védeni kellene..., Ő általában "tudja, hogy mit tesz"... csak nem tudja elképzelni, hogy mien következményei lehetnek... Hát tessék! Most kapott pár pofont az élettől.
  Jaaaa és nem utolsó sorba szeretnék gratulálni annak az illetőnek akinek köszönhetően ien hirek jutnak el minden felé a suliról.... Ehhez tényleg csak gratulálni lehet.
  Ja... és végül... szerintem nem csak ebben az iskolában történtek ienek... és nem hiszem hogy annyira vérre menő küzdelem lett volna. A síró diákokhoz, meg nem tudok mit hozzá füzni. Érdekes minden esetre..”
 • 488. Marcalváros 2010. március 03. 07:05
  „Nem, munkahelyi lesz, ezzel a címmel: Egy Munkavállaló végig verte a munkáltató teljes vezetését! :)”
 • 487. Mankapunka 2010. március 02. 23:25
  „Figyeljétek meg,2 héten belül lesz újra iskolai erőszak!!!!!”
 • 486. Marcalváros 2010. március 02. 20:33
  „Nem!

  A sztori folytatódik, csak mással! :)

  End of the PART”
 • 485. ponten 2010. március 02. 17:33
  „The End=)”
 • 484. Marcalváros 2010. március 01. 19:57
  „Teljesen egyetértek!”
 • 483. mona.elte 2010. március 01. 18:26
  „Az iskolai erőszaknak két típusa van: egyik a diákok által, másik a tanár által elkövetett. Ha nem tévedek, régen pálcával a kezében sétált a teremben a tanár, hogy ´lecsapjon´ a rendetlenkedőkre. Mégsem rohant a szülő másnap a bíróságra, hogy a gyerekét bántalmazták. Ez egy nagyon szélsőséges példa volt, de szemlélteti az éles különbséget, ami a régi és a mostani iskolai rendszer és értékrend között fennáll. A mostani pedagógusképzés a gyerekcentrikusságra helyezi a hangsúlyt. Érdeklődést felkeltő módszerek, kooperatív technikák, stb. Minek??? Ha nem kooperál a másik fél, vagyis a diák? Minek törje magát össze a pedagógus, akit mellesleg már egy nem odaillő szóért az újságok címlapjára tesznek. A pedagógus is ember. Tény, hogy vannak olyanok, akik nem erre a pályára valók. De az sem normális, hogy a tanár csak tűrjön, míg a gyerek azt csinál amit akar:például unalmában megöli az osztálytársait. Ha az elsődleges szocializációs színtér, vagyis a család és a szülői háttér nem megfelelő, nincs mire építeni. Ez a pedagógusi pálya egyik nagy dilemmája.”
 • 482. Marcalváros 2010. március 01. 16:15
  „Még egyszer leírom prettywoman hogy megértsd.
  Aki 3 műszakban vagy folyamatban dolgozok gyári munkás, akit berángathatnak túlórázni akármikor, mert a törvényeket elferdíti a munkáltató, vagy be sem tartja általában... az mikor nevelje a gyerekét..., ha ez mellett még egy állást kell csinálnia hogy megéljen??? Meg aztán próbálj nevelni egy 16 évest aki lázadó korban van ez mellett! Bár igaz a mai szülők jobban oda figyelhetnének a gyerekükre de azt is megértem hogy rabszolga világban élünk ma már! Úgy tűnik ez ma még sokaknak nem világos!”
 • 481. prettywoman 2010. március 01. 13:22
  „Mondjuk nem hinném, hogy a kormánynak köze lenne az iskolai balhékhoz. Nem a minisztereknek, hanem a szülőnek lenne a feladata, hogy megtanítsa viselkedni a gyereket. Igen, a túlzott liberalizmus sem helyes. Mégis azt gondolom, elsősorban a szülők a felelősek egy gyerek viselkedéséért, nem pedig a mindenkori kormány. (mindegy, hogy konzervatív vagy liberális). Ha egy szülő neveli a gyerekét, foglalkozik vele, elszámoltatja, beszélget vele, jó példát mutat, lehet akármilyen kormány, a gyerek akkor is normális lesz és lehet vele bírni az iskolában. Szerintem.”
500 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hiányos bölcsődei működési feltételek

A csornai önkormányzat is pályázik bölcsődéjének felújítására. A városvezetők azt mondják: az országos keretnek akár többszörösét is el tudnák költeni, egyedül is. Tovább olvasom