Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 21°C | 31°C Még több cikk.

Sok a panasz a fogászatokra

Kapuvári régió - A lakossági panaszok mellett a felügyeletet ellátó tisztiorvos is kifogásolta a kapuvári fogászati ellátás körülményeit. A kialakult helyzetre egy ad hoc bizottság keresi a megoldást.

– A lakossági panaszok után (Kisalföld, július 4.) a felügyeletet ellátó tisztiorvos is több hiányosságot talált Kapuvár és környékének fogászati ellátásában – mondta el a Kisalföldnek Boross János egészségügyi tanácsnok, akinek feladatai közé például az egészségügyi panasziroda felügyelete is tartozik. – Többen név nélkül jelezték kifogásaikat, ám még a nyáron egy nevét vállaló beteg panaszát is ki tudtuk vizsgálni – tette hozzá. A  tisztiorvos szeptemberi látogatásának eredményét egy novemberi ülésén tárgyalta a testület.

Ott elhangzott: túlzsúfoltak a rendelők, hiányoznak a tájékoztató táblák és többek közt nem tartják be a rendelési időket sem.

Jó példa: Dr. Kéri Edit rendelésére nem érkezett panasz Kapuváron.

Ezekhez Boross János még hozzátette, örökös panasz a Rábaközben, hogy hétvégente nincs fogorvosi ellátás, a kapuváriaknak például Győrbe kellene utazni hétvégi fogpanaszaikkal.

A kapuvári képviselő-testület egy bizottságot állított fel a problémák megoldására, melynek tagjai Németh Csóka Gábor alpolgármester, Boross János egészségügyi tanácsnok, dr. Puhl Imre, a testület egészségügyi bizottságának elnöke és Axnix Ildikó aljegyző. A fogászati ellátást majd a bizottság javaslatai alapján szervezik át. Ennek érdekében már tárgyaltak az   orvosokkal, Boross János szerint azonban eredménytelenül. – Ha az orvosok nem engednek, akkor az önkormányzat saját hatáskörben teszi meg a szükséges lépéseket az ellátás javítása érdekében – jelentette ki az egészségügyi tanácsnok, aki megjegyezte, hogy a hétvégi ellátás biztosítására is tesznek lépéseket.
A bizottság javaslatára a testület módosítja a fogászati ellátási körzetek határait. – Előzetes felméréseink szerint ez utóbbi döntés eredményeként vélhetően kedvezőbb lesz a finanszírozás – mondta Boross János.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy Ottó: Péntekre minden(ki) megkapta a bérét

Rábaköz-Győr - Nagy Ottó szerint a pénteki nappal bezárólag mindenki megkapta elmaradt bérét és… Tovább olvasom