Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Sportcsarnok nyereségadóból Kapuváron?

A kapuvári önkormányzat a helyi vállalkozók és pályázat segítségével bővítené a városi sportcsarnokot.

– Kapuváron hosszú évek óta gond, hogy nincs a teremsportok számára szabványméretű csarnok. Ez nagyban hátráltatja a kézilabda, kosárlabda, valamint a szabadidősport működtetését, minőségi fejlesztését – kezdte a kapuvári önkormányzat egyik sportfejlesztési tervének ismertetését Németh Csóka Gábor alpolgármester.

A témával kapcsolatban kiemelte: számos esetben előfordult, hogy indulási jogot vagy a magasabb osztályban történő szereplést kellett visszamondani valamely sportágban azért, mert a város nem rendelkezik szabványos csarnokkal.

Tornacsarnok: A fejlesztést követően nemcsak rendezvényekre, hanem sportesemények megrendezésére is lehetőség nyílik. Fotó: Kisalföld-archívum
Tornacsarnok: A fejlesztést követően nemcsak rendezvényekre, hanem sportesemények megrendezésére is lehetőség nyílik. Fotó: Kisalföld-archívum

Ennek megoldását egy tavaly július elejétől hatályos jogszabály tette lehetővé, melynek értelmében „a társasági nyereségadót fizető gazdasági társaságok" adójuk legfeljebb 70 százalékáig támogatást adhatnak olyan sportegyesületek részére, melyek támogatási igazolással rendelkeznek.

– Ezen jogszabály kihasználására kéri a helyi vállalkozók segítségét Hámori György polgármester, aki levélben hívta találkozóra a város gazdasági társaságainak vezetőit – mondta az alpolgármester. Hozzátette, a témában egyeztetésre február 20-án délután két órára, a városházára várja az érintetteket.

– Az állam által nyújtott segítséggel és a helyi vállalkozások összefogásával lehetőségünk nyílna az úgynevezett gimnáziumi sportcsarnok bővítésére – tette hozzá Németh Csóka Gábor. Utóbbi részleteiről egy tanulmányterv már készült, miszerint egy oszlopközzel hosszabbítanák az épületet, a város felé eső nézőtérrészt pedig megszüntetnék, így szélesebb pályát jelölhetnének ki.

Olvasóink írták

  • 3. Zöldfülü 2013. február 22. 13:23
    „pedig lenne pár ember aki szeretne kézilabdázni!”
  • 2. csipes72@freemail.hu 2013. február 19. 16:33
    „Kapuváron pedig megszünt a férfi és a női kézilabda is !!!”
  • 1. kap_ 2013. február 19. 10:06
    „Kapuváron ez is lehetséges... Csornán mióta várnak a sportolók egy ilyen lehetőségre? A kézilabdásaink egyre jobban szerepelnek.. ott van a Hétfő KC is.. aki a kicsiket pártolja. Mégis Farádon vannak a meccsek.. miért? :(”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Angliában fogták el a csornai rablókat

A szökésben lévők felkutatására európai elfogatóparancsot bocsátottak ki. Tovább olvasom