Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Sorra megújuló községi orvosi rendelők

A Rábaköz több kistelepülésén adnak át a közeljövőben új orvosi rendelőt. Az egészségügyi beruházásokra csak pályázati pénzek vannak, ám a falvak másként is igyekeznek segíteni a helyi egészségügyet, többek közt egészségnap rendezésével.
Több rábaközi polgármester véleménye szerint a kistelepülések megtartóerejének növeléséhez a helyi egészségügyi ellátások fejlesztése is hozzájárul. Ennek nyomait számos községben fellelni a folyamatban lévő egészségügyi beruházások nyomán.

– Az orvosi rendelő átalakítása jelenleg 60 százalékos készültségi fokú. Ez azt jelenti, hogy várhatóan jóval az augusztusi határidő előtt, talán már júniusban fogadhatja a farádi betegeket a felújított épület – tájékoztatta a Kisalföldet Szalai Zoltán farádi polgármester. Elmondta: a beruházásra 31,7 millió forintot nyert a községháza pályázaton, amelyhez 3,5 milliót tesznek hozzá. A rendelő feletti szolgálati lakást is rendbe teszik, a helyi iskola egyik pedagógusa bérli. Ám erre a 6,4 milliót saját forrásból fedezik. Az új komplexumban külön felnőtt- és gyermekrendelő lesz, valamint ide költözik a védőnői szolgálat is. A tervezők természetesen nem feledkeztek meg a mozgáskorlátozottakról sem.

Szalai Zoltán érdekességképpen megjegyezte: elektronikus betegfogadó rendszert is felszerelnek.

Farádi rendelő –  Határidő előtt végeznek a felújítási munkákkal.
Farádi rendelő – Határidő előtt végeznek a felújítási munkákkal.


A vitnyédiek is új rendelőbe járhatnak a közeljövőben. Tóth Kálmán polgármester elmondta: a 17,5 milliós pályázati pénzhez 1,7 milliót tett a helyi önkormányzat. Az új rendelő munkálatai áprilisban kezdődhetnek, a kész épületben a felnőtt- és gyermekrendelő mellett a védőnői szolgálat, a családsegítők és a fogorvos is helyet kap. Ahogy a vitnyédi polgármester hangsúlyozta: a rendelések a – tetőcserét is magukba foglaló – munkák alatt is zavartalanul folytatódnak.

Szintén új rendelővel büszkélkedhetnek a gyóróiak. Ötvös László polgármester örömmel újságolta, hogy a kész rendelőt péntek délelőtt adják át a betegeknek. A háziorvos mellett a védőnők is helyet kaptak a felújított épületrészben.

Áprilisban kezdik az új vitnyédi rendelő kialakítását – mutatja Tóth Kál
Áprilisban kezdik az új vitnyédi rendelő kialakítását – mutatja Tóth Kálmán.


– Védőnői szolgálatunkat mi is az orvosi rendelő mellé telepítjük, elsősorban költséghatékonyság miatt – avatott be a himodi tervekbe Garabné Gulyás Mária alpolgármester. Hozzátette: rendelőjük nemrég lett felújítva, így egyelőre egészségügyi beruházást nem terveznek. Ám azt elmondta, hogy egészségnap szervezésével próbálják segíteni a himodi egészségügyet.

– Március 26-ra tervezzük az egészségnapot, ahol elsősegélynyújtó bemutató, hallás- és látásvizsgálat, koleszterinmérés és egyéb tájékoztató előadások várják az érdeklődőket – mondta az alpolgármester. Hozzátette: a felnőtteken kívül a gyermekeket is várják játékos egészségnevelő előadásokra.

Olvasóink írták

  • 1. sivatag66 2011. március 16. 04:14
    „T.szerkesztők !!!!!
    Napok óta nem veszik észre a DUPLA CIKKET ??????????????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gartai óvodában dolgoztak a kapuvári tűzoltók - Galéria

Veszélyes fát vágtak vissza a kapuvári tűzoltók a gartai óvodában. Tovább olvasom