Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Segítséget vár a gyülekezet

Rábcakapi - Több mint tízmillió forintba kerülne a közel százhúsz éves rábcakapi evangélikus templom rekonstrukciója. A templom lelkésze szerint azonban félő, hogy a korosodó gyülekezet még pályázatokból sem tudja előteremteni a szükséges forrást.
Gyorsan romlik a rábcakapi evangélikus templom állapota. Az épületet még 1889-ben emelték, az utolsó, komolyabb rekonstrukció óta is eltelt több mint tíz év. – Sajnos az akkori munkák hagytak némi kívánnivalót maguk után, hiszen a falak a mai napig átáznak és nedvesek – mondta Tubán József evangélikus lelkész. Hozzátette: szinte az egész épület alja vizesedik, hiszen az akkori munkákból kifelejtették az aljzat vízzáró szigetelésének beépítését. – Úgy vélem, a következő felújítás alkalmával szinte az egész templom külső és belső vakolatát le kell verni, kiszárítani és a szigetelés beépítése után új vakolatot tenni – mondta az evangélikus lelkész. Ezek a munkák azonban az első óvatos becslések szerint is meghaladják a tízmillió forintot.

Tubán József kijelentette: mind a sajnos napjainkra már korosodó, alig százhatvan lelket számláló gyülekezet, mind a helyi önkormányzat pályázna a pénzre, ám az önrész hárommillió forintos tételének előteremtése is nehézségekbe ütközik.

A lelkész egyházi és állami segítséget is vár, ám számít a hívek adományaira is.

– Nemcsak a helyi gyülekezet templomaként működik az épület, de az egyházmegye ifjúsági központjaként is funkcionál, ahova évente több száz gyermek látogat a különböző rendezvényekre.

Turbók Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Októbertől nyolcmilliós támogatás az önkormányzatoknak

Szociális ellátás - A falugondnoki hálózatok október végétől nem pályázattal, hanem… Tovább olvasom