Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Támogatást kérnek az utak helyreállításához Csornán

A tél okozta károk miatt állami segítséget kér a csornai önkormányzat. A képviselő-testület döntése szerint a vis maior alaphoz nyújtják be igényüket, abban bízva, hogy az útburkolatok javításához támogatást kapnak.

Előzetes becslés szerint hárommillió forintba kerül a tél okozta károk helyreállítása Csornán. Nagy Eszter, a polgármesteri hivatal osztályvezetője, mától aljegyzője, a képviselő-testület ülésén elmondta: a januári, februári havazások során a város útjain jelentős károk keletkeztek. Gödrök, kátyúk jelentek meg, melyeket az önkormányzat saját erejéből helyreállítani nem tud. A javítási kiadáshoz kilencvenszázalékos támogatást remélnek a városvezetők a vis maior alapból. A költségeket azután számítják ki pontosan, amikor elkészül a műszaki felmérési terv. A dokumentumban írják majd le pontosan a teendőket, feladatokat.

Ihász Gábor csornai villanyszerelő rendszeresen kerékpározik a városban. – Útjaink állapotával eddig sem nagyon dicsekedhettünk. Most a tél még azt is elrontotta, ami viszonylag jó volt. Bízom benne, hogy az önkormányzat megkapja a kért támogatást, mert valamit kezdeni kellene a burkolatok hibáival – mondta el észrevételeit.

Ihász Gábor csornai villanyszerelő is úgy látja, ráfér a felújítás a város útjaira. A fotó a Köztársaság utcában készült.
Ihász Gábor csornai villanyszerelő is úgy látja, ráfér a felújítás a város útjaira. A fotó a Köztársaság utcában készült.

Szintén az önkormányzati munkát érintő hír, hogy a város egyelőre nem veszi meg a Csornai Kogenerációs Erőmű Kft.-t. A képviselő-testület többször tárgyalt már a kérdésről, kértek szakértői véleményt, elő is készítették az adásvételt. Mint kiderült – ugyancsak Nagy Eszter tájékoztatásából –, a kft. vezetőivel egyeztettek és 15 millió forintos vételárban állapodtak meg.

– A tartozás- és követelésmentes állapot azonban nem nyert bizonyítást. A könyvvizsgáló olyan jelentést tett, mely szerint nem tudta teljes körűen elvégezni ennek vizsgálatát. Ráadásul a távhőszolgáltatásra vonatkozó törvény kimondja, hogy ilyen esetben az adásvételi szerződést az Energia Hivatalnak jóvá kell hagynia. Az ügyintézés kilencven napot vesz igénybe – fogalmazott Nagy Eszter.

A testület elfogadta az osztályvezető javaslatát, elhalasztotta a társaság megvásárlásáról szóló döntést. A Kogenerációs Erőmű kft. a termelt villamos energia értékesítéséből, s a termelt hő felhasználásából érhet el bevételt. A cég berendezései jelenleg nem működnek a kedvezőtlen gazdasági körülmények, az alacsony energiaárak miatt.

Olvasóink írták

  • 1. orion1 2013. március 04. 08:42
    „Az út szélén pocsolya van, vagyis a víz nem tud elfolyni, beszivárog az alapba, azt felpuhítja, és az út megsüllyed és összetöredezik, majd ezután még nagyobb pocsolya lesz. Régen az aszfaltozás előtti időkben voltak az útkoprók, az ő feladatuk többek között az volt, hogy a víz ne álljon meg az úton.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adósságátvállalás: kétszázmillióra csökkent Kapuvár hitelállománya

A kormány adósságkezelő csomagja nyomán 212 millióra csökkent Kapuvár hitelállománya. Tovább olvasom