Kisalföld logö

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 12°C Még több cikk.

Százéves lett a sportegyesület

A Csornai Sportegyesület (CSSE) idén ünnepli alapítása századik évfordulóját. A szervezet vezetői emlékezetessé teszik a jeles alkalmat.

A CSSE sportolói nyáron számos rangos rendezvénnyel emlékeznek az elmúlt évszázadra. Július 17-én, szombaton és 18-án, vasárnap nemzetközi felnőtt-labdarúgótornát tartanak a Kocsis István Városi Sporttelepen. Ezen dr. Csányi Sándor, az MLSZ elnöke adja majd át a díjakat.

A Rábaközi Sportegylet megalapítását a helyi értelmiség és a jómódú polgárság kezdeményezte. 1910-ben a szervezet elnöke dr. Csánk Dezső lett, alelnökké dr. Frank Pált és dr. Östör Lajost választották. A titkári feladatokat Vértes Dávid vállalta, pénztárosaként Weisz Jakab, ügyészeként dr. Herbst Lajos tevékenykedett. Az egyesület életében jelentős dátum 1910. augusztus 14. Az egyesület első csapata labdarúgó-mérkőzést játszott ˝a Fleischmann-féle deszkaraktár mögötti pályán˝.

A csornai sporttelep tavaly vette fel a város szülöttjének, Kocsis István válogatott labdarúgónak a nevét.
A csornai sporttelep tavaly vette fel a város szülöttjének, Kocsis István válogatott labdarúgónak a nevét.

Az egylet fejlődött, egyre nagyobb igény mutatkozott a különböző sportágak ˝mívelésére˝. Létesült például korcsolya- és teniszszakosztály is. Sportpálya építésének, kialakításának gondolata már az 1920-as évek elején foglalkoztatta a vezetőséget. A Sopron Vármegye című lap korabeli száma arról írt 1924 novemberében, hogy a pálya jelentős részét elkerítik, ˝ami által a futballpálya már teljesen védve lesz attól, hogy ludak tanyázzanak ottan, vagy hogy csintalan gyerekek őrizzenek libákat rajta˝.

Családi János, a CSSE mostani elnöke elmondta: a századik évforduló tiszteletére egy kiadványt is megjelentetnek, melyben Papp László volt elnök mutatja be az egyesület múltját. Ebben szerepel: a CSSE-nél az elmúlt évszázadban dolgozott 30 elnök, 80 alelnök, 35 titkár, illetve ügyvezető elnök, 30 pénztáros és 350 elnökségi tag.

– A születésnapot igyekszünk emlékezetesebbé tenni – jegyezte meg Családi János. – Július 24-én felnőtt és utánpótlás női kézilabdatornát rendezünk, melyen részt vesz az Audi-ETO KC csapata is. Július 25-én egykori kiváló focistánkra, Sulyok Kálmánra emlékezünk a róla
elnevezett utánpótlástornán. Augusztusban lesznek focitornáink különböző korosztályoknak, gálán mutatjuk be a küzdősportokat. A záró rendezvényt augusztus 21-én tartjuk, aminek Dobrády Ákos lesz a sztárvendége. Ekkor várjuk a századik születésnap alkalmából mindazokat a sportolókat, vezetőket, edzőket, szurkolókat, akik részt vettek az egyesület munkájában.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életfogytig tartó gyógyításra ítélve

Dr. Bognár István gyermekorvos harminckilenc esztendeje gyógyítja a csornai gyerekeket. Első betegei… Tovább olvasom