Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Sokallják a helyi újság és a légkondi költségeit

Abdai Imre csornai önkormányzati képviselő (SZDSZ) szerint sajnálatos, hogy a város idei költségvetésében kevesebb támogatás jut a civil szervezeteknek, mint eddig. A rendszerváltás óta minden évben a csornai önkormányzat kiemelt hangsúlyt fektetett a civil szervezetek támogatására – kezdte Abdai Imre.
Sokallják a helyi újság és a légkondi költségeit

Abdai Imre csornai önkormányzati képviselő (SZDSZ) szerint sajnálatos, hogy a város idei költségvetésében kevesebb támogatás jut a civil szervezeteknek, mint eddig.

– A rendszerváltás óta minden évben a csornai önkormányzat kiemelt hangsúlyt fektetett a civil szervezetek támogatására – kezdte Abdai Imre.

– Most azonban véget ért egy korszak. A város irányításában változás történt, ami a civileket is érinti. Az elmúlt ciklusban a képviselő-testület például pályázati lehetőséget biztosított a szervezeteknek rendezvényeik támogatásához. Ilyen ma már nincs. Megértem az önkormányzat nehézségeit, tudom, hogy kevesebb pénzből gazdálkodik a város. Megértem, hogy politikai váltás volt Csornán, de azt nem tudom elfogadni, hogy emiatt a civil társadalom háttérbe szorul.
Abdai Imre hozzátette: a civil szervezetekkel a költségvetés elkészítése előtt egyeztetni kellett volna. Példaként az önkéntes tűzoltó-egyesületet említette.

– A tűzoltók tavaly 1,4 millió forintot kaptak az önkormányzattól, idén már csak 400 ezret. Ez a tűzoltóautó fenntartására, üzemeltetésére sem elég. Így járt a tekeklub is, a tavalyi 900 ezer forinthoz képest semmit sem kaptak, ahogy a polgárőröknek sem jutott támogatás. Felelős önkormányzati képviselőként a költségvetésben forrást is jelöltem meg ezekre a célokra. Ilyen volt a városházi légkondicionáló berendezésére megszavazott 1,9 millió forint. Az önkormányzati újság 5,2 millió forintja is csökkenthető lett volna, illetve a város stratégia tervére félretett 4,5 millió és a pályázati szakértői díjak 5,6 millió forintja ugyancsak.
Abdai Imre a következő képviselő-testületi ülésen két javaslatra készül. Az egyik, hogy a tekeklub által bérleti díjra befizetett havi 50 ezer forintot ne a sportegyesület kapja meg, hanem utalják vissza a klubnak. A másik: a csornai Ki mit tud?-ra elkülönített 500 ezer forintot adják a tűzoltó-egyesületnek. A szervezők vállalják, hogy e nélkül is összehozzák a második csornai Ki mit tud? rendezvényét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beledbe mennek ősztől a diákok

A rábakecöli képviselő-testület nem változtatta meg januári határozatát, így a helyi iskola diákjai… Tovább olvasom