Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 0°C | 7°C Még több cikk.

Szeptembertől emelkedik a hődíj

Kapuvár - A kapuvári önkormányzat működési hiánya alig hetvenmillió forintra csökkent. A sportegyesület valamivel több mint kétmillió forintos kiegészítő támogatást kért, a városi távhő díja pedig szeptember elejétől emelkedik. Ülésezett a kapuvári képviselő-testület.
Rendhagyó napirendi ponttal kezdődött szerda délután a kapuvári önkormányzat képviselő-testületének ülése. Hámori György polgármester gyémántdiplomájának átvétele alkalmából köszöntötte Fejérvári Sándort. A nyolcvanöt éves, idős tanár lakásán fogadta az önkormányzat gratulációját.

A már a városházán folytatódó testületi ülés első napirendjeként a körzet két erdészetének vezetője beszélt a cégek turizmust elősegítő terveiről. Bakk József igazgató, a dél-hansági erdészet vezetője elmondta, a cég már napjainkban is kiveszi részét például a kerékpáros turizmus szervezéséből, többek közt pihenőhelyek létesítésével. Kocsis László, a rábaközi erdészet vezetője elmondta, göbösmajori turisztikai centrumukat immár kilencedik éve fejlesztik, napjainkra több európai országból is fogadnak vendégeket. A napirend kapcsán Németh Csóka Gábor alpolgármester megjegyezte, van még mit tenni a turisztikai fejlesztések terén. Mint hangsúlyozta, a költségvetésben alig háromszázezer forint idegenforgalmiadó-bevétel szerepel, ami nem üti meg a kívánatos szintet. – Sok turistát akarunk és nem csendes alvóvárost – tette hozzá. Magyar Attila képviselő ehhez még hozzáfűzte, a turisztikai fejlesztések nem egyik napról a másikra „érnek be", éppen ezért fontos a helybéliek mindennapos tájékoztatása.

Fejérvári Sándort (balra) Hámori György polgármester köszöntötte gyémántdiplomája alkalmából. Fotó: Turbók Attila
Fejérvári Sándort (balra) Hámori György polgármester köszöntötte gyémántdiplomája alkalmából. Fotó: Turbók Attila


Második napirendként a huszonkilenc éve alakult Városszépítő Egyesület vezetője tartott szóbeli beszámolót a civil szervezet működéséről és elképzeléseikről.

Ezt követően a város költségvetésének féléves teljesítménye került napirendre. A polgármester beszédében kijelentette, a takarékos gazdálkodásnak köszönhetően az év eleji százötvenről alig hetvenötmillió forintra csökkent a működési hiány, melyet terveik szerint év végére lenulláznának. – Kevesebb út- és járdaépítés, de működőképes város – hangsúlyozta Hámori György. A kötvénykibocsátásról szólva elmondta, az idei év kamatterheit már teljesítette a város, folyószámlahitel felvétele pedig még nem volt szükséges. A város vezetése tájékoztatta a testületet, hogy az egykori ÉDÁSZ-irodaház tervezett eladását vélhetően visszavonják, hiszen a remélt negyvenmilliós eladási ár jelenleg nem égető a bevételek szempontjából, a későbbiekben esetleg – megtartva a tulajdonjogot – máshogy is hasznosítható lesz az épület.

A távhőszolgáltatás díjairól szóló rendelet módosítása nem először kerül idén a testület asztalára, ám most a képviselők elfogadták a lakossági hődíj emelését. A gáz árának drágulásával indokolt módosítás szeptember elsejével lép életbe, a lakossági ár a 2603 forintos gigajoule-onkénti árról 2849 forintra emelkedik.

A döntést és jóváhagyást igénylő ügyek közül elsőként a helyi sportegyesület támogatásának kiegészítéséről döntöttek a képviselők. Eszerint a sportpálya fenntartására 780 ezer, a labdarúgóknak pedig 1,4 millió forint kiegészítést juttat a városháza az elkülönített tartalékalap terhére.

A testület engedélyezte a Kapuvár Jövőjéért Alapítvány névhasználatát, és döntöttek a fogászati ellátókörzetek szeptemberi indításáról is. A plénum közbeszerzési eljárást írt ki a központi háziorvosi ügyelet ellátására (külön gyermekorvosi ügyelet szakemberhiány miatt nem lesz), valamint a Bercsényi utca felújítására is. A testület döntött arról is, hogy Kapuvár csatlakozik a Sopron–Fertőd turisztikai együttműködéshez.

Olvasóink írták

 • 4. !!! 2008. szeptember 01. 08:20
  „Macilaci, Te meg simán falusi vagy. :D :D”
 • 3. Macilaci 2008. augusztus 31. 18:22
  „Kapuvár is falu!”
 • 2. yeahhh 2008. augusztus 29. 21:18
  „központilag emelték a gáz árát, de ettől automatikusan nem emelkedik a távhő ára. a szolgáltató nyilván kérte (hiszen megemelkedtek a költségei) az önkormányzat meg döntött erről. gondolom szerződés is kötelezi erre. így van ez mindenhol, nem azzal függ össze, hogy kinél milyen fűtés van. hogy mivel foglalkoznak, azt nyilván sokminden meghatározza, valszeg mi erről kevesebbet tudunk, kedves mééééhe, de valszeg te még nálam is kevesebbet, de nem baj. amúgy telek tényleg kéne, de 4-5 milla alatt nem nagyon lehet 1000 nm-est csinálni (merthogy nem ingyen van a terület). az meg persze drága. a falunak könnyen van így 4-5 milla előnye, ami egy fiatalnak elég sokat jelenthet.”
 • 1. méééééhe 2008. augusztus 29. 17:56
  „Kiváncsi lennék a polgármester úr lakásában milyen fűtés van?Nem ezzel kellene foglalkozni pénzt csinálni ebből.Hanem új telkeket kimérni Kapváron /nem 500m3-est/mert az összes fiatal kénytelen a környező falukba épülni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eredményes a parlagfű elleni akció

Kóny - Az ÁNTSZ Parlagfűmentes utca, parlagfűmentes ház akciójához csatlakozott a kónyi… Tovább olvasom