Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Sajtlovagot is avatnak

Vitnyéd - A szombati sajtünnephez kapcsolódóan ma reggel kilenc órától a csermajori Ujhelyi Imre szakképző iskola immár tizenegyedik alkalommal rendezi meg az országos sajtversenyt.

Ezen tizenkilenc cég mintegy hetvenféle sajtja mérettetik meg. A jelentkezők közül sokan a szombati sajtünnepen is kínálják és árulják finomságaikat. Az eredményhirdetés és ünnepélyes díjátadás holnap fél 11-kor lesz.

A szombati programok délelőtt fél 10-kor kezdődnek a kapuvári fúvószenekar toborzójával. Tóth Kálmán polgármester a Cigány-tónál 10 órakor köszönti a vendégeket, majd Firtl Mátyás megyei alelnök nyitja meg a rendezvényt. A díjátadások után sajtlovagavatás, majd az ország legnagyobb sajtjának elfogyasztása következik. Déltől kóstoló és mesterszakács-bemutató lesz. A helyi Énekes Lenke hagyományőrző csoport délután három órakor ad műsort, ezt követően a Hold Színház a Mátyás-mesék énekes játékot adja elő. Este 6-kor tejivó verseny kezdődik, majd Beleznay Endre ad műsort, amit a Unique együttes koncertje követ. A sajtfesztivál este fél tíztől bállal és tűzijátékkal zárul.

Sajtbírálat 2006-ban. Az idei versenyen hetven fajtát minősítenek.
Sajtbírálat 2006-ban. Az idei versenyen hetven fajtát minősítenek.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biblikus szobortémák

Csorna - 2008 a Biblia éve. Ez a gondolat vezérelte a csornai Horváth Róbertet idei alkotásainak… Tovább olvasom