Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Százmilliós lenne az elvonás Kapuváron is

Kapuvár - A 2010-es költségvetéséről szólva Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő kijelentette: végrehajtható a büdzsé, de abba a Rábaköz is belerokkanhat.

A parlament költségvetési vitájában a minap felszólalt Ivanics Ferenc ( Fidesz) , a hatos számú választókerület országgyűlési képviselője. Felszólalásában - környékbeli polgármesterekkel történt egyeztetést követően - a vidéki oktatás, művészeti nevelés és fejlesztés ellehetetlenüléséről beszélt.

- A vidékkel fizettetik meg a kormány esztelen túlköltekezéseit - mondta Ivanics Ferenc pénteki sajtótájékoztatóján. Kijelentette, egy-egy önkormányzatnál öt százalékos elvonást tervez a jövő évi büdzsé, ami így első látásra nem tűnik soknak, de például Kapuvár esetén százmilliós, Fertődnél húsz-harmincmilliós, Fertőszentmiklósnál és Belednél pedig húsz-húszmilliós elvonást jelenthet. – Amíg évek óta a térségi társulásokat erőlteti a kormány, addig most például a bejáró tanulók normatíváját is csökkenti nyolcvanról hetvenkétezer forintra - mondta a képviselő.

- A Rábaköz és környéke érdekében most olyan költségvetési módosításokon dolgoznak, mint például a Sopront és Kapuvárt is érintő, M 9-es, dél felé vezető főútvonal, vagy a 86-os főút beledi lehajtó és összekötő szakasza, de szükséges a fertődi kastély fejlesztési forrásainak növelése, s a Kapuvárt Pomoggyal összekötő út fejlesztése is - fogalmazott. Hozzátette, az idegenforgalmi hozzájárulás megnyírbálása érzékenyen érinti Kapuvárt is, hiszen a város jövőjét a turizmusra alapozza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indul a MIÉP az időközi választáson

Csorna - A szükséges ajánlószelvény összegyűjtése után az ötös számú, csornai választókerületben… Tovább olvasom